lauantai 20. helmikuuta 2016

A-Qilityn epikset Lahdessa

Käytiin tällä kertaa molempien koirien kanssa epiksissä. Pyryn kanssa vähän epäilytti lähteä kisaavien agiradalle, kun kontaktit on vähän vaiheessa, mutta Pyrypä otti kontaktin huolimatta jopa mun sokkarista puomilla. Halti pääsi taas möllihyppyradalle, koska siinä oli makseilla kivasti  vain 45 cm rimat, ja Halti on tähän mennessä hypännyt 50 cm rimoja.

Pidemmittä puheitta. Tässä on möllien hyppyrataprofiili ja videot (2 yritystä).

Haltin eka yritys (vähän oli hämillään muista koirista)



Ja toka yritys vähän parempi


Tässä Pyryn kisaavien rata:


Haltille epikset joissa oli enemmän meteliä, oli vähän haastavammat. Halti pyöri odotellessa ympyrää ja sinkoili joka suuntaan kun ei tiennyt oikein miten olisi ollut. Ekalla yrittämällä radalla se oli vähän hämmentynyt ja reagoi radallakin aidan takana oleviin muihin koiriin. Toka yritys oli parempi. Ennen sitä toki käytin sen vähän puhaltelemassa jännitystä pois, ja sitten tehtiin käsikosketusta odoteltaessa omaa vuoroa.

Pyry oli ihan oma itsensä, toki jos olisi päässyt kaksi rataa vetämään, niin tokalla radalla olisi ollut kaksi kertaa nopeampi vauhti. Erityisesti Pyryn kontakteista olin tyytyväinen, tosin puomi oli aika hidas ja kontaktin otto oli hidas, mutta otti silti. Keinun tiesin olevan hidas kun se on vähän kevyempi kuin omalla hallilla oleva, mutta meni sentään senkin. Itsellä toki olisi kanssa kehityttävää Pyryn kanssa samalla radalla olemisessa. Hirveen tyytyväinen Pyry oli kun pääsi ilman Haltia taas puuhiin.

Niin, ja Halti sijottui 2. sijalle mölleissä ja samoin Pyry 2. sijalle kisaavissa. Ihan kiva, vaikka Pyrylle oli laskettu tasotukseksi joitain sekunteja ajan päälle kun oli 3-luokkalainen.

Tästä opimme sen verran, että Haltin kanssa tarvii erityisesti treenata eri paikkoja, ja eri häiriöitä, ja haukkuhäiriötä ja epiksiä tottakai. Meillä nykyään on sellainen agihallikin että sinne ei yleensä mahdu samaan aikaan toisia koiria, niin häiriötä on todella vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti