torstai 28. tammikuuta 2016

Pyry ja minä Timo Rannikon valmennuksessa Lahdessa

Rata oli kiva, todella juostava ja vauhdikas. Tykkäsin jälleen todella paljon.


Löysinköhän mulle sopivan kouluttajan, kun kokoajan löytyy kehityksen aiheita, vaikka olikin näennäisesti helppo rata. Kyllä se uusi silmäpari näkee taas ihan erilaisia ongelmakohtia, ja erilaisella radalla tulee myös kaikenlaista uutta ilmi.

Pyryn kanssa säädettiin sokkareissa, melkein joka kohdassa mulla oli ajoitus ja ohjaus myöhässä. Mulla pitäisi olla ohjaus valmis yhtä laukkaa ennen koiran esteelle ponnistamista, ja normaalisti se on siinä vaiheessa kun koira ponnistaa tai on esteen päällä. Tuli edistystäkin ja aloin vihdoin oppia.


  • 4-esteen jälkeinen sokkari oltava valmis yhtä laukkaa ennen 4-estettä.
  • 6-esteelle ei tarvitse vastakäännöstä vaan ihan peruskäännös, koska 1. Pyry kääntyy tiukasti ja 2. tulee parempi linja 7- ja 8-esteille kun ei käänny ihan siivekettä hipoen.
  • 7-esteen jälkeinen sokkari oltava valmis yhtä laukkaan ennen 7-estettä.
  • 10-esteelle ei tarvitse vastakäännöstä, rytmitys riittää
  • 12-13-esteen välin voi tehdä ns. päällejuoksuna (ei tullut mieleenkään)
  • 15-putkelle ohjaa kohti putken puolta väliä.
  • 16-esteelle pieni rytmitys jotta koira ei mene A:lle tai puomille (Pyry meni pääasiassa A-esteelle)
  • 17-esteen jälkeinen sokkari ei tarvitse olla pituuden edessä, vaan voi olla sivussa, ja sokkari aloitetaan jo pituuden kohdalla itse juostessa... onnistui minulta vain sen kerran tai kaksi hyvin..
  • 18-esteelle käännettävä mieluiten valssilla jotta tulee tiukka käännös..
  • Ja tähän asti päästiinkin rataa.
Lopuksi treenattiin keinua. Ongelmana hidas keinu, ja Pyry ei tykkää siitä keinun alas tippumisesta. Ollaan nyt päästy keinun suht. normaaliin suorittamiseen, että palkka-alusta on keinun jälkeisen hyppyesteen jälkeen ja ollaan saatu siitä vauhtia. Kuitenkin kisoissa kun tulee vieraita keinuja ja ne on painotettu eri tavalla, niin Pyry voi alkaa hidastelemaan kun joku keinu onkin kevyempi. Näin kävi myös näissä treeneissä, Pyry hidasteli normaalia reilusti enemmän keinulla kuin omalla hallilla.

Saatiin ohjeeksi tehdä sellaista, että jätän koiran keinun päähän, menen itse tukemaan keinun ylhäällä olevaa päätä, ja kutsun koiran juoksemaan päähän, keinuttelen siinä vähän aikaa ja kehun ja palkkailen, ja lasken alas. Sitten kun koira on rento ja tulee vauhdilla päähän, niin sen jälkeen annetaan keinun pään laskea vähän koiran painon mukana vähän ja sitten taas keinutetaan ja palkataan ja kehutaan. Tähän voi käyttää avustajaa tukemaan toisesta päästä, varsinkin kun vauhtia alkaa tulemaan lisää. Sitten voidaan siirtyä siihen, että keinun vieressä on pöytä ja toinen puoli tuettuna siten, että koiralla tulee lyhyempi matka mennä alas keinun päähän. 

Pyryn kanssa testattiin tätä keinuttelua, ja selkeästi sitä vähän ahdisti asennosta päätellen, mutta luotti sen verran, että söi ruokaa keinulla ja tuli uudelleenkin. 

Tosin sitten meidän ajan loputtua kun samalle kentälle tuli toinen uros vaikkakin tosi kaukaa, niin Pyry räjähti yllättäen pahasti räyhäämään sille toiselle koiralle (saatana TAPAN SUT), mitä en ollenkaan odottanut, kun ei se edes juoksuaikoina noin pahasti pimahda. Mutta jälkeen päin ajateltuna, se varmaan päästeli paineita ton keinuharjoittelun takia, ja sen takia tuli vähän ylimitoitettu räjähdys.  Sain kuitenkin Pyryn rauhoittumaan siinä kentällä ja unohti sen toisen koiran, melkein ainakin.

Joka tapauksessa, jatkossa tarvitaan treeniä, treeniä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti