torstai 22. elokuuta 2013

Viikon kuulumiset

Lauantaina Pyry tapasi Verttiä, ja niiden kesken treenattiin vapaana Myrskylässä postilaatikolla käyntiä, ja siis odottamista jonkin matkan päästä tiestä. Vertillä ei meinannut mitenkään onnistua Pyryn kanssa odottaminen, ja Pyry välillä meinasi turhautua kun toinen liikkuu ja sitä yritetään saada pysymään paikallaan. Pyry pysyi hienosti kokoajan maassa.

Sunnuntaina Jästi tuli käymään meillä, ja tällä kertaa meno oli vähän vähemmän pullistelevaa. Sisällä lopulta alkoivat vielä leikkimään, vaikka molemmat ovat justkohta 2,5v lapinporokoirauroksia. Kyllä meinasi tulla tippa linssiin, kuinka kavereita pojat oikeasti vielä ovat :)

Tässä on videota:


Maanantaina ja keskiviikkona meillä on ollut tokotreenit, ja aina jossain välissä ollaan treenattu kotiagilityä ja vauhtia ja tietty lenkkeilty. Sunnuntaina käytiin marjametsässä, ja tuli vähän kiirus takaisin ihmisten ilmoille, kun siellä alettiin ammuskelemaan vähän enemmänkin. Pyrykin häiriintyi niin paljon ampumisesta, että oli aika hyvä vauhti kun kiirustettiin pois metsästä. Kai siellä jotain lintuja metsästettiin..

Tokotreeneissä on Pyryllä ollut tosi hyvä vire, ja sillä on oikeasti ollut kivaa. Ollaan tehty nyt tuota namialustan kanssa hyppyä vähän pidemmälle (ja kehunut ja palkannut erikseen kun on jäänyt sinne kauas), ja nyt eilen näytti jopa siltä, että Pyry oikeesti kokonaista liikettä tehdessä ei jäänyt liian lähelle estettä.

Joskus vielä jäävät meinaa sekottua, mutta useimmiten menee kyllä oikein. Luoksetuloja tehdään edelleen kentän ulkopuolella, ja ne menee hienosti. Seuraamisessa olen nyt välillä ihan sanallisesti kehunut hyvästä kontaktista, että Pyry tietää että sitä juuri haluan. Treenattiin vähän mun kävelyä, ja näköjään yksinäni kävelen suht suoraan, mutta teen kuitenkin korjausliikkeitä. Ilmeisesti noita linjan korjauksia en osaa tehdä koiran kanssa yhtä hyvin, joten se on seuraava projekti. Ja tosiaan, pitää tehdä vasemmalle käännös selkeästi suorakulmassa ja ottaa kiintopiste, etten siinä vaiheessa rupea menemään vinoon.

Paikkamakuussa oli yksi uusi uros, ja Pyry ei meinannut millään tulla edes mun sivulle, kun piti tarkkailla sitä. Lopulta tuli sivulle, ja jouduin kyllä tosi useasti kieltämään pään kääntämisestä. Ei se siitä varmaan olis mihinkään mennyt (meidän molemmin puolin kuitenkin leikattu labbisuros ja leikattu bokserinarttu). Palkkasin usein hyvästä kontaktista, ja lopulta laitoin namin jonkin matkan päähän Pyryn eteen, ja se ehkä auttoi sitä eteenpäin katsomista. Ai että kun sais tuon paikkamakuun nätiksi.

Muutenkin kyllä treenasin sitä kontaktia, kun Pyry meinasi häiriintyä siitä uudesta tolleriuroksesta. Siinä vaiheessahan Pyry the järjestyksenvalvojasta tuli myös ääntä, kun tämä uusi häirikkö lähti vapaana leikatun labbisuroksen luo, ja siinä kohtaamisessa tuli jommalta kummalta murahdus. Pyry ei siedä tällaistä häiriköintiä. Muutenkin Pyry aina huolestui, kun tämä tolleriuros haukahteli omistajalleen aina välillä.

Ensi viikon lauantaina on Korrien koulutus, ja siihen pitäisi miettiä mitä haluaisi erityisesti treenata. Noh, aluksi meinasin että en keksi mitään, mutta toisaalta tarvishan meidän treenata vaikka mitä jos täysiä kymppejä haluttaisiin:

  • Paikkamakuun hyvä kontakti
  • Nopea maahanmeno sivulta
  • Tiivis kontakti seuratessa
  • Jäävien parempi erottelu
  • Nopea luoksetulo
  • Seuraamisen käännökset
  • Noudon sivulletulo 
  • Häiriön sieto
Agissa ollaan treenattu vauhtia, ja jännitettä lähtöön kotipihalla. Ongelmaksi meinaa vaan tulla vauhti kepeillä, että Pyry meinaa jättää aina yhden välin tekemättä, enkä meinaa ehtiä siihen auttamaan. Tietty en usko että vauhti tulee olemaan ongelma kentällä, kun siellä ei olla saatu vielä samaa vauhtia, kun itse en osaa rentoutua kentällä ja olla luonteva. Se onkin tän päivän agitreeneissä teemana.

Lauantaina mennäänkin sitten varapaikalle Kotkaan Nina Mannerin agikoulutukseen, ihan kiva välillä treenata eri porukassa, tosin siinä tulee itselle taas jännitystä enemmän.


Pyry ja Kasperin ilmapusku (Pyry on Kasperin idoli)

Pyry ja Nekku laiduntamassa pihalla

Pyry the Oravanosoittaja

Tyhmä emäntä ei päästänyt Pyryä loikkimaan
oravan perässä puusta puuhun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti