sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Sami Wessmanin eka valmennus

Päivän TOKO-treenit kentällä

Kolmen treenaajan voimin treenattiin kentällä. Ei onneksi ollut liukasta, vain lumista. Haltin kanssa tehtiin perusasentoa ja seuraamista . Hyvin seurasi ilman namiakin kädessä. Vähän harjoiteltiin maahanmenoa perusasennosta, mutta ei ollut niin helppoa. Halti tekee kyllä hyvällä moodilla.

Pyryn kanssa tehtiin seuraamista ja AVO-hyppyä, jotka menivät suht. hyvin. Nouto ei mennyt hirveän hyvin, koska Pyry oli vähän muissa maailmoissa (ehkä haaveili leikatusta uroksesta samoissa treeneissä), ja lopulta lähti hitaasti hakemaan noutokapulan, ja jäi kapula suussa kattelemaan sitä urosta, ja sitten muisti tulla takaisin sivulle. Tätä pitäisi päästä harjoittelemaan enemmän häiriössä.

Paikkamakuu meni yllättäen hyvin, olin piilossa. Toisella puolella Pyryä oli Mustaterrierinarttu ja toisella puolella leikattu uros, ja Pyry oli melkein kokoajan hiljaa. Kerran vinkaisi, mutta hiljeni kun treenikaveri käski hiljentyä.

Sami Wessmanin agivalmennus

Ollaan syksyllä käyty tuuraamassa yhdellä Samin valmennuksella, mutta valmennusryhmässä tämä oli eka kerta. Tässä oli rata:


Teemana taisi olla vauhdin hallitseminen. Ei meille ongelma,

Alku meni hyvin 11-esteelle asti ja hyvällä vauhdilla. Ajoitukset meni aika hyvin, ja yllätyin niin paljon 11-esteen onnistumisesta että unohdin ohjata putkeen. Uudestaan kun otettiin putkelta, niin joka kerta taisin kämmätä tuon 12-putken jollain tavalla. Enkä voinut ohjata edes niin kuin oli sovittu etukäteen, vaan meni ihan pasmat sekaisin.

Keinu meni hyvin, parani toistojen mukaan. Tein persjätön keinulle kouluttajan ohjeiden mukaan, ja toimi hyvin. 15-esteelle meni parhaiten esteen vasemmalta puolelta (tulosuunnasta) kun tein pienen käännöksen keinun suuntaan, ja sain Pyryn oikaistua esteelle.

Suurin ongelmakohta oli 17-18-19 esteet. 18-esteellä jos yritti pyörittää Pyryä, niin mun vauhti loppui ja Pyry pysähtyi täysin. Tätä tosin taidettiin tehdä toisella rundilla, ja toisella rundilla en millään meinannut saada vauhtia Pyryyn. Jonkun kerran tein sitten valssin 17-esteen jälkeen, ja valssilla 18-19 esteiden väli, jotta sain pidettyä oman vauhtini. Kouluttajakin sanoi, että todella hankalaa näiden ohjausten kanssa, kun tokalla rundilla vauhti puolittui selkeästi.

Välistävedot menivät joka kerta hienosti.

Voin sanoa että 23-putkelle lähettäminen ja takaaleikkaus menivät todella kökösti ja tästä lähtien ihan vaan jotenkin hyppelehtien ja Pyryllä hitaasti. Pyry teki puomille hyvän pysäytyksen, ja A:lle jonkinlaisen juoksukontaktin. 25-este ei oikein onnistunut, eikä takaaleikkaus sen esteen jälkeen putkelle onnistunut (mutta ei ollut vauhtiakaan), enkä onnistunut omasta keskittymisen puutteesta johtuen tekemään persjättöä. Ja loppukin meni tosi laiskasti.

Voi olla että johtui myös minusta, että mulla loppui virta ja keskittyminen, ja en pystynyt ollenkaan pitämään fokusta, vaan tein ihan ihme virheitä, enkä ohjannut ollenkaan kuin oli tarkoitus, ja voi olla että tietty Pyry otti siitä häiriötä, ja hidasteli, tai sitten johtui muusta.Oli Pyry jo TOKO-treeneissä päivällä vähän huonosti mukana. Kuitenkin olen tyytyväinen että alku meni vauhdikkaasti, ja saatiin näyttää Pyryn hyvän vauhdin. Lopuksi näytin mitä vauhtia Pyry normaalisti menee kepit, tosin Pyry tarvi pari kertaa että sain hetsattua oikein. En nyt tiedä miksi nytkin ekalla kerrallakin, kepit oli keskivertoisen vauhtiset eikä normaalit, vaikka muuten rata ekalla kerralla meni nopeasti.

Tässä menee vähän aikaa oppia tuntemaan valmentajaa, ja päästä hänen kanssa täysin samalle aaltopituudelle. Hyvä puoli on se, että hän on valmentanut porokoiria ennenkin.

Tälle vuodelle pitäisi vahvistaa keinun suorittaminen, saada A-esteen suorittaminen nopeaksi ja käännöksien jälkeen vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti