sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Haltin agitreenit

Halti kävi taas Sanna Heinosen koulutettavana. Tai siis minä, kyllä se vaan tekee hyvää käydä eri ihmisten valvovien silmien alla..

Ja harmittaa, kun en pyytänyt taaskaan ketään videoimaan, HUOMENNA viikkotreeneissä pyydän että joku ottaa videolle meidän treenejä molempien koirien kanssa.

Tässä rata:

4-esteen yritin ohjata päällejuoksuna, mutta kun siitä ei tullut mitään, niin sitten ohjattiin pakkovalssina, ja heti sen jälkeen persjättö että saan koiran 5-esteelle. Siinä menikin eka vartti kun yritin saada ajoitusta oikeaksi, ettei Halti hypännyt 8-estettä siinä välissä. Vikat kerrat oli jo ihan kelvollisia. Lopulta saatiin 1-8-pätkä ihan kivaksi.

Jatkettiin keppien jälkeen (8-9-kohta eli hypyltä puomille katsottiin sen verran vaaralliseksi että ei tehty sitä ollenkaan). 11-esteen jälkeen piti linjata ja vedolla saada koira putkeen, ja meni jo ekalla kerralla ihan hyvin, toisaalta Halti oli jo saanut kaikki pahimmat energiat kulutettua ekassa pätkässä joten se ehkä auttoi keskittymisessä. Ekan kerran tein 14-esteen pakkovalssilla, mutta todettiin että japanilainen toimi paremmin, kunhan vaan teen nopeammin ohjaukset enkä jää varmistelemaan.

A-este jätettiin väliin kun sitä ei Haltin kanssa vielä tehty. Jatkettiin A-esteen kontaktilta. Samoin 17-putkelle piti tehdä aluksi vetäen. Kokoajan piti katsoa oikeaa päätä putkea, mutta pienesti poispäin putkesta ja sitten irroitus oikeaan päähän putkea, ja voi kun meni hienosti! 18- 19-esteet meni tosi hyvin aluksi  (pelkäsin että lähtee hyppäämään 18-esteen jälkeen myös 5-esteen) mutta persjättö/sokkari sitten oli vähän myöhässä kokoajan ja Halti meni väärään putken suuhun. Siinä saatiin sitten viilaamalla hyväksi, mutta sitten kun tuli tarpeeksi toistoja niin Halti alkoi varioimaan ja alkoi tarjoamaan myös sitä 5-estettä väliin.

Kivat treenit, tehtiin aluksi 45 cm rimoilla ja tokalla kerralla 35 cm rimoilla (ei jaksettu nostaa). Halti jaksoi hyvin, ja kouluttajakin kehui että porokoiraksi se jaksaa toistoja tosi hyvin, ja sillä on hyvä moottori. Haltihan toistojen jälkeen alkaa vaan juurikin tarjoamaan aina jotain muuta, eikä lamaannu toistoista.

Nyt pitäisi OIKEASTI päästä treenaamaan näitä pikkujuttujakin, tarjoamisia yms itsekseen. Koko talvena ei hirveästi olla päästy yksittäisiä esteitä tai tarjoamista harjoittelemaan. Viimeeksi kyllä renkaan tarjoamista tein jonkin verran Haltin kanssa, mutta enemmän pitäisi tehdä myös ohjauksia yksittäisille esteille. Ehkä ensi viikonloppuna lauantai-illalla ehtisi käydä omatoimisesti treenaamassa myös. Ihanaa kun kohta on kevät ja kesä, niin pääsee tekemään myös omalla kotipihalla ja tossa Loviisan kentällä. Harmi vaan kun kesä ei ole Pyryn vuodenaika (lämpö ja ötökät), mutta saahan senkin kanssa jotain pikkujuttuja tehtyä.

Molemmat porokoirat pääsivät myös kuvaajaharjoittelijan kuvattavaksi tänään metsään. Katsotaan mitä tulee, Halti kuulemma on tosi malliaineista, mutta Pyry on vähän hankala kuvattava kun sillä on niin omat jutut (syö lunta, haistelee ympäriinsä, kaivaa hiiriä jne). Toivotaan että muutama onnistunutkin kuva tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti