torstai 8. tammikuuta 2015

Pyryn tokotreenit ja Haltin pentutreffit loppiaisena

Loppiaisena käytiin Porvoossa AvecAreenalla Loviisan Koirien tokotreeneissä. Vihdoinkin päästiin ryhmätreeneihin, kun suurin osa treenaajista ei kylmyyden vuoksi käy kentällä enää treenaamassa.

Vähän epäilin, että keskittyykö Pyry kun on juoksut vielä hollilla, vaikka ohimenemään päin. Todella hyvin keskittyi. Ei pitänyt missää liikkeessä ollenkaan ääntä, ja teki todella innokkaasti pitkät seuruutkin, kaukokäskyt, jäävät, luoksetulon pysäytykset ja paikkamakuun.

Siis paikkamakuussa Pyry laitettiin uloimpaan reunaan ja leikatun nartun viereen varmuuden vuoksi, ja tehtiin 3 minuutin piilopaikkamakuu. Ennen käskyä annoin taas vihjesanana "rauhallisesti" ja silitin, ja sitten piiloon. Ja pari minuuttia kului, eikä ääntäkään. Kurkistin ja Pyry oli ihan rauhallisesti, ja painoi pään maahan. Yksi vinkaisu kuului ennen ajan päättymistä, ja luulen että se oli Pyry, mutta aivan mahtava suoritus. Mikä on muuttunut? Syksyllä ryhmätreeneissä piti ihan hirveätä mekkalaa ja vinkui kokoajan, vaikka yritin tehdä vain 20 sekunnin paikkamakuuta. Epäilen että on voinut vaikuttaa myös syksyllä meidän treeneissä aloittanut nuori Venäjän mustaterrierinarttu, josta Pyry ei erityisemmin pidä jostain syystä (liian dominoiva olemukseltaan?). Tämä narttu ei ollut tällä kertaa treeneissä mukana.

Enivei, aloin jo miettimään kokeisiin menemistä, jos tämä paikkamakuuongelma tästä selviäisi. Helmi- ja maaliskuussa on muutamat kokeet, ja meillä on useammat hallitreenit ennen sitä. Jos seuraavalla kerralla menee hyvin, ja tehdään vaikka palkatta puolet ja puolet, niin sitten päätän ilmoanko kokeisiin. Vielä pitäisi treenata noutoa kokonaisena, sen treenaaminen on aina vähän jäänyt sekä estehyppyä ulkokentällä, kun tuolla hallissa ei ollut tokoestettä.


Vähänkö treeni-into nostaa taas päätään, kun tulee edistystä paikkamakuujumittamisen kanssa. Yritän olla ajattelematta pelkoa siitä, että piilopaikkamakuussa joku toinen koira lähtee paikaltaan Pyryn päälle tai provosoi Pyryn liikkeelle.

Ja sitten käytiin iltapäivällä Haltin kanssa Vaisto porokoirapennun luona leikkimässä. Jaksoivat leikkiä ja riehua 1,5 tuntia, vaikka Halti ei ollut levännyt koko päivänä ja vielä tuossa keskellä päivää kävi vieraita meillä kylässä.

Alussahan Haltia kyllä sai ottaa toisen selästä pois ihan vähän, mutta nopeasti kaikki jäykistelyt unohtui. Alkavat muistaa toisensa, kun tämä oli kolmas tapaamiskerta. Alussa pennut painivat paljon, ja sitten Halti halusi alkaa juosta, ja sillä oli hirmu kivaa juosta Vaistoa karkuun hirveässä villityksessä, kun Vaisto ei saanut kiinni.

Välillä tuli pieniä rähinöitä, kun tunteet kuumeni, mutta olen kyllä hirveän ylpeä (ja yllättynyt) kuinka pätevästi ja fiksusti Halti käyttäytyi provosoitunakin. Halti saattoi ärähtää kun Vaisto meni liian kuumana, mutta olisi useamman kerran jättänyt asian siihen, ja useamman kerran tuli pois rähinän alkaessa kutsuttaessa, Kyllä se vastaa jos toinen rähjää, mutta mieluummin jättäisi rähisemättä. Vähän tuntuu että Haltissa ei hirveän paljon terävyyttä kuitenkaan olisi, ja muu ärrääminen mitä Halti tekee, on enemmän sitä taisteluhalua ja pientä dominanssia.











Tänään otin kuvan Haltista ja Pyrystä. Ei se Halti noin iso ole mitä kuvassa näyttää, mutta onhan se vähän kasvanut. 10,7 kiloa se eilen vaa'alla oli, mihin se ruoka menee, kun ei ainakaan painoon..


No, on sitä jotain muutosta tapahtunut, kun luovutusiässä näytti tältä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti