tiistai 27. tammikuuta 2015

Takaakiertoa ja kävelevän nakin jäljestystä

Tänään sitten ajattelin treenata Haltin kanssa takaakiertoa. Ei ollut ehkä niin helppoa kuin kuvittelin, kun pentu tarjoaa tolppaa pitkin kiipeämistä ja törmäilee tolppaan jne.. Sitten saatiinkin sisällä itseasiassa eri asioiden kierto toimimaan, ja Halti oppi lukemaan vähän mun kropan suuntaa. Pyry itse asiassa pystyy tosi kaukaa ulkonakin kiertämään vaikka mitä..

Sitten innostuin ja tein molempien koirien kanssa nakkijäljet. Eli nakki narun päähän ja se perässä vedin ensin Haltille lyhyehkön jäljen, jossa nenä kävi jonkin verran maassa, että hiffas asian. Sitten tein toisen jäljen toiseen paikkaan, ja sen Halti oikeasti ihan nenä maassa jäljesti. Olihan pennun mielestä tosi kivaa kun löytyy nakkia jäljen päästä.

Pyryn kanssa tein vähän pidemmän, parilla käännöksellä, ja Pyryhän oikein innostui siitä, että kun päästin vapaaksi, niin lähti oikein kunnon riehulaukat vetämään, ja tietty merkkaamaan lähimmän paikan kun pitäähän jälki merkata. Sitten kun otin molemmat sisään niin alkoi oikein kunnon riehumiset, tyypit oli ihan täpinöissään. Voishan näitä tällaisia jälkiä tehdä näille aktivoinniksi ja ajankuluksi, varsinkin jos ei jaksa lähteä tonne metsään oikeasti vetämään kunnon jälkeä ja antaa sen vanheta jne jne. Kyllähän ne koirat tostakin aktivoituu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti