maanantai 26. tammikuuta 2015

Liikkeet hajoo..

Tokotreenit tänään Avec Areenalla.

Eka otin Haltin kanssa seuraamisia ja kontaktiharjoituksia, ja Halti oli kyllä tosi pätevä. Yhdestä labbiksesta Halti oli kovin kiinnostunut, ja pääsi karkaamaan sen luokse vaikka oli hihna perässä, mutta sain nopeasti Haltin pois sieltä. Ja kun eräs teki luoksetuloharjoituksia, niin kyllä se nopea liike pisti poropennnun haukkumaan (sama juttu oli Pyrylläkin nuorena).

Tehtiin myös luoksepäästävyysharjoituksia (vaikka ei uusissa säännöissä sitä tarvitsekaan enää), ja hampaiden katsomista. Hampaita ei meinannut antaa katsoa, mutta kehuttiin jo siitä ettei rimpuillut pois. Ja muuten luoksetuloharjoituksia oli hyvin pätevästi minuun kontaktissa kun "tuomari" tuli tervehtimään. Välissä aina sitten leikittiin pallolla. Täytyy sanoa että hyvin keskittymiskykyinen penneli, ja kivaa vaihtelua Pyryyn. Pätevä porokoiran pentu.

Ja sitten Pyryn treenit. Pyry meni jo autossa kierroksille, kun vein Haltin mukanani treeneihin, ja Pyry vaan huusi perään. Treeneissä Pyry sitten eka löysi jotain ihania tuoksuja, mutta sain lopulta keskittymään minuun.

Seuraamiset meni hyvin, jäävät hyvin, vaikka jätin väleissä palkkaamatta. Nouto oli ihan ok, ravasi takaisin, mutta ei haittaa kunhan lähtee ekalla käskyllä innokkaasti, ja ei jää kapula suussa matkan varrelle ihmettelemään.

Mutta sitten kaksi varmaa liikettä hajosi ihan täysin. Kaukokäskyt ja luoksetulon pysäytys. AAAARGH!!

Kaukokäskyissä Pyry alkoi taas kyseenalaistamaan, kun olin käskenyt maahan, istumaan, maahan... niin siinä vaiheessa Pyry oli sitä mieltä että päätä jo akka mitä haluat, eikä enää ainakaan istumaan tullut. Viimeinen istuminen perusasentoon alkoi jäämään tekemättä, kun jumitti maahan. Kotona treenatessa on mennyt ihan hyvin, ehkä olen liikaa junnannut niitä.

Korjausliike: Palkkaan vaihtelevissa paikoissa, ja teen vähemmän kokonaista liikettä ja palkkaan enemmän istumisesta.

Luoksetulon pysäytys on AINA toiminut hyvin, aina on pysähtynyt meidän treenillä kerralla ja napakasti, mutta ei pysähtynyt nyt. Vaan kun palkka ei lentänytkään (tuli vaan käsimerkki), niin Pyry vaan hidasti ja hölkkäsi mun luokse. Ja monta kertaa. Sain kuitenkin tehtyä palkkaamatta tätä useamman kerran (ilman Pyryn paineistumista) että sain Pyryn lopulta pysähtymään käsimerkistä. Tämä ongelma ilmeisesti johtuu osittain siitä, että ollaan ulkona pimeässä tehty enemmän ja jos palkka lentää, niin Pyry ei näe sitä, toiseksi kun olen heittänyt palkan, niin se lentänyt liian eteen, ja Pyry on joutunut ottamaan sen liikkumalla eteenpäin. Ja kolmanneksi olen tehnyt ehkä liikaa pysäytyksen jälkeistä sivulle tuloa.

Korjausliike: Teen enemmän valoisassa/sisällä treeniä siten että heitän palkan Pyryn taakse tai suuhun. Lisäksi sellaisia treenejä, että ensin käsimerkki ja sitten lentää palkka taakse. Ja muutama kokonaan luoksetuloliike.

Ja se paikkamakuu. No, Pyry oli turhan kiihtynyt, ja jäi väärään moodiin. Vinkui muutaman kerran, ei ihan paljoa, mutta liikaa. Positiivista oli, että pää oli maassa, ja vinkaisi silloin kun joku muu kävi Ensi kerralla hallitreeneissä menen vain Pyryn kanssa, jotta ehdin käymään kunnon lenkin ennen treenejä Pyryn kanssa, ja treenattua ennen paikkamakuutreeniä, jotta Pyry saa enimmät turhaumat purettua, eikä tule kiihtyneessä mielentilassa kun Halti ei ole mukana. Enää yhdet hallitreenit ennen koetta, paree mennä paremmin seuraavat treenit. Seuraavissa treeneissä olisi tarkoitus tehdä myös liikkuroituna liikkeet. Ja ennen sitä treenataan palkattomuutta ja korjattavat liikkeet varmemmiksi.

Lenkillä käytiin Porvoossa, ja Haltilla oli vaikka mitä ihmeteltävää. Varsinkin yksinäiset kävelevät ihmiset oli outoja, ja varsinkin hurjaa oli lipputangoissa liehuvat liput....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti