sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Porvoon agikisat PR-tallilla

Meillä oli Pyryn kanssa agikisat Porvoossa, PR-tallilla, hevosmaneesissa. Ilmoittauduin silläkin uhalla, että Pyryn nenä vie herkullisiin tuoksuihin. Mutta eipä vienyt, vaan Pyry oli täysin keskittynyt maneesissa.

Maneesi oli ihan kiva ja tilava, hajut eivät vieneet nenäkoiraa, pohja oli kiva, ei liian pehmeä eikä liian kova. Pyryllä oli hyvä vauhti, varsinkin ekalla radalla.

Eka rata (radalla oli varmaan vielä 19. este lopussa)


Mitään erikoisia ohjauksia en joutunut tekemään, aika suoraan ohjasin kaikille esteille. Moni teki kaikenlaisia ohjausvirityksiä jo tokalle esteelle, mutta Pyryn kanssa ei ollut tähän tarvetta, koska 1. esteeltä näkyi ihan selkeästi 2. este. Keinu meni vauhdilla vaikka annoin "keinu"käskyn ja keinu rymähti taas alas ja Pyry kaikilla tassuilla keinulla. Ei näyttänyt välittävän tästä kun lähti vauhdilla, mutta puomista meni ohi ja kiersi koko puomin (kävi laittamassa tassut kyllä väärään päähän). Varmaan johtui keinun aiheuttamasta epämukavuudesta. Loppurata meni hyvin, takaakierto 10-esteellä oli sujuva, kepit meni hyvällä vauhdilla jne. 10 virhepistettä puomista ja tulikohan yliaikaa päälle kun Pyry kiersi sen puomin.

Toka rata:

Anne Savioja, 2 lk agirata


Tuli puhdas rata, ei ongelmia, paitsi se keinu, jolta otettiin yliaikaa roimasti. Kepit meni hitaahkosti, mutta muu rata ihan vauhdilla. Tykkään kyllä tämän Saviojan radoista, koska niissä sai juosta niin ohjaaja että koira. Sopi hyvin Pyrylle.

Keinulle jäi sitten hitaasti ottamaan aikaa, meni vähän aikaa että sain sen edes sen keskiosaan, ja meni aikaa että Pyry sai itsestänsä irti että keinu meni alas, ainakin reilut 10 sekuntia ellei paljon enemmänkin. Loppurata meni hyvin ja suunnitellusti. Tietty harmittavasti meni keinulla aikaa, koska muuten oltais saatu se SERTi.

Välillä keinu menee tosi hyvin, eikä Pyry ota siitä paineita, mutta sitten kun tulee näitä "yllätyksiä" ja se menee kovaa keinulle, niin sen jälkeen tulee aina roimasti takapakkia. Hyvä puoli Pyryssä on, että se uskaltaa silti mennä sen keinun vaikka ei pidä siitä, ja treeneissä parilla toistolla menee sen hyvin, kun palkkaan siitä kun itse saa keinun liikkeellään alas ja kehun paljon. Kunhan sais vaan Pyryn tottumaan siihen keinuun silloinkin kun menee kovaa ettei jää muistelemaan asiaa. Tästä tuli siis vaan yliaikaa, mutta päästiin 2. sijalle, joten ainakin lohdutukseksi saatiin koiran nameja sekä Brunbergin pusuja.

Ens kuussa on taas samassa maneesissa kisat, ja mennään sinne (saatiin lahjakortti -50% kisamaksusta), ellei ole liian kylmä ohjaajalle.

Muuten jäi tosi hyvä fiilis kisoista, kisapaikasta, tuomarista ja Pyryn vireestä ja vauhdista :)

Halti oli tällä välin hoidossa Myrskylässä ja oli monta tuntia saanut leikkiä Vertin kanssa. On se kyllä nyt vähän puhkikin ja nukkuu koiranunta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti