sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Viikonlopun agittelut

Kävin kahtena päivänä viikonloppuna treenaamassa, lauantaina Pyryn kanssa Porvoossa AvecAreenalla itse suunnittelemalla radalla ja sunnuntaina Haltin kanssa Sanna Heinosen koulutuksessa.

Pyryn treenit

Pyryn treenit meni tosi hyvin, sillä oli vauhtia taas. Tehtiin aluksi keinua namialustan kanssa hetsaten, että namialusta oli 9-esteen takana. Tuli hyvin kyllä keinun, eikä hidastellut (ei toki sellaisella vauhdilla mitä nopeat koirat menee).

Alun perin suunnittelin että teen 5-esteen ja 6-putken väliin persjätön, mutta se oli myöhässä ja kömpelö, joten tein sitten rytmittämällä, ja kutsumalla. 13-esteen takaakierto oli jotenkin mielestäni kökkö, ja Pyry meni aina A-esteen sijaan putkeen kun en saanut lähetettyä takaakiertoon niin kaukaa kuin olisin halunnut ja saanut suoraa linjaa. No ei se mitään, muuten meni tosi hyvin ja hyvin irtosi myös 19-esteeltä putkeenkin sivuttaisirtoamisena.

Tokalla kerralla tehtiin namialustalla pätkiä, ja sitten pientä improvisoitua pätkää, jossa oli rengas useampaan kertaan mukana, kun Pyry tykkäsi siitä. Tosi kivat treenit, ja olin kyllä tyytyväinen että otin Pyryn just näihin treeneihin kun se sai juosta pitää suoraa!

Haltin treenit

Toista kertaa Sannan koulutuksessa, ja vähän jännitti että mitenköhän tää menee, kun vaikutti aika tekniseltä radalta, ja Haltin kanssa ei kyllä oo tehty juurikaan mitään pyörityksiä tai tekniikkaa. Oletin että se karkailee vain puomille kontaktia tarjoamaan.

Ja meni tosi hyvin!!! No ekat kerrat heti alussa 1-esteeltä tai 2-esteeltä katosi jompaan kumpaan putkeen, mutta sitten kun sain oman ohjauksen toimimaan, niin tuli tosi hyvin, tuli myös hyvin päällejuoksuun 3-esteelle. 5-esteen jälkeen olin suunnitellut tekeväni sokkarin, mutta enhän mä mitään sellaista ehtinyt, vaan takaaleikkauksenhan siihen piti tehdä, ja toimi joka kerta tosi hyvin, kun Halti ei juurikaan ala hidastaa takaaleikkauksissa kuten Pyry.

Välistävetoa 6-7 esteille harjoiteltiin ensin erikseen ja sitten osana rataa (ei olla oikeastaan aikaisemmin tehty). Halti tulee nätisti, kunhan vaan käännän omaa kroppaani tarpeeksi poispäin, ja en peruuttele. Tätä pitää alkaa harjoittelemaan enemmän, että saan terävemmän käännöksen.

10-putkesta 11-esteelle piti itselle saada liikettä, että Halti huomaa heti mihin suuntaan putkelta mennään. 11-15 kohtaa vähän pelkäsin kun siinä oli valssia valssin perään, mutta Halti tuli tosi hienosti. 15-esteen jälkeen piti olla tarkkana että oma rintamasuunta on suoraan, koska muuten Halti hyppäsi heti vieressä olevan esteen.

18-esteen jälkeinen valssi piti olla heti tehtynä, jotta koira kääntyy tiukasti, ja loppu meni kuin unelma. Vitsit toi on ihana pentu, ja sillä oli kyllä tosi kova meno. Ekalla kierroksella siis tosi kovassa vireessä ja irtoili vähän joka suuntaan, tokalla kierroksella ihan vähän aleni vire, johon lopetettiin (tai siis siihen että sai tehdä oikein suoran putki-rengas-puomi-pätkän), Siis toi vähän alhaisempi vire oli silti aika korkea Pyryyn verrattuna, ja aika pienesti huomattavissa.

Kuitenkin sain ohjeeksi, että siinä vaiheessa kun vire ihan vähän vasta alenee, niin pitää lopettaa viimeistään, jotta se tekee aina tossa samassa hyvässä vireessä kuin tänään. Nyt tehtiin varmaan pisimpiä treenejä ikinä ja pisimpiä radanpätkiä, ja hyvin se Halti kyllä ne tekikin, jopa ne vaikeat ja pyörityskohdat. Lisäksi jos on radassa suoria pätkiä, niin niitä pitäisi käyttää enemmän hyväksi, jotta saadaan tehtyä pitkääkin treeniä, kun Halti hyötyy siitä paljon ja jopa motivoi että pääsee keskeytyksettä juoksemaan.

Oli tosi hyvät treenit ja oli niin yllättävää kuinka helposti Halti ohjautuu vaikeimmissakin kohdissa ja irtoaa ja moni asia oli paljon helpompaa ohjata irtoavamman koiran kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti