tiistai 17. marraskuuta 2015

Maanantain agitreenit

Eilen oli jotenkin tosi kökkö agilitypäivä vaihteeks. No ehkä ei pitäisi harrastaa kolmea päivää peräjälkeen agilityä, vaikka koirat vähän vaihtuikin, ei varmaan itsekään pysy enää skarppina.

Meillä oli osa siitä 3-luokan radasta Wessmanin treeneistä, joka oli mulle pelkkää hepreaa, ja ei vaan toiminut minulle. Mulla kesti tosi pitkään että sain tutustuttua rataan, siten että jotenkin edes muistin radan, ja siltikään en treenatessa muistanut.. aargh..  Ja vielä piti miettiä Haltin ja Pyryn kanssa omat ohjaukset, ja mielestäni Haltille ne ohjaukset eivät edes toimineet.. Ja Haltille rata oli muutenkin liian vaikea, olisi pitänyt miettiä uudelleen mitä kohtaa radasta tehdään, eikä aloittaa 1. esteestä, tai olisi pitänyt palkata heti 2. esteeltä jne.

Lisäksi radalla oli puomi, joten olin ajatellut alkaa ottaa Pyrylle juoksupuomitreenejä kehikolla. Paitsi en ollut taaskaan ajatellut asiaa loppuun asti. Ei vaan voi alkaa tekemään suoraan kokonaista puomia, vaan pitäisi pilkkoa osiin..

Lopuksi saatiin sentään Haltin kanssa tehtyä sellaista suoraa rataa missä se sai irrota ja juosta. Yritin myös leikkiä Haltin kanssa hallissa, ja se alkoikin, mutta yhtäkkiä tuli taas stoppi, kun se muisti että ei hallissa voi leikkiä. Tää on niin outoa, kun muissa tilanteissa se iskee kiinni suoraan leluun, mutta hallissa se on täysin kamalaa koskea koko leluun. Eli jatketaan muualla palkkaamista lelulla, ja unohdetaan hallissa leikkiminen taas joksikin aikaa.

Mulla itsellä jotenkin vaan tuli tunne että hitsi nää porokoirat on taas niin vaikeita, eikä mistään tuu mitään, ja miten jaksan vääntää näiden kanssa, varsinkin agilityssä... itsestähän se on paljon kiinni, ja tuntuu että välillä ei ole tarpeeksi annettavaa porokoirille harrastusrintamalla. Oli kyllä niin huono fiilis illalla treenien jälkeen. Noh, voin katsella Haltin episvideota jotta tulen paremmalle tuulelle.

Välillä on vähän tällaisiä päiviä, että tuntuu että lopetetaan koko agility..

Positiivista oli se, että hankin näille palkkausleluksi sellaisen Lotus-pallon, johon voi sisälle laittaa namin ja koira pystyy itse kaivamaan pallosta namin. Pyry tykkäsi siitä tosi paljon treeneissä, ja innolla lähti aina pallolle ja oli jotenkin samanlaista intoa kuin namialustan kanssa. Jes!

Halti ei tajunnut. Se kantoi palloa, ja pari kertaa tajusi kaivaa namin pallosta, mutta muuten ei oikein innostunut pallosta, tai vielä tajunnut ideaa.. no, ehkä joskus sitten. Olishan se kiva voida palkata Haltiakin tuollaisella heitettävällä lelulla, vaikka leluja muuten ei tällä hetkellä voi käyttää palkkauksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti