lauantai 24. elokuuta 2013

Jäljestämässä

Tän päivän Mannerin agitreenit peruuntuivat, mutta onneksi käytiin eilen pitkästä aikaa jäljestämässä, ja ihan ryhmätreeneissä. Meille oli tehty verijälki, ja taisi olla jotain 3 tuntia vanha.

Me mentiin ihan vikaksi, ja Pyry ehti ilmeisesti keräämään kierroksia odotellessa autossa, ja autosta päästessään ääntä tuli joka raosta, ja veto päällä, ja ei millään meinannut pysyä paikallaan, vaan siinä metsän laidalla vielä odottaessa ruoputti maata, vinkui, ulisi, hyppi ojaa yli jne..Muistaakseni viimeeksi oltiin myös viimeisiä, ja käytös oli samantyylistä. Ja, koska Pyry oli niin kierroksilla, niin sen vuoksi luulen, että se ei oikein osaa keskittyä silloin jäljestämiseen, ja tekee paljon enemmän pistoja pois jäljeltä (palaa tietty jäljelle kun huomaa ettei jälki mene sivummalle). Jäljellä oli 1 selkeä käännös, ja sen jälkeen sellainen kaari. Hyvin ja vauhdikkaasti Pyry löysi jäljen päähän ja loppua kohti kierroksetkin oli ihan normaalilla tasolla, mutta turhan paljon tosiaan sähläs pois jäljeltä. Ennen jälkeä käytiin joku puolen tunnin lenkki vain.

Seuraavan kerran tuollaisissa ryhmätreeneissä kokeillaan mennä ekana, jos vaikka se ei ehtisi kerätä niitä kierroksia niin paljoa. Jos se ei auta, niin sitten pitää yrittää lenkittää pitkä lenkki. Tosin siihen tarvitaan tosi pitkä lenkki, että se ei ehtis latautumaan autossa odotellessa kuitenkin. Tai sitten pitää teettää jotain keskittymistä vaativaa temppua ennen jälkeä, tai muuta rauhoittavaa.

Tänään käytiin Pyryn kanssa kävelemässä Loviisan Wanhat Talot-tapahtumassa (näin loviisalaisena ekaa kertaa), ja oli siellä väkeä. Ei siellä tainnut paljoa paikkakuntalaisia ollakaan. Kaikki kadut oli täynnä (onneksi pääsin viemään työpaikan pihaan auton) ja kojuja oli torilta suolatorille, ja salttikselle. Pyry sai samalla vähän lenkkiä kun mentiin vähän rauhallisempia reittejä, ja välillä joutui olemaan aika lyhyellä hihnalla kun käytiin katsomassa kojuja, ja tietty syömässä grillimakkaraa. Pyry olis mielellään halunnut haistella ja moikata kaikki ohikulkijat, ja onneksi sai ihan luvallisestikin treffata joitain tuttuja ihmisiä. Pari tuntia siellä väen paljoudessa taisi mennä jopa.

Huomenna mennään katsomaan Verttiä, ja siellä pitäisi olla hoidossa myös belginarttu Hexa. Tänä aamuna Pyry pääsi leikkimään vähän aran 1,5v kultsunartun kanssa tuossa meidän pihalla, ja sitten käveltiinkin osa lenkistä yhdessä, että kultsunarttukin vähän tottuisi kulkemaan toisen koiran kanssa. Hirvittävän arka se kyllä oli, ja usein piti sellaista pentuvinkuna-ääntä, kun ei ollut varma Pyryn aikeista. Kuitenkin hirvittävästi se tahtoi tutustua ja leikkiä, mutta ei oikein tiennyt että miten.

Tiistaina sitten on alkeisagilityn jälkeen meillä pienet omatoimiagitreenit, josko sais vähän möllirataa tehtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti