torstai 5. marraskuuta 2015

Pyryn etsijäkoiratreenit

Viime torstaina käytiin ensimmäisissä etsijäkoiratreeneissä Pyryn kanssa, Loviisan keskustassa. Oltiin ensin maalissa, ja saatiin tehtyä hyvin kaikenlaista temppuilua eikä kauaa tarvinut odottaa. Vähän jännitin että mitenköhän Pyryllä menee niin erilaisessa ympäristössä, kun Pyry on aina jäljestänyt metsässä.

Käytin sellaista 3 m hihnaa, enkä jälkiliinaa, ja voi olla että Pyrylle olisi ollut helpompi ja selkeämpi se jälkiliina. Pyry oli vähän kysymysmerkkinä että mitä tässä oikein pitäisi tehdä. Annoin hajun, ja mentiin kyllä oikeaa reittiä, mutta Pyry vinkui paljon, ja jossain vaiheessa kääntyi mun eteenkin. Annoin uudestaan hajua, mutta Pyry vain vastusti. Tosin voi johtua siitä, että olin antanut väärän koiran hajua todennäköisesti Pyrylle kun niitä pusseja oli taskuissa enemmänkin..!!! että joo.. Etsittävä oli myös leikkaamaton uros.

Kyllä me lopulta löydettiin se koirakin. Pyry vähän oikaisi ilmavainulla sen koiran luokse, eikä menty niin pitkää lenkkiä kun etsittävä oli mennyt. Seuraavalla kerralla pitää toivoa, että jälki olisi helppo, ja motivoiva, jotta Pyryllä varmasti on idea, että ollaan tekemässä samaa juttua kaupungissa, kuin metsässäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti