lauantai 21. marraskuuta 2015

Fyssarilla

Tänään käytiin molempien koirien kanssa fyssarilla. Haltille tämä oli eka kerta fyssarilla, hieronnassa kerran käynyt aikaisemmin.

Halti katsottiin ensin, koska sitten Pyry rentoutuu paremmin odotellessa. Aluksi halusin, että katsotaan Haltin liikkeet, kun mun mielestä ne jalat taipuu vähän joka suuntaan. Tosiaan etujalat kiertyy vähäsen (ranteet löysät tms) ja takajalat menee vähän pihtiin, mutta kuulemma voi johtua kasvuvaiheesta.

Haltia ei saatu ihan kyljelleen, mutta normaalissa pystyssä makuuasennossa Halti suostui olemaan, ja oli tosi hienosti kokoajan paikallaan ja muutenkin oli kiltisti (ei ärrännyt fyssarille ollenkaan, mutta toisaalta se lahjoi Haltia nameilla). Osittain Haltia käsiteltiin seisaaltaan. Ihan rintakehää ja takaosaa ei pystytty kunnolla käsittelemään kun Halti ei suostunut kyljelleen, mutta muuten ei mitään jumeja tai muuta löytynyt. Seuraavaa kertaa varten pitää harjoitella Haltin laittamista kyljelleen käskyllä, jotta Halti tottuu siihen. Kynnetkin siltä olen leikannut sylissä, niin ei ole kovin paljoa kyljelleen tullut laitettua.

Pyryllä taas muuten oli kaikki kunnossa paitsi taas selän takaosassa oli jumi, ja sen verran toispuoleinen, että fyssari epäili että on tapahtunut Halti-isku siihen. Halti kun välillä tekee sellaisiakin taklauksia että hurjalta näyttää. Pyry kyllä yritti kaikkensa välttää sen paikan koskemista, meni selälleen ja antoi vatsan rapsutettavaksi tai kerran lähti kokonaan pois. Vaikutti kyllä siltä että fyssari sai sen kohdan hoidettua, kun Pyry lopulta vielä rentoutui ihan täysin hoidettaessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti