torstai 22. tammikuuta 2015

Maanantain agitreenit; ratatreeni ja tiistain tokotreeni

Maanantain ratatreeni:

Tämä oli 1. luokan rata Ojangossa, Ritva Herrala tuomarina. Mielestäni kyllä turhan vaativa 1. luokan radaksi.

Meillä jo kosahti 2-esteen jälkeen, kun en saanut käännettyä Pyryä putkelle ajoissa, vaan meni väärään putken päähän. Niisto-persjättö toimi hyvin 4-esteellä, valssi 6-esteen jälkeen (kun Pyry jäi kontaktille), 11-putkella meni oikeaan päähän ekalla kerralla kun ohjasin vasemmalta puolelta A-estettä. Kepit meni hitaaaaasti, ei siis kävellyt, mutta hitaasti enkä osannut enää rytmittää omaa liikkumista. Loppu menikin sitten hyvin ja nopeasti, kun lopulta itse pääsin juoksemaan ja Pyry lähti mun liikkeen mukana vauhdikkaammin.

Tokalla kerralla ohjasin 2-esteen oikealta puolelta putkelle ja toimi hyvin, koska mun liikettä oli enemmän ja Pyry ei joutunut tekemään niin tiukkaa käännöstä.

Keppeihin en ollut tyytyväinen ollenkaan, sain hetsata jonkin aikaa, että sain Pyryyn oikea vireen ja saatiin kepit tehtyä vauhdilla. En taas tiedä, että onko sillä liian vähän vauhtia jotenkin ollut noille kepeille rataprofiilista riippuen, kun keppejä ei voi tehdä kunnolla, kun on viime aikoina hidastellut.

Kontaktit odotteluajalla Pyry teki mahtavasti. Siis A:n kontaktille tuli aivan alas asti 2on2off asentoon ja pysähtymättä, tosi hieno. Puomille pysähtyi hienosti. Keinua treenattiin ja vähän sitä aina jossain vaiheessa varoo. Ja harjoittelualueella olevalle pöydälle Pyry meni vaikka kuinka monta kertaa, kun jostain syystä tykkäsi hirveästi siitä.

Haltin kanssa tehtiin tällä kertaa vain tokoseuraamisia ja hengailua kun ei ollut vähään aikaan ollut mukana treeneissä. Nätisti kyllä oli. Pitäisi muistaa jaksaa leikkiäkin paikan päällä enemmän.

Tokotreenit tiistaina

Ehdittiin puoleksi tunniksi hallitreeneihin tokoilemaan. Pyry oli jokseenkin haluton. Kyllä se teki, mutta sitä sai hetsata aika paljon, eikä tehnyt sellaisella hyvällä fiiliksellä. Piti vielä treenata palkattomuutta, mutta ei meinannut tulla siitäkään mitään kun Pyry otti häiriötä todella paljon muista uroksista, enkä sitten uskaltanut ottaa ainakaan mitään vauhtiliikkeitä muita uroksia kohti. Voi tietty johtua tuo huono treenimotivaatio siitäkin, että normaalisti Pyry saa tehdä sellaisen haistelulenkin aina ennen treenejä, ja nyt oli liian kiire tehdä sellaista kun tulin toisesta koulutuksesta vauhdilla treeneihin. Se vaikuttaa paljon siihen, että Pyry saa purettua haisteluntarpeensa ennen treenejä.

Noutokin oli vähän...hmmm.. heitin kapulan, Pyry jäi katsomaan muita koiria kun ne juoksivat lelujensa perässä, toisella käskyllä lähti kapulan luo kyllä laukalla, mutta kapula suussa jäi ihmettelemään taas muita koiria, mutta tuli sitten eri käskyä mun luokse ravaten.

Paikkamakuu tehtiin toisen (leikatun) uroksen kanssa, kun muut olivat ehtineet tekemään paikkamakuun aikaisemmin. Muut kuitenkin puuhasivat jotain siinä reunassa. Parisen minuuttia piilopaikkamakuu, ja Pyry oli ihan hiljaa kokoajan ja rauhallinen. Jo kolmas paikkamakuu peräjälkeen, kun ei vingu tai ole rauhaton. Enkä tiedä mitä on tapahtunut, paitsi yli kuukauden tauko paikkamakuissa. Ehkä Pyry sai nollattua jotenkin itsensä siinä välissä.

Menin ilmoittautumaan 7.2. TOKO-kokeeseen Porvooseen. En tiedä kuinka hyvä idea oli, koska tämä nyt vaatisi aika paljon häiriötreeniä alle, ja aina hankalampi lähteä vaikka kaupungille treenaamaan kun on myös tuo pikkukoirakin, jonka kanssa pitäisi tehdä kaikenlaista. Noh, yritetään. Ainakin minulla on paljon luottamusta piilopaikkamakuuseen, ja sen onnistuminen on tärkeintä.

Lisäksi ilmoittauduin agikisoihin Porvooseen PR-tallille eli maneesille. Tämäkin oli aika rohkea veto, koska Pyry nenäkoirana voi lähteä hyvinkin ihanien hajujen perään ja unohtaa täysin minut sinne radalle. No yrittänyttä ei laiteta, ja jos ei yritä, ei mitään saakaan. Tästä opitaan sitten.

Muuta..

Haltin ja Pyryn kanssa ollaan melkein päivittäin tehty tasapainotyynyllä ja väärinpäin olevalla vadilla seisomista, milloin milläkin jalalla.

Haltilla oli tässä hieman löysä vatsa, vielä vähän hassusti, että välillä oli hyvä ja välillä oli löysällä, ja niinkin että oli joutunut sisälle työpäivän aikana tekemään ja joku yö jouduin juoksemaan ulkona sen kanssa. Ja jotenkin meni sitten rytmi sekaisin, kun tuli hätä aina vähän ihme aikoihin. Nyt on rytmi taas normaali enkä ihan tiedä että mistä meni vatsa sekaisin, Pyrylläkin oli vähän myös mutta se meni ohi nopeammin. Olikohan pakasteesta ottamani kana jota annoin näille, niin mennyt huonoksi ja reagoivat siihen?

Pyry oli eilen oikeasti ekaa kertaa vähään aikaan pirteä. Se on naapurin nartun juoksujen aikana ollut hyvinkin vakava, eikä ole pieniä päivittäisiä mähinöitä lukuunottamatta aikaa ollut Haltin kanssa leikkimiseen. Nyt näyttää juoksut olevan ohi, kun Pyry on ollut oikein pirteä, leikkisä ja "mukana". Eilen Pyry oikein irroitteli, ja todella moneen otteeseen jaksoi leikkiä ja juosta Haltin kanssa, aamusta iltaan. Tänäänkin on sama meno jatkunut, ja lenkitkin oli tosi mukavia, kun Pyry ei jäljestänyt enää koko lenkkiä eikä jumittanut/vetänyt hajujen mukana.

Huomenna Halti on virallisesti 5 kk ja edelleen pienen pieni porokoira. Kasvu on hidasta ja tasaista, mitään kasvupyrähdyksiä ei ole ollut. Hampaat on aika pitkälle vaihtuneet, pari vanhaa hammasta on vielä jäljellä, ja seuraan vielä yhden kulmurin vaihtumista, kun uusi on kohta puoleen väliin kasvanut toisen vierelle. Toivotaan että sekin lähtee piakkoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti