lauantai 31. tammikuuta 2015

Halti 23 vk

23.8.2014 synt. = 173 g
9 vk 4,8 kg, 32 cm (vrt. Pyry 6,2 kg/32 cm)
10 vk 5,8 kg, 33 cm (vrt. Pyry 7,3 kg/36 cm)
11 vk 6,2 kg, 33 cm (vrt. Pyry 8,1 kg/37 cm)
12 vk 7,1 kg, 36 cm (vrt, Pyry 8,4 kg/ - )

13 vk 7,5 kg, 38 cm (vrt. Pyry 8,8 kg/39,5 cm)

14 vk 8,1 kg, 38-39 cm (vrt. Pyry 9,6 kg/41 cm)
15 vk 8,5 kg 38 cm (vrt. Pyry 11 kg/ - )

16 vk 9 kg, 38-39 cm (vrt. Pyry -)

17 vk 9,7 kg, 40 cm (vrt. Pyry -)
18 vk 10,3 kg, 42 cm (vrt. Pyry -)
19 vk 10,5 kg, 43 cm (vrt. Pyry -)
20 vk 11,2 kg, 43 cm (vrt, Pyry -)
21 vk 11,6 kg, 44 cm (vrt. Pyry 14,8 kg, 47 cm)
22 vk/5 kk 12 kg, 44 cm (vrt. Pyry 15 kg, n. 50 cm)

23 vk 12,5 kg, 46 cm (vrt. Pyry 15,5 kg, 50,5 cm)

Oli vähän pimeetä vaikka keskellä päivää kuvasin, pilvellinen päivä taas..


















Tällä viikolla ollaan tehty kaikenlaista. Käytiin maanantaina hallitokotreeneissä, tiistaina tehtiin jäljen alkeita ja uusia temppuja ja keskiviikkona käytiin Askolassa tapaamassa Jästi-porokoiraa ja Hippua. Käytin ensin Pyryn moikkaamassa Jästiä ja saivat mesota jonkin aikaa, ja laitettiin Pyry Hipun kanssa sisään, ja otin Haltin ulos autosta Jästiä moikkaamaan. Heti ensimmäisenä Jästi puski hämmentyneen Haltin puskaan, mutta sieltähän se ponkas innokkaana leikkimään, mutta Jästi ei vaan meinannut heti lämmetä, vaan mesosi vaan. Ja Pyry huusi sitten sisällä, kun ei päässyt olemaan mukana. 

Sitten otettiin kaikki sisään, ja todella hyvin meni. Alunperin pelkäsin että Pyry olisi kokoajan välissä ja kokisi Jästin uhkaksi Haltille, ja kävisi päälle jos tulisi uhkaava hetki, kun Jästikin mesoaa paljon, ja Halti taas riehuu paljon. Mutta Pyry ei välittänyt ollenkaan näiden mähisemisestä, vaikka nyt pari kertaa kävi välissä, ja muutaman kerran kävi sitten hampailemassa molempien kanssa. Varmaan vaikuttaa kyllä paljon se, että Jästi on leikattu ja pieni. Käytiin myös sellaisella tunnin lenkillä yhdessä ja aika hienosti menivät kaikki keskenään, mitä nyt Halti taiteili vähän kaikkialla - lumipenkoilla, kaiteilla yms.. Halti alkaa olla yhtä korkea kuin Jästi, eli ei ole enää niin pieni pentu, kun Jästi on mitattu 49-50 cm.

Torstaina taidettiin käydä vaan täällä kotona lenkillä, ja Pyryn kanssa treenasin tokoliikkeitä.

Perjantaina Halti pääsikin Vaisto-poropennun kanssa taas leikkimään, ja jaksoivat leikkiä ja juosta ulkona tällä kertaa todella pitkään ennen kuin tuli ensimmäiset rähinät. Useimmiten rähinät tulee siitä kun Halti juoksee Vaistoa karkuun (alkaa villittää), ja Vaisto vähän turhautuu. Saivat leikkiä vähän sisälläkin, ja Halti otti kokoajan jotain suuhunsa (toko-kapulankin) ja veti sen kanssa rundia Vaisto perässä.

Tänään sitten käytiinkin vähän pidempi lenkki, ja nyt varsinkin kun päästiin lenkille valoisaan aikaan, niin käytiin kartanolla ja saivat puolet lenkistä olla vapaana. Haltille se oli pitkä lenkki, koska se juoksi edestakaisin ja puuhasi matkalla niin paljon. Halti meinaa haukkua juoksijoille lenkillä ja nytkin tuli sopivasti yksi juoksija takaa, ja sain palkattua Haltia hiljaisuudesta. Kun juoksija tuli vähän ajan kuluttua takaisin päin, niin vasta sen mennessä ohi Halti vähän taisi haukkua sille mutta unohti nopeasti.

Taitaa Haltilla jonkin verran sittenkin olla saalisviettiäkin. Lenkillä kun tuuli aika paljon, ja siellä lenteli kaikenlaisia lehtiä yms, niin kyllä Halti aika vauhdilla juoksi niiden perässä ottaakseen kiinni. Pyryllä en ole koskaan huomannut sellaista, mutta Pyry taas jahtasi enemmän kissoja pentuna ja siinä sai tehdä vähän enemmän töitä että ymmärsi olla lähtemättä perään, kun taas Halti pysähtyy heti jos kieltää. Hassua miten erilaisia. Ehkä Pyryllä se on ollut enemmän se riistavietti joka on vaikuttanut siihen, mitä se jahtaa kiivaammin.

Perjantaina Halti teki vain yhdet pissat paperille työssäoloaikana (no Pyry oli jo 4,5 kk iässä sisäsiisti). Nyt olen alkanut turvottamaan Haltin ruokaa vähemmän aikaa vedessä (ehkä 5 min) ja laitan vähemmän vettä ruokaan, ettei kaikki tulisi niin nopeasti Haltilta läpi. Halti saa edelleen kolme kertaa päivässä ruoan, ja keskimmäisen ruoan saa normaalisti aktivointipallosta. Ehkä n. 6 kk iässä alan antamaan ruoan kuivana, ja vähennän kahteen kertaan päivässä. Kaikki hampaat on jo vaihtuneet viime viikonloppuna mutta odottelen josko tuo kasvaisi vielä vähän. Lähempänä 15 kg painoa voisin vaihtaa kahteen kertaan päivässä ruokailut. Penturuokaa annan tämän pussin loppuun, ja katsotaan ostanko vielä yhden pienen pussin penturuokaa. Mähän en anna pelkästään nappulaa, vaan saavat myös lihoja erikseen tai nappulan mukana, niin nuo ruokasäkit eivät mene niin nopeasti.

Pyrylle ostin kaksi Carniloven pussia ruokaa, koska niiden maahantuonnin Musti ja Mirri lopettaa, ja sain nuo alennuksella. Nyt saa miettiä että mikä on vaihtoehtoinen ruoka Pyrylle Profinen lisäksi. Profinessa on aika vähän proteiinia, joten yleensä olen antanut sen lisäksi toista ruokaa sekaisin. Nythän Porvoon agikisoissa Pyry sai palkinnoksi Naturea - koiranruoan näytepakkauksia, ja ainakin nyt näytti että ne maistuvat erittäin hyvin molemmille ja niissä näyttäisi olevan suhteet ihan hyvät, tosin tuokin on aika kallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti