sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Pyry agikisoissa Sipoossa

Käytiin ekaa kertaa Sipoossa uudessa JAU-hallissa kisaamassa tänään. Ihan kiva kisapaikka, paljon metsäpolkuja lämmittelyyn ja jäähdyttelyyn, ihan hyvä tila odottaa vuoroa, umpiaidat ympärillä ja aitojen takana hyvin tilaa katsella ympäri hallia, ja mahdollisuus koirien häkeille. Vessat löytyy läheltä, ja hyvä kanttiini. Hyvä pohja (jutagrass), (vähän pienemmissä kisoissa) autot lähellä hallia. Meiltä n. tunnin ajomatka. Meni hetki kyllä etsiessä hallia, mutta löytyihän se lopulta.

Siellä oli parikin juoksuista narttua, ja hallissa oli vähän tekemistä Pyryn pitelemisessä kun siinä olikin yhtäkkiä kuonon edessä yksi sellainen. Pyry vouhkas sitten vähän joka suuntaan, mutta tokeni onneksi ennen meidän vuoroa, ja ei näyttänyt radalla ainakaan vaikuttavan mitenkään.

Tässä rata (3lk hyppyrata), tuomarina Elina Hannikainen, rimat 60 cm. Käytiin kokeeksi vain yhdellä radalla (kun juoksukontaktit ei ole ihan täysin varmat)

Ajattelin että nyt ei oteta varman päälle (koska ei ole tarvetta yrittää saada mihinkään erityiseen tarkoitukseen niitä nollia), ja tehdään rataa siten kuin haluaisin ohjata. Nyt treenataan niitä asioita mitä haluaisin kisoissa tehdä.

Keppien jälkeen olin suunnitellut tekeväni sokkarin ja ohjaavani takakautta Pyryn putkeen, mutta Pyry tuli tokavikasta välistä ulos. Päätin ottaa uudelleen jos saataisiin se sokkari onnistumaan (tuli HYL kun Pyry rupesi pujottelemaan takaisinpäin keppejä), mutta ei onnistunut, ja tuli tokavikasta välistä ulos. Jatkettiin sitten siitä, otin pakkovalssilla putken. Valssilla olisi todennäköisesti kepeiltä tulo onnistunutkin, mutta en tosiaan halunnut ottaa varman päälle. Jos kerran muutenkin teen sokkareita joka paikkaan, niin sitten treenataan niitä vaikeammissakin paikoissa.

Toinen virhepaikka tuli 14-15-esteillä. Tein 14-esteellä päällejuoksun, ja piti oikealla kädellä vetää Pyry oikeaan putken suuhun, mutta olin liian hätäinen ja toisaalta en ottanut tiukasti Pyryä mukaan, joten Pyry meni väärään putken suuhun. Ei korjattu sitä putkea enää vaan jatkettiin loppusuora. Ei Pyry mun mielestä kovin paljoa hidastellut, kepitkin meni ihan ok vauhtia (toki se osaa mennä ne nopeamminkin).

Hyvää meillä oli se että Pyry pystyi hyvin tekemään mun kanssa huolimatta juoksunartuista, mä muistin ottaa Pyryä putkien jälkeen mukaan, ja tuntui ainakin että tehtiin yhdessä rataa ja muistin ottaa kontaktin aina koiraan. Loppusuora oli hieno ja Pyry jopa melkein meni mun edellä. Rata oli kivan juostava, ja tykkäsin rataprofiilista.

Kehitettävää on ainakin kepeissä, tai sen jälkeisissä ohjauksissa, varsinkin siis sokkarissa, ja sellaisissa jossa mä alan loppupuolella liikkumaan kepeistä sivuttaissuunnassa. Myös edelleen kehitettävää siinä, että tehdään samaa rataa, ja muistan ottaa koiran mukaan varsinkin putkista.

Parit kisat olen suunnitellut tälle keväälle, ja sitten jatketaan taas ensi lokakuussa. Kouvolaan mennään todennäköisesti 13.3.2016 (tuomarina Johanna Nyberg) ja 2.4.2016 Sipooseen JAU-Areenalle (tuomarina Timo Teileri), ja ehkä 22.4. 2016 Kotkaan (tuomarina Pertti Siimes) ja 12.5.2016 Orimattilaan (tuomarina Jari Suomalainen), riippuen lämpötiloista. Eihän sitä koskaan tiedä jos olisi vaikka tosi kylmää vielä toukokuussa. Sitten siirrytäänkin treenaamaan kontaktit kuntoon ja vauhti- ja motivaatiotreenejä, ja pidetään Pyryn kanssa vähän taukoakin treenaamisesta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti