maanantai 30. marraskuuta 2015

Maanantain agitreenit; valssi

Edelleen etsitään tasapainoa molempien koirien kanssa samalla radalla. Ei ihan samat ohjaukset sovi molemmille.

Pyryllä oli kova meno päällä, se oikeasti lensi A-esteen harjan yli kaaressa, mitä se ei ikinä tee. Pakkovalssi 2-esteelle meni ihan täydellisesti, ja kaikki muutkin ohjaukset, paitsi 7-8-esteiden väliin piti ilmeisesti tehdä valssi-persjättö, ja persjättö oli aina vähän myöhässä. Sinänsä outoa että  mulla on alkaneet olla persjätöt/sokkarit viime aikoina myöhässä, kun ne ohjaukset on aina toimineet. Pyry meni tosi kovaa vauhtia kepitkin, ja palkkana lotuspallo. Tehtiin vielä lopuksi suora rallatus, eikä jankattu mitään enempää, koska kisat sunnuntaina.

Halti taas..hmmm.. oli aivan viimeisenä ja PIKKASEN kierroksilla. Se sinkoili taas vaikka minne ennen kuin ehdin edes ohjaamaan mihinkään. Vaikka A-estettä ei olla ihan tarkoituksella kuin kerran pari kuukautta sitten tehty, niin kävi se senkin suorittamassa ja tekemässä onoffit. Yritä siinä sitten opettaa sille juoksareita joo..

Pienoinen ongelma oli pakkovalssissa (ja muutamassa muussa kohdassa valssissa) että vaikka Halti hakee esteet hyvin, niin se  reagoi tosi vahvasti mun liikkeeseen, eli saattaa kääntyä pois esteeltä jos alan tekemään yhtään liian aikaiseen valssia tai pakkovalssia. Tämä varmaan tarvitsee vaan kokemusta ja treeniä, että Halti kestää mun valssin ennen esteen suoritusta, koska jos teen yhtään myöhemmin, niin olen auttamatta myöhässä ja Halti on jossain, no putkessa tai kontaktilla...

Meidän muutama ongelmakohta:
6-7-esteet - kun Halti hakee 6-esteeltä suoraan putkeen.
9-10-esteet -  kun Halti hakee 9-esteeltä A;n kontaktille.
12-13-esteet - kun Halti hakee 12-esteen jälkeen suoraan putkeen.

Joo, ajoitus oli varmaan yksi ongelma, mutta ei meinattu keksiä sellaisia ohjauksia, joissa Halti suoraan kääntyisi oikeaa estettä kohti (muuta kuin HALTITÄÄLLÄ!!) eikä sinkoaisi edessä olevalle putkelle/kontaktille.

Pyryn kanssa näissä ei ollut mitään ongelmaa, Pyry meni just oikeaan suuntaan, joten varmaan teen jotain oikein, eli olisiko ollut vain ajoitus pielessä (kun Halti lukitsee niin nopeasti esteet ja vaan on aika nopea), vai pystyykö joku kertomaan jotain ohjauksia mitkä olisivat kääntäneet tarpeeksi Haltia oikeisiin suuntiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti