torstai 28. tammikuuta 2016

Maanantain agitreenit

Olin edellisen viikonlopun Keravalla koulutusohjaajakurssilla ja alun perin olin ajatellut jättää väliin treenit ettei mee liian rankaksi, mutta koska on ollut monta viikkoa taukoa treeneistä, niin oli se "uhrauduttava" koirien puolesta, jotta pääsevät purkamaan energiaa johonkin hyödylliseen.

Ja toisekseen Haltin kanssa piti mennä epiksiin seuraavana päivänä, niin parempi vähän muistutella esteitä ja kaikkea (ja purkaa sitä ylimääräistä energiaa). Ja viime Timo Rannikon treenien jälkeen ei olla Pyryn kanssa käyty ollenkaan aksaamassa, joten ihan hyvä että ollaan ehditty tekemään jotain ennen sitä.



Otin eka Haltin kanssa, ja keinun alla oli maksipöytä kun taas on ollut pidempi tauko treeneistä. 1-4 meni hyvin, keppejä ei tehty, joten seuraava pätkä oli 7-13. Tarkoitus oli lähettää koira suoraan eteen puomilta ja leieröidä este välissä kun koira tulee 9-esteeltä, jotta ehtisi sokkariin 12-esteelle. Haltin kansssa meni aika kivuttomasti. Halti irtosi hyvin ja hyvin meni renkaankin, kun itse juoksin edellä että ehdin sokkariin. Ainoa ongelma olikin 13-putkesta tuleminen, kun Halti kävi pomppaamassa aina puomille heti. Piti siis saada etäpalkan kanssa Halti vähän pidemmälle putkesta, ja sitten saatiin loppurata juostua.

Pyryn kanssa tehtiin koko rata, ja en ehtinyt hirveän tarkkaan käymään rataa läpi, ja vähän unohtelin keinun jälkeistä elämää... Pyry meni hyvin kepit vaikka kepeiltä matka jatkui vastakkaiseen suuntaan, ja 7-esteellä tein saksalaisen joka toimi tosi hyvin. Pyryn kanssa ongelmaksi tuli se että jouduin saattamaan sitä pitkälle 9-esteelle, ja en ehtinyt sokkariin 12-esteelle. Noh, molemmilla koirilla oli 45 cm-rimat, joten Pyryllä saattoi muutenkin olla vauhtia tuplaten enemmän. Lopulta saatiin onnistumaan, kun sain Pyryn irtoamaan ja itse pääsin leieröimään sen hyppyesteen ja ehdin Pyryn edelle. Pyöritys toimi Pyryllä hyvin myös 12-esteellä. Pyrykin meinasi tulla puomin yli, ja sitten vielä meni 14- 15- välissä hyppäämässä kesken kaiken renkaan, mikä oli vähän yllättävää, mutta toisaalta Pyry tykkää renkaasta. Loppu olikin ihan iisi, kun Pyry kääntyy ilman putkijarruakin 16-putkesta helposti. Itse olin molempien koirien kanssa peräjälkeen juoksemisen jälkeen aivan puhki. Ei meinannut kunto kestää tauon jälkeen, vaikka lenkkeilty toki on joka päivä. Kyllä siinä molempien kanssa sai juosta niin kovaa, että meni jonkun aikaa että sain puhuttua Pyryn kanssa juoksemisen jälkeen. Mutta hei, agilityhän ei ole urheilua, kuten vaikka shakki, joten ei hätää.

Vähän jäin miettimään kun Halti hyppäsi aika paljon korkeammalle kuin mitä nuo hypyt oli. En tiedä johtuiko sitten tauosta että oli vaan niin innoissaan, vai toivon mukaan enintään siitä että ei nyt osaa vielä arvioida rimakorkeuksia. Toivottavasti siis ei mitään rakenteellista vikaa. Mietin kyllä että pitäisikö nostaa jo 50 cm rimoihin, mutta toisaalta taidan nyt pari kertaa katsoa sen hyppytekniikkaa ennen kuin nostetaan.


Ja vähän mälsempiä uutisia, Halti siskot kävivät läpivalaisussa ja tuli kyllä Kennelliitosta A/A ja 0/0 tulokset, mutta sitten selästä tuli LTV1 (jakautunut ristiluun keskiharjanne (s1-s2) tai muu lievästi normaalista poikkeava rakenne) molemmille. Tämä tarkoittaa sitten sitä, että pitää muistaa pyytää virallisina myös LTV ja VA-kuvat selästä kun mennään luustokuvauksiin. Jää sitten myöhemmäksi miettiä jos Haltilla on sama juttu, että miten se vaikuttaa treenaamiseen tai lähinnä lihashuoltoon.

Pyryltäkään ei ole noita selkäkuvia otettu virallisena, eläinlääkäri vain arvioida että ihan terve selkä. Mistä sitä tietää vaikka Pyrylläkin olisi LTV1, koska ei noista Haltin siskojenkaan kuvista mitään eläinlääkäri nähnyt. Mutta se sitten Haltin osalta ainakin keväämmällä, tai kesällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti