torstai 15. elokuuta 2013

Omatoimiset agitreenit alkoivat sateella

Tänään aloitettiin omatoimiagitreenit, ja jotenkin jäi kummallinen olo niistä. Meidän ekalla kerralla tuli vettä taivaalta kuin saavista, ja arvata saattaa että pieni porokoira ei ollut samaa mieltä mun kanssa treenaamisesta, korvat luimussa katseli mua alta kulmien, että voinko mä olla tosissani...

Ekalla treenikerralla tehtiin kerran vain rata pätkissä, kun satoi niin julmetusti. Tokalla kerralla ei satanut hirveästi enää, ja tehtiin muutama ongelmakohta sekä treenattiin sitä motivaatiota. Tässä rata:



Muutaman yrityksen ja erehdyksen jälkeen tuumasin, että 2-esteeltä 3-esteelle on paras tehdä pakkovalssi. Putken jälkeen tein valssin, ja 8-putkelle ns. pakkovalssin. Ennen keppejä tein taas valssin (kun näköjään muuta en osaa). 13-putkeen irtosi hyvin, puomin kontakti menee aika mageesti nykyään. Ja loppu oli ihan selkeä. Eniten töitä saa tehdä tuossa motivaatiossa (tosin nyt oli poikkeus kun ketä nyt motivoi kaatosateessa treenaaminen). Tokalla treenikerralla sain hyvin jo intoa Pyryyn kun ei enää satanut.

Kuitenkin jotain puuttui. Ehkä se oli se kouluttajan puute tms. Jotenkin jäi tyhjä olo treeneistä. Lähinnä olisi ollut kiva tietää että oliko nuo ohjaukset parhaimmat ratkaisut vai olisiko jotain voinut tehdä toisin. Nyt joutuu analysoimaan itse paljon enemmän.

2 kommenttia:

  1. Eikö siellä ollut muita kenen kanssa voi keskustella eri ratkaisusta?

    VastaaPoista
  2. No siinä treenatessa kaikki olivat tiukasti autoissaan, kun satoi niin julmetusti. Pitää seuraavalla kerralla rataa käydessä läpi kysellä muilta että mitä vaihtoehtoja olis joihinkin ongelmakohtiin. Tuntuu vaan että ei ehkä itsellä välähdä että missä voisi tehdä toisinkin. Meillähän on ryhmässä Pyry ja toinen maksikoira, ja loput on minejä ja yksi midi/medi, niin minikoirillahan ne ohjaukset on ihan erilaisia kuin makseilla, niin voi olla että niitten omistajat ei välttämättä osaa auttaa meidän ohjauksissa. Mutta pitää nyt yrittää kysellä ahkerasti treenatessa muilta apuja.

    VastaaPoista