sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Lauantaina ekat agikisat kolmosissa!

Pyryn kanssa startattiin vuoden ekat, ja samalla ekat 3-luokan kisat Lahdessa, Salme Mujusen kisoissa (sopivasti porokoirakasvattaja, sekä useimmiten rimat ei ole tapissa eikä radat hirveätä pyöritystä).

Rimat oli 55 cm, olipa piristävä yllätys, koska jo järjestään 2-luokassa on 60 cm rimat. Eipä näyttänyt olevan ongelma nopeillekaan koirille, että ne rimat eivät olleet 65 cm korkeudessa.

Aloitettiin B-radalla, agiradalla, rata 142 m, rimat 55 cm.

Mielestäni olen ollut reilusti vaikeammilla 2-luokan radoilla, vaikka kyllähän tuollakin joitakin virheitä näkyi.

 Pyryn kanssa tämä oli ihan peace of cake. Ainoastaan jostain syystä 3-esteellä, eli keinulla Pyry jäi jumittamaan oikein kunnolla, vaikka treeneissä on viimeiset puoli vuotta mennyt ihan hyvin keinun. Jäi hetkeksi keskelle keinua arvioimaan tilannetta, ja sitten pikkuhiljaa tuli alas. Jos olis mennyt normaalisti keinun niin kuin ennenkin, niin olisi ollut se 4 m/s ainakin etenemä. Nyt oli jotain 3,72m/s.  Johtuiko sitten pidemmästä treenitauosta vai oliko keinu jotenkin erilainen Pyryn mielestä, en tiedä. Muuten rata meni tosi hyvin, ja vauhdikkaasti. Ihanasti oli suoria putkia ja kaikkea.

Sen verran helppo oli rata, että olisin voinut mennä nollana Haltinkin kanssa tämän radan. Vähän epäilin, että kun tuomari tuli tunnin myöhässä kisoihin, että oliko sekoittanut myös 2- ja 3-luokan radatkin.

Tuloksena tuli siis eka nolla kolmosista, tosin sijoitus oli vaikka kuinka mones.

2. rata oli C-rata, eli hyppyrata, radan pituus n. 151 m, ja rimat 55 cm.

Tää oli vähän vaikeampi ja ihan kiva, vähän enemmän haastetta sentään. Olis varmaan silti mennyt Haltin kanssa myös.


Oli kuitenkin aika yllätys että myös hyppyradalla oli 55 cm rimat. Ja oli kyllä niiiin ihanaa pitkästä aikaa päästä hyppyradalle, ei tarvinut miettiä mitään kontakteja eikä keinun suorittamista.

Pyry oli selkeästi kovemmassa vireessä ja varastikin taas lähdössä (tosin niin saakin tehdä, on ihan hyvä jos Pyrystä pientä röyhkeyttä löytyykin aina välillä). 5-esteelle mietin pitkään minkä ohjauksen teen. Pyöritystä en voinut tehdä, koska se olisi hidastanut niin pahasti vauhtia. Vaihtoehtoina pakkovalssi, japanilainen tai saksalainen. Saksalainen olisi ollutkin mielenkiintoinen tehdä, mutta en sitten kehdannut. Vielä lähdössä en ollut varma minkä ohjauksen teen. Tein sitten hämmennyksissäni pakkovalssin tyyppisen ratkaisun, en kuitenkaan kovin sujuvasti.

 7-takaakierto meni hienosti, ja kun lähdin kiihdyttämään putken kohdalla, liukastuin ja kompastuin omiin jalkoihini ja olinkin sitten rähmälläni maassa tutustumassa lähemmin Jutagrassiin, mikä muuten poltti aika pahasti kämmeniä jotka otti osuman vastaan. Siinä meni muutama sekunti katollani, ja Pyry ehti putkestakin ihmettelemään mua, mutta pääsin sitten ylös ja jatkettiin täysin puhtaasti loppurata ja Pyryllä oli tosi magee vauhti, edes takaakierto putkien välissä ei ollut mikään ongelma.

Tästäkin tuli 0, ja etenemä oli 3,68 m/s, mikä on tosi hyvä kun ajattelee että mulla meni reilu 5 sekuntia ainakin siellä maan rajassa ellei pidempään.. Eli etenemä olisi ollut varmaan yli 4 m/s jos en olisi kaatunut. Ja tänään sunnuntaina on muuten ollut paikat tosi pahasti kipeenä, otin näköjään pahemminkin osumaa siitä alustasta.

Eli se oli tuplanolla! Ihan hyvä alku, vaikka radat ei kovin haastavia mun mielestä olleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti