keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Maanantain agitreenit; ratatreeni

Pyry sai jäädä kotiin keräämään motivaatiota, ja otin vain Haltin treeneihin mukaan.

Tässä rata, koska Haltin kanssa ei tehdä vielä keppejä, niin aloitettiin 4-esteeltä. 10-este oli oikeasti takaakierto, mutta aluksi en huomannut että se oli, ja parempi niin että Halti pääsee tekemään vähän enempi vauhtirataa ilman ylimääräisiä pyörityksiä. Rimat oli 50 cm korkeudessa.

Haltihan ei ole kovin paljoa suostunut leikkimään hallilla, se jää kiinni niin pahasti ruokapalkkaan ja ihan alkujaan se jännitti hallin kaikumista, että leikkimisestä ei tullut mitään viime syksynä. Tällä kertaa sitten otin vain kuivanappulaa mukaan ja palkkailin aluksi sillä, ja sitten kokeilin palkata lelulla, ja sehän toimi ja Halti lähti repimään lelua mieluummin kuin olisi lähtenyt jollekin kontaktille tarjoamaan 2on2offia ja ruinaamaan ruokaa. Tosin kyllä se sillä kuivanappulallakin palkkautui ihan yhtä hyvin kuin nakilla, mutta ei jäänyt niin kiinni siihen.  Ei se ihan normaalin täysillä repinyt, mutta ihan pätevästi kuitenkin.

Kokeiltiin 6-estettä saksalaisella ja pakkovalssilla. Saksalainen toimi paremmin koska Halti teki siinä pienemmät kaarrokset, mutta molemmat oli tehtävissä. Keinua tehtiin aluksi minipöydällä osana rataa, ja sitten otettiin minipöytä pois. Tokalla kerralla ilman pöytää himmasi vähän (saman teki kun vaihdettiin maksipöydästä minipöytään), ja seuraavat kerrat taas meni vauhdilla kun Halti tiesi miten painottaa keinua. Halti tekee keinun vähän pää pystyssä, ja pitäisi miettiä miten sen pään saa alemmas. Palkkaa en voi laittaa valmiiksi keinun päähän, koska sitten Halti tekee varmasti lentokeinut, kun ei ajattele yhtään siinä vaiheessa muuta kuin palkkaa. Palkkaan kuitenkin Haltia maahan keinun eteen. Ehkä palkka pitäisi tulla nopeammin alas heti keinun suorittamisen jälkeen? Tai sitten vapautus ja palkan vierittäminen eteen?

Tässä video alkutreeneistä, harmi kun en tajunnut ottaa tokasta kierroksesta videota:



Tokalle kierrokselle otin sitten lihapullat autosta, ja tein hetsausta namialustalle aluksi parin esteen kautta (10-11) ja sitten renkaan kautta (8-11) ja vielä ekalta putkelta, mutta esteen suoraan ilman takaakiertoja (4-11). Oli kyllä hyvä vauhti. Kouluttaja otti oman koiransa haukkumaan ja häiriköimään häiriötreeniksi halliin, ja kyllä se Halti suuntasi mieluummin namialustalle kuin katsomaan toista koiraa. Piti kyllä ennen putkeen menoa vilkaista siihen suuntaan mutta pystyi keskittymään, vaikka koira haukkui putken suunnalla. Puomille hetsauksen jälkeen ja toisen koiran haukkuessa Haltilla meni vähän pasmat sekaisin, ja hyppäsi puomin ylösmenokontaktilta alas ja namialustalle puomin toiseen päähän, sen jälkeen vielä kaatoi hyppyesteen. Sitten saatiin ihan hyviä hetsauksia puomille ja Halti pystyi keskittymään häiriöstä huolimatta. Hyvä treeni, enemmän vain tällaista hetsausta ja häiriötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti