keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Haltin ja Pyryn agitreenit

Paljon olisi ollut asiaa tässä parin viikon aikana, mutta en ole vain jaksanut kirjoittaa.. laitan tähän meidän agitreeneistä viime viikolta ja tältä viikolta ja Haltin kepeistä.

Kun aikataulut tuntuivat kaatuvan päälle, ja tuntui että päivät ei riitä, niin siirsin Haltin samoihin treeneihin Pyryn kanssa. Ajan kanssa näkee oliko hyvä idea, mutta ainakin aikaa säästyy, ja eipähän tarvitse jättää toista kotiin kun toisen kanssa lähtee reenaamaan.

Maanantai 26.10.2015PYRY

Meillä oli aiheena keinu ja persjättö/takaaleikkaus. Pyry olikin taas aika vireessä ja irtoili aika pitkälle eri esteille, ja sen kanssa saatiin hienosti onnistumaan ratakin, ainakin toisella yrittämällä. Ja vauhtia oli niin että kouluttajakin yllättyi. Treenattiin Pyryn kanssa erikseen keinua, ja palkka keinun jälkeisen hyppyesteen jälkeen, ja hetsattiin palkalle. Kolme toistoa, ekalla hyppäsi keinulta kesken pois, kun oli niin kiire, toka toisto oli tosi hyvä ja nopea, ja kolmas vähän hitaampi. Mutta joka tapauksessa edistystä. Kun vaan saisi tuon keinun suorittamisen kunnolla lihasmuistiin. Pyry oli kyllä taas tosi ihana.

HALTI

Haltin kanssa, noh, oli taas säätämistä. Sitä edelleen jännitti hallissa, ja luulen että johtuu siitä hallin kaikumisesta. Haltihan on vähän herkempi äänille, siis siten, että reagoi helposti pieniinkin ääniin kotona (esim. harakka ulko-oven takana). Halti leikki tosi pienesti, mutta sitten jotenkin paineistui. Ja ei sitten millään alkanut leikkimään vaikka melkein seisoin päälläni. Se vaan on niin hassua, kun muuten purisi täysillä leluun kiinni muissa tilanteissa. Ruokapalkalla tottakai teki, mutta puuttui se normaali haukkuminen ja sinkoilu, vaikka kouluttaja sanoikin että Halti tekee nytkin ihan eri tyylillä kuin Pyry.

Tehtiin silti nakeilla palkaten keinua siten, että Halti meni pöydän kautta keinun alastulolle, ja palkkasin. Pari kertaa juoksin vauhdilla ohi, ekalla kerralla ei pysähtynytkään mutta toisella kerralla pysähtyi. Pari kertaa myös sijoittui 2on2offiin vähän vinoon, mutta palkan suunnalla se korjaantui nopeasti. Selkeästi vähän yllättyi alumiinikeinun nopeasta liikkeestä (ollaan tehty raskaalla puukeinulla).

Kokeiltiin puomia, joka meni muutaman kerran hyvin, ja sain leieröityä hyppyesteitä siinä välissä, kun Halti meni kontaktille ja sain myös juosta täysiä ohitsekin, ja hyvin pysähtyi. Sitten kerran Halti jotenkin kolautti jalkansa puomiin, kun kuului kilahdus ja Halti hyppäsi alas puomilta, ja teki sen toisenkin kerran samasta suunnasta. Tehtiin muutama onnistunut toisto toisesta suunnasta, ja sitten taas ongelmalliselta suunnalta hitaammin siten, että kävelin vierellä, ja meni hienosti. Vähän niiasi kyllä, ja meni hitaammin. Voi harmi.

Treenin loppuvaiheessa sain parit haukutkin Haltilta ja se alkoi vähän jo rentoutuakin. Nyt sitten pitäisi ehtiä käydä erikseen hallilla harjoittelemassa ihan vaan hengailua siellä ilman mitään tavoitteita, ja ehkä ensi treeneissäkin pidän sen kokoajan mukana odoteltaessa ja ehkä otan Pyryn kanssa sinne hallille jotta rentoutuisi ja ehkä omalla treenikerralla tehdään vaan jotain kontakteja mikä on sille helppoa ja hengaillaan muuten, tehdään vaikka tokojuttuja siellä.

Perjantaina käytiinkin agimölleissä hengailemassa Haltin kanssa, jotta tottuisi halleihin paremmin. Tunnin ajasta viimeisen 15 minuutin aikana alkoi olla normaali. Sunnuntaina käytiin vielä kahteen otteeseen hallissa hengailemassa ja tekemässä pientä treeniä ja Pyry oli Haltin mukana hallissa hassuttelemassa, ja meni tosi hyvin. Halti ei juurikaan jännittänyt, eikä jännittänyt enää tämän viikon maanantain treeneissäkään.

Maanantai 2.11.2015


PYRY

Meillä ei ollut kouluttajaa, niin meni omatoimitreeneiksi. Pyryn kanssa yritin harjoitella irtoamista, mutta ei oikein irronnut, jos jäin vähänkin taakse. Lisäksi kokeiltiin puomilla kehikkoboksia, ja Pyry otti kehikon pienemmässä vauhdissa, mutta heti jos oltiin tehty vauhtirataa, niin hyppäsi yli. Joten enempi vaan vahvistamista, että Pyry osaa hakeutua varmasti kehikkoon ja vihjesanalla. Ei tää meidän kehikko kuitenkaan ole vielä kovin vahva (toisin kuin Haltilla joka tarjoaa kehikon läpi juoksemista heti kun vaan näkee kehikon).

HALTI

Haltin kanssa harjoiteltiin keinua ja rengasta vähäisen, rengas oli maksikorkeudella, mutta hyvin Halti hyppäsi. Muuten rimat oli 35 cm korkeudella. Sitten tehtiinkin sitä vauhtisuoraa, ja Halti ihan kivasti irtosi, puomin kontaktit tietty täydelliset, paitsi kerran hämäysliikkeellä lähti kontaktilta (toisen kerran ei mennyt samaan halpaan).

Keppejä tehtiin ihan lopuksi ekaa kertaa hallilla tai treeneissä yleensäkään, ja meni hyvin, ja aika pienellä välillä.

Tässä pieni video meidän kepeistä Haltin kanssa. Otin videolle ennen kuin tuli liian pimeätä. Koska kuvasin itse, niin palkan suunta on vähän väärä ja tietty oma liikkuminen. Normaalisti palkka lentää aina eteen ja teen paljon häiriötä itse, tosin pitäisi tehdä enempi.

Täytyy sanoa että mä oon aika tyytyväinen että päätin opettaa kujilla. Siinä saa kuitenkin tosi pitkään treenata ilman pujottelua, kun voi vain lähettää kujalle, ja tehdä paljon eri ohjauksia ja häiriöitä ja koira oppii menemään eteenpäin. Haltin kanssa ei ole kuin yhteensä alle viikko tehty siten, että Halti joutuu vähän pujottelemaan. Ja alle viikolla tarkoitan sitä, että monena päivänä yhteensä Halti on yleensäkään pujotellut, kun lähinnä se on ollut sitä läpijuoksemista, ja keskimäärin kerran viikossa on laitettu vähän tiukemmaksi väli, ja sitten löysätty.

Näin paljon Halti ei ole juurikaan pujotellut, kuin mitä videossa. Yleensä vielä, kun tiivistän kujaa ja Halti joutuu pujottelemaan enemmän, niin seuraavalle kerralle aina helpotan, ja saa mennä vähemmällä pujottelulla. Vieläkään Haltilla ei ole aivan suorassa kepit täyttä pujottelua varten, mutta sekin päivä vielä tulee :D


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti