tiistai 13. elokuuta 2013

Nina Mannerin agitreenit

Täytyy kyllä sanoa, että oli aivan mahtavat treenit Pyryn kanssa. Rata taas vaikutti aluksi aivan motivaationtappajalta kaikkine pyörityksineen, mutta kaikki kohdat meni aika bueno ja Pyryllä oli tosi hyvä motivaatio ja into. Saattoi myös johtua siitä että nyt on viileämmät ilmat. Kumpa itsekin osaisi päätyä noihin ohjauksiin, mitä Manner Pyrylle ehdottaa, kun ne sopii todella hyvin Pyrylle. Edistyttäisiin todella paljon, jos osaisin itse vaan valita ohjaukset paremmin ja uskaltaisin ohjata yhtä rohkeasti kuin näissäkin treeneissä.

Käyn nämä ohjaukset läpi tarkempaa tässä, jotta on hieman muistiinpanoja tulevaa varten.


Onneksi Pyry on kontaktiestehakuinen, koska heti 1-esteeltä ohjautui hyvin puomille ja otti kontaktin. Itse lähdin liikkeelle siitä esteen vierestä, ja Pyry kauempaa vauhdilla. 4-esteellä piti tehdä ensin valssi, ja sitten pakkovalssi 4-esteen takapuolelle ja sitten käännös menosuuntaan, ja heti liikkeelle eteenpäin ennen kuin koira ehtii kiertää kohdalle. Itse aloin heti pakkovalssin jälkeen liikkua sivuttain antaakseni Pyrylle tilaa, tässä olisi pitänyt mennä siis eteenpäin.

6-putkelta kepeille ekalla kerralla ohjasin holtittomasti, mutta tokalla kerralla olin valmiina vastaanottamassa Pyryä kahden ekan kepin välissä vasemmalla kädellä, ja sitten oikealla kädellä tökkäsin seuraavaan väliin, ja Pyry meni tosi hyvällä vauhdilla kepit. Aivan mahtavasti!

8-esteelle vähän kauempaa lähetys, ja sitten kovaa vauhtia sai juosta 10- ja 11-esteiden väliin vastaanottamaan, ja tökkäsin takaakiertoon siitä ja putkeen. Itse tein ennen putkea "vahingossa" ylimääräisen valssin, joka vähän hidasti menoa. Putkesta meni hienosti 13-esteen kautta vauhtisuoralle aina 16-putkeen asti.

17-esteen takaakiertoon epäilin Pyryn menoa, kun olin vakuuttunut että se lukitsee putkesta A-esteen. Eikä mitään, vähän ennen estettä piti tehdä selkeä jarrutus itse, ja Pyryhän hidasti, ja meni takaakiertoon ihan tosta vaan. Ja toisen kerran tehtiin vielä siten, että jarrutin vielä myöhempään esteen kohdalla. Esteellä lähetin takaakiertoon, vedin niistolla vasemmalla kädellä yli, ja jatkoin A:n suuntaan vetäen oikealla kädellä Pyryä, eli siis tehtiin niisto ja persjättö.. SE OLI TOSI SIISTIÄ!! Siis mä tein sen aivan täydellisesti ja Pyry meni aivan täydellisesti. Tästä oikeasti näkee että ollaan edistytty tosi paljon, ja koko ohjaus meni niin sujuvasti ja enempää ajattelematta, että olin täysin yllättynyt tälleen jälkeenpäin. A:lle Manner laittoi vaivihkaa namialustan, joten palkka tuli sitten siellä.

Sitten tehtiin vielä loppupyöritykset aika hyvin, vaikka luulin että Pyryllä viimeistään siinä menisi mielenkiinto. 21-esteelle takaakierto, sitten 22-esteen takaakiertoon itse kuljetin Pyryn esteen siivekkeen taakse, ja pyöritin Pyryn ympäri, sitten takaakiertoon 23-esteelle oikealta puolelta, ja vastaanottamaan hypyn vasemman siivekkeen kohdalla vasemmalla kädellä valmiina liikkeelle kohti 24-estettä jonka heitin takaa esteelle, ja siitä sitten 25-esteelle lähettämällä pienellä liikkeellä - vauhdilla 26-esteelle, ja ennen 27-estettä piti tehdä koukkasu koiran kanssa, koska koira ei näe suoraan vikaa estettä. Ekalla kerralla Pyry meni vikan esteen ohi, ja tokalla kerralla tosi hienosti vikakin este.

Pyry leikkikin ihan innoissaan lelulla, ja oli muutenkin tosi mukavasti vireessä ja innokkaana palkkaan (leipäkinkkua). Tosi hyvä fiilis taas jäi, kuten muutenkin Nina Mannerin treeneistä. Ihan kiva että näitä on ainakin vielä kolme kertaa tänä vuonna. Tästä on hyvä yrittää sitten motivoiden jatkaa omatoimitreenejä, ja toivotaan että jotain osaan käyttää myöhemminkin. Oli kyllä muutama kohta mitkä oli ihan positiivisia yllätyksiä ohjauksen kannalta, ja Pyrykin yllätti positiivisesti.

Mannerilta saatiin palautetta, että ollaan tosi hyvin edistytty, Pyry on edistynyt, ja mun ohjaukset on nykyään todella selkeitä (ilmeisesti oli alunperin aika harakoimista), ja kun voi luottaa että koira tulee sieltä, niin on helpottanut myös ohjaustakin. Itsekin olen huomannut varsinkin Mannerin treeneissä että muistan nykyään hyvin radat, uskallan ohjata ja hallitsen kroppaani paljon paremmin, ja ymmärrän ohjauksista paljon enemmän (kiitos myös tekniikatreeneille). Lisäksi olen oppinut ehkä motivoimaan koiraani, kun vaan muistan huomioida Pyryä treeneissä, ja panostaa motivoimiseen ja esteille lähettämiseen innostamalla.

Tästä se alamäki alkaa taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti