lauantai 28. marraskuuta 2015

Maanantain agitreenit; takaakierto

Maanantaina oli takaakierto teemana, ja olihan sitä joka välissä.

Halti

Haltin annoin ensin rallailla putkilla ja hypyillä, ja sitten aloitettiin 1-2 välin takaakierrosta. Yritin tehdä sen pyörityksellä, mutta mä oon vaan niin surkea siinä. Pyryn kanssa pyörityksiä ei juurikaan tarvi tehdä, mutta Haltin kanssa pitäisi opetella se, koska se on helpommin kääntyvämpi. Näköjään Haltin kanssa sitten liikuin liikaa, ja pitäisi nyt sitten harjoitella oikeaoppista pyörimistä (pitäisi löytää jostain hyvä video, mistä voisi ottaa mallia).

3-5-kohdat menivät hyvin. Takaakiertoonhan Halti irtoaa tosi hyvin, ja pussissa oli kouluttaja vähän pitämässä ylhäällä.6-9 meni hyvin ja lentävästi, ja 9-takaakiertoon tosi helposti. Tein aina valssin 9-esteen jälkeen, mutta pitäisi alkaa uskaltaa Haltin kanssa tekemään myös niitä sokkareita. Vähän harjoiteltiin myös takaaleikkaustakin.

11-kohta ei vaan oikein mennyt mitenkään päin. Mä en jotenkin osannut antaa putkijarrua, ja olin aina väärässä kohtaa. Se sitten sivuutettiin, kun en halunnut liikaa Haltin kanssa jankata vaikeita kohtia. Myös 13-kohta oli jotenkin vaikeampi, joten sekin jätettiin yhteen yritykseen. Sitten tehtiinkin lopuksi sellaista helppoa rataa, ja vauhdilla puomia. Haltin taas tippui puomin kontaktilta kerran pois kun oli paljon vauhtia, mutta tokalla kerralla namialustan avulla tajusi hidastaa kontaktille.

Kävi se Halti parisen kertaa tarjoamassa A:lle 2on2offia... tai vähän useammin..

Pyry

Pyryn kanssa tehtiin juoksupuomitreeniä aluksi, ja hyvin mielestäni alkoi hakemaan puomilla boksia. Ainoastaan kokonaisen radan jälkeen Pyry hyppäsi yli kerran, muuten suurimmaksi osaksi meni oikein.

Pyryn kanssa tein 2-kohtaan takaakierrolla niisto-sokkarin. 9-esteelle tein sokkarin ja sopi kuin hanska käteen. 10-putkelle sain tehtyä Pyrylle kuitenkin putkijarrun, ja saatiin paremmin 11-estekin toimimaan ja 13-este varmalla kokemuksella. Mikä siinä sitten on niin vaikeaa Haltin kanssa. Olisi pitänyt miettiä vähän eri ohjauksia Haltille, sellaisia missä se saisi irrota, eikä tarvitsisi ohjata ihan läheltä, kun se ei aina ihan toimi.

Pyryä palkkasin nyt sillä Lotus-pallolla taas, ja Pyry oli kyllä ihan innoissaan. Muuten meidän meno ei ollut mitään vauhdikasta, vähän tahmeaa, mutta ehkä johtuu siitä että en osaa vielä keskittyä kahden koiran treenaamiseen samoissa treeneissä.

Pyryn ilmoitin itsenäisyyspäiväksi kisoihin, ja Halti pääsee viikonloppuna agilitykoulutukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti