lauantai 10. elokuuta 2013

Agiepikset tänään Nurmijärvellä

Meillä on nyt ollut monta viikkoa taukoa, mutta päätin kuitenkin lähteä treenaamaan "helppoa" rataa epiksiin Nurmijärvelle. Siellä oli kilpailevat, ja sitten möllit kisan ulkopuoleisina. Paikan päällä selvisi että tehtiin ihan sama rata keppeineen yms kuin kilpailevatkin. Ja rata ei ollut mikään vauhtirata, vaikka periaatteessa helppo kuitenkin. Tosin oon mun mielestä nähnyt kyllä helpompia 2-luokan ratojakin....

Eilen käytiin omalla kentällä vähän treenaamassa varmuuden vuoksi kepeille lähettämistä (6 kepillä, kun toista osaa en saanut kontista otettua helposti), ja A:ta. Eka treenattiin A:ta ihan namialustalla, ja itse juoksentelin eri suuntiin. Namialustan kanssa ei lähde mun liikkeen mukaan. Pitäisi nyt vahvistaa tätä treeniä silleen, että Pyry kestää mun liikkeen ilman alustaa.

Sitten treenattiin keppejä. Mulla oli yksi hyppyeste ennen keppejä. Treenattiin molemmin puolin, ja molempiin suuntiin, siis hyppy + kepit ja kepit + hyppy. Käytin palkkaamisessa lelua ja namialustaa. Kokeilin nyt viimeinkin myös namialustaa keppien jälkeen. Ensin hypyn jälkeen meinasi juosta keppien ohi namialustalle, mutta tuli takaisin, kun kiljaisin. Ja sitten sen jälkeen pystyi keskittymään ja tekemään kepit nätisti ja sitten palkkautumaan namialustalle. Riehuttiin Pyryn kanssa muutenkin, ja Pyryllä oli intoa tosi paljon. Siitä jäi hyvä fiilis, ja ajatus että agility olisi silti meidän juttu, ja motivaation puute voitettavissa.

No tänään sitten epiksissä oli tällainen rata, ja kaksi yrityskertaa:

Mä en saanut Pyryä leikkimään ennen rataa ollenkaan, ja se muutenkin oli omissa maailmoissaan (kuten eilenkin kaupunkilenkillä, omissa maailmoissaan, tai hinkumassa muitten koirien luo - juoksut näes on meillä alkaneet). Kisat alkoi makseilla, ja me oltiin jo kolmantena. Pyry ei kauaa siis ehtinyt tottumaan paikkaan. Sentään ehdittiin käymään lämmittelemässä. Muutenkin oltiin myöhässä, kun kehä kolmosella navigaattori sekosi, ja meni jonkun aikaa että suostui antamaan järkeviä ohjeita (käänny moottoritien alla oleville pikkuteille, tee u-käännös jne)...

No ekalla kerralla meni puomin ohi, jäi 4-esteen jälkeen ihmettelemään siinä sen takana istuvia ihmisiä, takasin tullessa oli menossa takaisin puomille, A:lla vähän taas innostui, kepit meni oikein mutta hitaaaasti (mutta ennen sitä taas ihmetteli radan reunassa olevia ihmisiä), seuraavalla putkella taas innostui ja meni keinun ja renkaan innolla. 15-esteen jälkeen tais olla taas menossa A:lle uudelleen ja kun keskeytin sen menon, niin se jäi patsastelemaan A:n korkeimpaan kohtaan vähäksi aikaa. Sitten päästiin loppuun "kunnialla" rata. Eli hylätty kummasti tuli, ja ohjaukset sukkas, jos niitä edes oli. Ekalla kierroksella makseissa tosin 2/13 sai tuloksen aika roimalla yliajalla, ja muut sai hylätyn. Ihanneaika oli hurja 48s, ja oli kyllä mun mielestä aika tiukka aika.

Tokalla kierroksella meni jo paremmin, ja tehtiin virheetön rata, mutta yliaikaa. Muutin muutamia ohjauksia ja merkkasin selkeästi valsseja, niin ei mennyt kaarrokset pitkiksi. Eli 1-2 esteiden välissä vasemmalla vapautin Pyryn ja merkkasin valssin 2-esteellä ja Pyry meni hienosti ilman kaarroksia puomille. Merkkasin 4-esteellä valssin, ja siinäkin tuli ilman kaarroksia ja hyvin putkeen suoraan. Jotenkin hiljakseen tuli (aikas pitkästä) putkesta jostain syystä ulos, ja A:lle taas hyvällä vauhdilla. A:n jälkeisellä 8-esteellä tein taas valssin ja merkkasin, ja sitten keppien puolella hyppyesteitä ohjasin Pyryä esteiden takaa. Kepit meni taas ihan hyvin, paitsi vauhtia olisi saanut olla lisää. Keinu ja rengas meni taas hienosti ja sain hyvin merkattua valssin 15-esteellä ja tuli hyvät kääntymiset. Saatiin hurja yliaika kuitenkin 19,12 (ei ratavirheitä mun mielestä), mutta niin sai aika moni muukin. Oltiin sijalla 4/13, joten ei paha saavutus kuitenkaan. Tosin ei varmaan olis päästy palkintopalleille muutenkaan, kun oltiin mölleinä kisan ulkopuolella.

Kontaktipinnat Pyry otti hyvin, tosin en vaatinut pysähtymistä, niin hienosti se taas hidasti niihin. Keinu meni tosi hyvällä varmuudella, ja tietty rengas, josta Pyry tykkää. Kepit tosiaan sais olla paljon nopeammat, ja muutenkin Pyry oli tosi hitaalla vaihteella tänään. Ekalla kerralla vielä hitaammalla, ja tokalla kerralla paljon parempi, mutta ei siltikään se normaali iloinen vauhti, mikä Pyryllä on. No tähän nyt sitten yritetään panostaa noissa meidän omatoimitreeneissä. Myös olisi hyvä treenata sitä, että porukkaa istuu/seisoo lähellä rataa, että Pyry ei hämääntyisi niistä.

Ensi viikosta lähtien meillä ei siis olekaan tekniikkatreenejä, koska ei ole tarpeeksi osallistujia, eli ei ole ohjattua treeniä, muutakuin 1 krt kuukaudessa Nina Mannerin treeniä. Onneksi sitä nyt on marraskuuhun asti sovittu. Eli nyt on vain omatoimiryhmä, ja katsotaan sitten siellä että miten se lähtee menemään. Siinä on ehkä se hyvä puoli, että saan treenata itsenäisesti niitä vauhtitreenejä myös Pyryn kanssa, kun ei ole kouluttajaa. Jossain vaiheessa on kuitenkin kai siirryttävä Kotkan riveihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti