lauantai 10. tammikuuta 2015

Halti 20 viikkoa

23.8.2014 synt. = 173 g
9 vk 4,8 kg, 32 cm (vrt. Pyry 6,2 kg/32 cm)
10 vk 5,8 kg, 33 cm (vrt. Pyry 7,3 kg/36 cm)
11 vk 6,2 kg, 33 cm (vrt. Pyry 8,1 kg/37 cm)
12 vk 7,1 kg, 36 cm (vrt, Pyry 8,4 kg/ - )

13 vk 7,5 kg, 38 cm (vrt. Pyry 8,8 kg/39,5 cm)

14 vk 8,1 kg, 38-39 cm (vrt. Pyry 9,6 kg/41 cm)
15 vk 8,5 kg 38 cm (vrt. Pyry 11 kg/ - )

16 vk 9 kg, 38-39 cm (vrt. Pyry -)

17 vk 9,7 kg, 40 cm (vrt. Pyry -)
18 vk 10,3 kg, 42 cm (vrt. Pyry -)
19 vk 10,5 kg, 43 cm (vrt. Pyry -)
20 vk 11,2 kg, 43 cm (vrt, Pyry -)

On se Halti sentään vähän painoa kerryttänyt, nyt 11,2 kg ja tämä on vähän todenmukaisempi painotulos, kun punnitsin Mustin ja Mirrin vaa'alla. Saa nähdä mikä aikuispainoksi jää kun Pyryn 21 vk paino oli 14,8 kg. Mutta Pyry onkin iso porokoira, ja vielä painava sellainen, 24 kg aikuisena.

Tässä on muutama 20 viikkoiskuva.Pyryn "juoksut" on loppuneet, thank God, tosin vaikuttaa että toisella naapurin koiralla on alkamassa juoksut. Nämä juoksut ei pitäisi niin suuresti vaikuttaa Pyryyn. Katselin tuossa tokokisojakin, ja katsotaan josko helmikuussa käytäisiin kokeilemassa, missä vaiheessa ollaan AVO-treenejä. Ja vähän katselin agikisojakin, ja ehkä mennään 25. pv Porvoon maneesiin kisoihin. Vähän epäilyttää, että kuinka nenä maassa Pyry menee hevosmaneesissa, mutta luulen että se vaikuttaa ihan kuinka motivoitunut se on.. jos se on tullakseen mukana, niin ei se nenä maassa käy. Syteen tai saveen.

Haltille olen muistanut alkaa opettaa vadin päälle etujalkojen laittamista ja sitten takajalkojen avulla vadin ympäri menemistä, jotta hahmottaa takajalkojaan paremmin. Haltilla tosin on todella hyvä idea takajaloistaan, se nostaa takajalkaansa jos hihna vaikka on mennyt sinne väliin. Mutta aina voi parantaa, ja voidaan katsoa saisinko perusasentotreeniin liitettyä tämän vatiharjoittelun. Alkuun minulta puuttui vati, ja treenattti työkalupakilla, mutta nyt ostin vadinkin ja treenataan sillä.Pyrylle olen saanut opetettua yhden tassun laittamisen vadille.......Pitäisi myös alkaa treenaamaan takajalkojen laittamista vadilleOlen taas muistanut treenata sivulle tuloa ja seuraamista vähän enemmän sekä seisomista. Vähän vaikeampaa on, kun Pyry on kanssa kokoajan mukana. Eli pitäisi mennä ulos treenaamaan.

Käytiin tänään pentutreffeillä Porvoossa Mustissa ja Mirrissä, ja leikit meni todella hyvin. Aluksi siellä oli (ehkä) isovillakoira ja porokoira Vaisto, ja näiden kanssa meni leikit hyvin, tosin pari kertaa Vaistolla meinasi mennä hermot, liekö väsynyt. Sitten nämä kaverit lähtivät, mutta sillä välin kun kävin myymälässä ostoksilla Haltin kanssa ja ulkona pissattamassa Haltin, niin tuli lisää muita koiria (kai niitä seuraavan ryhmän isompia koiria), ja Halti pääsi vielä joksikin aikaa leikkimään. Halti sulautuu nykyään aika hyvin joukkoon kuin joukkoon. Alkuaikoina näytti helposti hampaita ja ärisi, mutta nykyään ihan muitta mutkitta sekaan vaan ja leikkimään. Kyllä nuo pentutreffit ja kilttien varmojen koirien kanssa leikkiminen ja hengailu ovat vaikuttaneet hyvin positiivisesti Haltiin ja siitä on tullut jo aika itsevarma pentu muiden koirien kanssa, hyvässä mielessä. Sitten leikkien jälkeen Halti mukavasti nukkuikin autossa yli tunnin tai pidempääkin., kun käytiin leikkitreffien jälkeen parissa kaupassa.

Sain tänään muutaman kuvankin pentutreffeillä.Ja mitä ei näe, sitä ei tiedä.. kissan raapimispuuhan peittää kaiken näkyvyyden..
Ja Haltilta on tippunut ihan urakalla hampaita tässä parin viikon sisään, lähinnä poskihampaita.. kolme olen kerännyt talteen. Huomasi kyllä tuossa, kun ei purupatukoita yms. pariin päivään saanutkaan syötyä niin vaan, kun puuttui poskihampaita. Nyt on saanut kai kasvatettua niitäkin että saa taas pureskeltua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti