torstai 22. elokuuta 2013

Omatoimiagitreenit

Tällainen rata:

Alun 2-esteelle ohjaamista mietin pidemmän aikaa, että pyörittäisinkö takaisin 2-esteellä vai mitä. Päädyin hyvään ratkaisuun, eli Pyry vinoon 1-esteen taakse ja itse 1-esteen eteen 2-esteen kohdalle, ja ohjasin siitä suoralla linjalla Pyryn 2-esteelle ja pyörähtämällä/valssilla putkelle. Kokeilin molempia siis, ja valssi tai pyörähtäminen ei oikein kummatkaan tuntuneet ihan hyvältä. Olisi pitänyt kokeilla vielä kääntymistä vastapäivään putkelle, mutta en tajunnut.

Kepeille ohjaaminen meni ihan jees, vauhti taas kepeillä ei ollut kummoinen. Ohjasin suoraan 5-esteelle ja A:lle, ja koska oma linjani ei ollut suora, niin jouduin suoristamaan Pyryn A:lle vasemmalla kädellä. Hyvin meni. Kaikkein tylsintä oli Pyrylle hyppyesteet 8-14, muutaman kerran tosin sain niihinkin vauhtia. Olisin saanut varmaan paremminkin jos olisin vaan luottanut Pyryn tulemiseen. Ja muutenkin pitäisi olla paremmin liikkeessä. Pyryyn tuli vauhtia 13-esteeltä eteenpäin, kun vedin sitä mukanani keinulle. 17-hyppyesteellä oma linja oli 5-esteen ja 17-esten välissä ja siitä lähetin suoraan suorassa kulmassa kepeille, ja meni aika hienosti. Ja loppu meni tosi hyvin.

Ongelmat olivat 2-esteeltä putkelle lähettämisessä, ja tuossa 7 hyppyestettä peräjälkeen menemisessä. Tai lähinnä ongelma oli vauhdissa ja omassa liikkeessä. Alussa palkkasin lelulla, mutta se taas unohtui myöhemmin. Sitä pitäisi käyttää enemmän.

Ajattelin että opettaisinko kontaktit uudelleen, eri käskysanalla, alusta alkaen. Pyry ottaa ne, jos itse hidastan tai kontaktilla on namikuppi. Muuten liikkuu mukana. Pitää vaan miettiä että mikä tapa olisi paras opettaa ne uudelleen (jäävien tapaan, naksuttelemalla, nokkimalla, targetilla). Keppejä myöskin pitäisi päästä treenaamaan lisää kentällä.

Muuten Pyryllä pysyi into hyvin, mun tarvis selkeyttää vielä lisää omaa ohjausta, ja leikkiä vielä enemmän Pyryn kanssa. Jotta voitaisiin tehdä koko rata kunnolla kerralla, niin siihen tarvitsee oikeastaan oman ohjauksen selkeämmäksi ja liike sulavammaksi.

Sovittiin että treenataan tiistaina alkeiskurssin jälkeen vähän ylimääräistä kentällä, niin pääsee vähän ongelmakohtia työstämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti