torstai 15. elokuuta 2013

Kävele suoraan prkle..

Muuten tokotreenit meni aika hyvin, Pyry oli hyvässä vireessä ja tehtiin liikkuroitu seuraamisia aika monta, ja jäävät. JA MINÄ KÄVELEN VINOON! Vaikka otan kiintopisteen ja kaikkea, mutta silti kävelen vinoon.

Pyry jaksoi hienosti seurata, tosin palkkasin ja kehuin nyt liikkuroituna jonkin verran, kun tuntuu että Pyry on alkanut huomaamaan että liikkuroituna ei aina saakkaan palkkaa. Jäävistä maahanmenossa meni kuulemma hitaasti ja vinoon maahan, mutta toinen koira haukahti siinä vieressä juuri mun käskyn aikaan, niin Pyry oli vaikuttanut epäilevältä. Ennakoi taas maasta istumista. Seisominen liikkeestä meni hienosti (vaikka ilmeisesti silloinkin kävelin vinoon).

Kävelen ilmeisesti kuitenkin niin vinoon, että pidemmässä seuraamisessa sen huomaa selvästi, lyhyessä ei niinkään. Olen huomannut että paikkamakuussakin kävellessäni 20 metrin päähän, päädyn tosi vinoon koirasta.

Nyt tarvii ilmeisesti kuivaharjoitella sitten kävelyä suoraan. Ei ole helppoa, kun omasta mielestäni kävelen suoraan. :)

Pyryn seuraamisessa käännökset oli mahtavat, tiukat eikä venyneet, ja seuraaminen muutenkin oli hienoa.

Tehtiin hyppyä namialustalla pidemmällä esteen takana muutaman kerran, ja yhden kerran jätin namialustan, mutta en namia ja menin palkkaamaan namialustan luo. Ehkä tuosta saadaan vielä enemmän etäisyyttä.

Paikkamakuussa on ottanut tavakseen vilkuilla sivuilleen. Ei ole aikomusta lähteä paikaltaan, mutta saisi katsoa minua. Pari kertaa kielsin, ja se auttaa hetkeksi. Muistaa tosin kieltämättäkin että vilkuilusta kielletään, ja katsoo minua vilkaisun jälkeen huulia nuoleskellen, mutta pitää katsoa silti. Kehun myös siitä kun ei vilkuile, vaan katsoo minuun. Menin 10 metrin päähän, josko olisi helpompaa olla vilkuilematta ja palkkailin suht usein.

Kyselin neuvoja tähän, niin kokeillaan nyt seuraavaksi sitä, että laitan namin jonkun matkan päähän Pyryn eteen, jos se alkaisi katsomaan eteenpäin (tosin tulisko siitä rähinä jos toinen koira lähtisi liikkeelle, ja Pyry kuvittelee että toinen menee ottamaan sen namin). Treenataan kotona, jotta ymmärtää jutun juonen, ja sitten kokeillaan maanantaina treeneissä auttaisiko se. Sitten suunnitelmissa olisi alkaa tiputtamaan namin kävellessä poispäin, ja ehkä lopulta tiputtaa nami ehkä omalle seisomiskohdalle, ja siitä häivyttää pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti