torstai 18. helmikuuta 2016

Maanantain agitreenit; lisää saksalaisia

Saksalaisilla jatkettiin. Itsellä taas ei ollut hirveästi motivaatiota tehdä saksalaista saksalaisen perään (eikä ollut Pyrylläkään), joten ekalla kierroksella tehtiin Pyryn kanssa rata sellaisenaan ja sitten tehtiin kaikkea muuta.


Puomilla oli toiseen suuntaan kehikko/boksi (este 3). Kovemmassa vauhdissa se hyppäsi sen yli, mutta toiseen suuntaan (jossa ei kehikkoa), otti kontaktin, hmmm..  Muuten mentiin oikein rata, ja saksalaiset sinnepäin, jotenkin tällä kertaa olin enemmän myöhässä niissä kuin viime viikolla, mutta en jaksanut olla ihan skarppina. Sen jälkeen treenattiin puomin kontakteja naksuttelemalla, etupalkkaa ja esteen kautta puomille (suuremmalla vauhdilla). Seuraavaksi pitäisi treenata sitten niitä eri ohjauksiakin kontaktille. Hyvin meni naksutellessa.

Lisäksi Pyryn kanssa tehtiin keppien vedätystä, ja jonkun kerran se tuli vikan kepin ohi, mutta saatiin paljon onnistumista ja varmistumista. Pystyn ainakin 5 metrin päähän asti vedättämään kepeillä hyvällä onnistumisella, kunhan oma liike on vielä suoraan eteenpäin (treenattiin oikealla ja vasemmalla). Toiseen suuntaan taas vasemmalla puolella keppejä itse juostessa pystyn kaartumaan useamman metrin sivusuunnassa ja Pyry tekee kepit oikein. Tälleen kun ollaan kolmosissa ny, niin pitää alkaa treenaamaan näitä isojen koirien juttuja, eli kepeille itsenäisyyttä ja varmuutta, samoin kontaktit pitää saada itsenäisiksi, jotta voi alkaa käyttää hyväkseen koiran itsenäisyyttä esteillä, ja porokoiran älykkyyttä ja suoritusvarmuutta.

Pyry kivasti kävi tarjoamassa myös keinun tekemistä pari kertaa, ja vaikka ekalla kerralla tuli tosi kovaa sen, niin ei näköjään haitannut (kehuin kyllä tosi paljon), vaan meni hyvällä vauhdilla seuraavatkin kerrat. Tokalla kierroksella lisäksi tehtiin A-esteen juoksareita, ja sain ujutettua siihen myös sokkarinkin, vaikka A-este olikin seinän vieressä.

Haltin kanssa harjoiteltiinkin sitten melkein vaan 4-esteellä saksalaista. Kuulemma teen saksalaisen aivan eri tavalla Haltin kanssa kuin Pyryn. Pyryn kanssa liike on enemmän eteenpäin, ja Haltin kanssa käännyn siivekkeen suuntaisesti ottaessani sen sokkariin. En tiedä onko se huono vai hyvä juttu. Kai se ainakin auttaa nuorta koiraa, mutta kyllä kokoajan tuntui että olisi pitänyt ehtiä nopeammin alta, vaikka Halti sieltä tulikin oikein.

Treenasin myös puomin kontaktin vahvistamista (tehtiin treeniä myös kotona tasapainotyynyllä valssilla ja sokkarilla ja muilla häiriöillä ennen ryhmätreenejä) ja A-esteen juoksaria naksuttelemalla, tosin en uskaltanut Haltille vielä ottaa ohjauksia mukaan, mutta muuten meni hyvin, ja tällä kertaa Halti hyppäsi paljon keskemmälle kehikkoon, jee!

KEINU

Keinutreeni meni hyvin minipöydällä. Kerran Halti tuli sitten 2on2offista ennen aikojaan pois kun juoksin keinun ohi, ja keinu löi takapuolelle, ja mitä tekee tämä porokoira, yrittää mennä keinua vaan kovempaa (ja kovempaa pois kontaktilta) jotta ei lyö takapuolelle uudelleen. Joku toinen porokoira olisi alkanut hidastelemaan keinulla tuosta syystä.... Parin lennon jälkeen sain Haltin taas pysähtymään kontaktille ja palkattua siitä, ja sitten taas pysähdyttiin nätisti, mutta en uskaltanut sitten juosta kovempaa ohi enää. Sitä pitää vaan sitten treenata kaikkia häiriöitä, että se 2on2off pysyy eikä satu vahinkoja.

KUJAT

Lopuksi tehtiin kujatreeniä. Taas on useamman viikon tauko kepeistä, joten aluksi väli oli isompi (joutui kuitenkin tekemään pujotteluliikettä). Tehtiin suoraan kepeille menoa, parin esteen kautta kepeille menoa (esteeltä käännös kepeille), ja sitten tehtiin myös täysin umpikulmasta eka kauempaa lähettämistä ja kun se ei heti onnistunut (tauko tekee tehtävänsä) niin kävin ensin saattamassa, ja sen jälkeen pystyin taas lähettää kauempaa. Päädyttiin laittamaan namialusta keppien päähän, jotta Halti pää menee vähän alempana, pujotteli aluksi aika pystypäisesti. Ja vielä tehtiin muutama valssi ja sokkari ja treenin puolessa välissä pienensin kujaa. Tosi kivasti itsenäisesti Halti tekee kepit kujilla, ja siinä saa treenattua kaikkea muuta, eikä tarvitse olla varmistelemassa. Odottelen kovasti kevättä (pääsee treenaamaan omalla pihalla), jotta saisi kujan suljettua ja Halti pääsee tekemään kunnon keppejä. Uskoisin että sellaisen kahden viikon päivittäisen treenin jälkeen kepit on jo tosi hyvät kunhan vaan päästään asiaan.

Suunnittelin myös että talvilomalla sitten käydään päivisin hallilla, ja treenataan kaikkea mitä on pitänyt.

Ja kahtotaans jos käydään molempien porokoirien kanssa vähän epistelemässä lauantaina Lahdessa, jos nyt ei suunnitelmat kovin paljon ehdi muuttumaan. Yritän saada jonkun kuvaamaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti