maanantai 16. marraskuuta 2015

Viime viikon puuhat

Ompa paljon jäänyt päivittämättä, paljon ollaan kuitenkin puuhattu!

Isänpäiväviikonloppuna lauantaina ensin käytiin isät läpi, ja sunnuntaina Haltin kanssa Kotkan Kivan arkitottistreeneissä. Halti meni tosi hyvin, ja se kyllä jaksaa jaksaa jaksaa, että piti oikein itse pitää pakolla vähän taukoja. Harjoiteltiin peruuttamista, luoksetuloa ja jotain temppuja. Tärkeintä oli että paikalla oli paljon vieraita koiria, ja Halti ei häiriintynyt niistä juuri ollenkaan. Treenien jälkeen käytiin Haltin kanssa hengailemassa taas Agi-Kotkien hallissa, jossa Halti vähän jännittää ehkä kaikumisen vuoksi eikä suostu leikkimään. Ulkona sain Haltin leikkimään ja juoksemaan, mutta sisällä sitä alkoi samantien jännittää. Ruokapalkalla Halti kuitenkin suht. normaalisti pystyi toimimaan.


Agitreenit ma 9.11.2015


Maanantaina treeneissä oli erikoisesteet, mikä oli Haltin kannalta tosi hyvä asia, koska varsinkin pussia ei olla tehty kuin kerran alkeiskurssilla ja viime talvena muutaman kerran pikkupentuaikana.

Pyryn kanssa mietittiin parhaimpia linjoja, joissa Pyryllä vauhti pysyy parhaiten. Sellaiset löydettiin, ja parhaiten meni 4-esteen takaakierrossa sokkari ja 6-esteen ohi sokkari 7-esteelle ja kovaa juoksua loppupätkä. 11-este oli okseri, ja Pyryn kanssa kokeiltiin maksimikorkeuksilla ja pituudella. Näytti se hurjan pitkältä rimojen väli ja pitkältä matkalta hypätä niin korkealle, mutta eipä Pyryllä siinä mitään ongelmaa ollut. Ei olla varmaan koskaan menty okseria tuollaisena. Mietin vaan miten Halti ikinä voisi mennä tuollaista estettä tuolla korkeudella ja pituudella, pikkukoira kun on!!

Haltin kanssa harjoiteltiin pituutta ja pussia ja okseria. Pituus meni hyvin, mutta en muista oliko kolmella vai neljällä palalla. Pussia harjoiteltiin pisimpään, ja saatiin Halti hyvin tulemaan lopulta myös kokonaan alhaalla olevaan pussiin vauhdilla, kun kouluttaja oli palkkaamassa ja tarpeen mukaan pitämässä pussin suuta vähän auki. Seuraavaksi pitäisi varmaan palkata vähän pidemmälle, että Halti oppii juoksemaan kovaa eteenpäin pussin jälkeen. Okseria tehtiin medikorkeuksilla, ja sitä sitten harjoitellaan pikkuhiljaa sitä mukaan kun rimakorkeudet nousevat. Haltihan hyppää vasta 40 cm rimoja korkeimmillaan. Harjoiteltiin takaaleikkausta Haltin kanssa kohdassa 5-6, koska se olisi hyvä oppia ja kestää mun takana liikkumista.


Pyryn etsijäkoiratreenit to 12.11.2015

Pyry kävi Loviisassa jälleen etsijäkoiratreeneissä. Ensin se oli maalissa, ja ei välittänyt kyllä ollenkaan etsijäkoirasta joka tuli ilmaisemaan.

Pyryn etsittävänä oli jälleen leikkaamaton uros, ja vaikka jälki oli helppo ja yhdellä kulmalla niin ei Pyry halunnut sitä etsiä. Kuitenkin paremmin lähti jäljelle, ja jäljesti selkeämmin, kyseli vähemmän, mutta vähän ennen kulmaa löytyi ihania ilmeisesti juoksunarttuhajuja ja kulman jälkeen, ja Pyry jumitti niihin, eikä meinannut suostua menemään takaisin kulmalle, vaan ilmaisi että hän nyt seuraa tän nartun jälkeä, nih! Sain sitten uudelleen hajun antamisen jälkeen Pyryn palaamaan oikealle jäljelle, ja se ilmaisi tosi kaukaa, ehkä 50 m päästä sen uroksen, lähemmäs ei halunnut mennä. Siitä palkattiin. Tosin kyllähän se etsittäväkin uros oli yrittänyt suoraan nartun hajuille, ja senkin oli joutunut vetämään mukana kulmassa, että tällaisia nämä urokset ovat..

Seuraavan kerran sitten kokeillaan etsiä narttua, ja sitten näkee paljon se sukupuoli vaikuttaa tuohon etsimiseen. Alkeiskurssilla kun ei uroksia etsitty, ainoastaan leikattua urosta, mutta nehän on Pyryn mielestä ihania..


Haltin AvecAreenan agitreenit la 14.11.2015

Nämä olivat LSK:n ekat talvitreenit, ja ne järjestettiin AvecAreenalla Porvoossa. Itse suunnittelin radan, ja oli kyllä vaikeaa kun tietyt asiat halusin rataan, mutta käytettävä tila oli aika rajallinen (15m x 25m) ja kuitenkin oli katsottava että rata oli turvallinen aloittelijoille ja tarpeeksi pitkät välit esteillä. 11-estettä ei radalla ollut, koska se vei liikaa tilaa siltikin. Itse myös koulutin, ja Haltin kanssa vedin lopuksi radan myös.

Aluksi tehtiin etäpalkalla irtoamiskohtia, ja tokalla kierroksella koko rata osaamisen mukaan.

Radan 3-7-esteillä sekä 10-13-esteillä teemana oli irtoaminen, ja mitä paremmin koira irtosi ja teki itsenäisesti, sitä paremmin ohjaaja ehti oikeaan paikkaan ohjaamaan.

Haltin kanssa 5-putkeen irtoaminen meni ihan niin kuin ajattelin. Heti 3-esteen valssin jälkeen se sinkosi 4-esteen kautta putkeen, ja itse sain juosta suoraan 4-esteen linjassa 7-esteen lähelle. 7-esteen ohi Halti tuli silti, mutta sain sen toimimaan lopulta. Halti oli mennyt vähän kierroksille siinä odottaessa vuoroaan, että puomin se meni kyllä kivan nopeasti mutta vauhdin takia ei pysynyt 2on2offissa vaan "tipahti" kontaktilta. Muutaman toiston jälkeen saatiin hyvät kontaktitkin.

Myös 10- ja 12-putkien irtoaminen meni loistavasti, ja sain ohjattua Haltin keskivälistä putkia 12-putkeen ja ehdin hyvin 13-esteen jälkeiseen sokkariin tai valssiin. Ekalla kerralla unohdin ohjata takaakiertoon, ja jatkettiin suoralla hypyllä loppuun, mutta tokalla kerralla meni takaakiertokin loistavasti. Perusvalssit ja sokkarit toimii hyvin jo Haltilla, voisikin alkaa treenaamaan enempi muita ohjauksia myös. Takaakierrot on kanssa tosi hyviä Haltilla.

Haltin AvecAreenan epikset su 15.11.2015

Olipa kätevää, kun käytiin lauantaina treenaamassa hallilla, ja seuraavana päivänä oli epikset, joissa oli supermölliluokka tutussa hallissa. Suunnattiin Haltin kanssa siis mölleilemään. Supermölliluokassa oli maksien rimakorkeudet 30 cm, ja helppo putki-hyppyeste-rata. Hyvä harjoitella tälleen helpossa ympäristössä kisatilannettakin. Koirat eivät saaneet olla radan lähellä, joten tilanne oli todella kiva ekaa kertaa kävijälle.

Itseä jännitti niin pirusti, vaikka oli vain möllikisat kyseessä! Jännitti vielä radallakin. Muuten meni hyvin rata, Halti ei ihan hirveästi jännittänyt, normaalisti haukkuu ehkä enemmän radalla kuin nyt ja nyt ehti vähän vilkuilemaan ympärilleen ja vilkuilemaan minuakin, ja itse ohjasin jotenkin hassusti yhdellä putkella. Itse pitäisi juosta ehkä pikkaisen kovempaa ja ohjata selkeämmin jotta Haltilla olisi selkeä eteneminen, tai ainakin muistaa lähettää esteille ja putkille koira edeltä, kun se siihen pystyy.

Alla video


Pyryn Wessmanin agivalmennus su 15.11.2015


Tehtiin 2-luokan rata, vaihtoehtoisena ollut 3-luokan rata oli mulle ihan hepreaa. Tässäkin radassa oli muutama kohta jotka oli jotenkin tosi vaikea sisäistää, lähinnä siis oikeiden suoritettavien esteiden löytyminen oli vaikeaa.

Ekalla kierroksella Pyryllä oli taas virtaa ja se jaksoi tehdä yllättävän paljon toistoja hyvällä vauhdilla. 2-3-esteillä tein päällejuoksut, 4-esteellä selvittiin rytmityksellä paitsi itse olin jotenkin myöhässä. Samoin 6-esteen valssissa olin jokseenkin väärässä paikassa väärään aikaan, mutta onneksi Pyry korjaa.

Kepit oli tosi vaikeat. Lähinnä sen vuoksi, että harmaat kepit olivat harmaan taustan edessä ja Pyry ei yksinkertaisesti nähnyt keppejä (en mäkään nähnyt niitä aluksi rataantutustuessa). Vaikka yritin ihan keppien edessä ohjata Pyryä kepeille, ei se nähnyt oikeasti niitä, ja tarjosi sitten lähintä putkea, kun ei muuta keksinyt. Lopulta saatiin onnistumisia, kun ohjasin keppien vasemmalta puolelta, jolloin mä peitin harmaan taustan, ja Pyry näki keppien aloituksen. Eipä ole tällaista ongelmaa koskaan tullut, koska Pyry aika pitkälti aina löytää oikean välin tai edes sen tokan välin, nyt meni ihan ohi monta kertaa, ja oli ihan kysymysmerkkinä että minne piti mennä muka.

11-esteellä vastakäännös (ekalla kierroksella, tokalla kierroksella Pyryn vauhti sen verran hidastui, että pelkällä rytmittämisellä onnistui) ja suora ohjaus putkelle, 14-esteellä valssi ja 15-esteellä jo sokkarin aloitus, jotta koira tuli 4-esteen ohi. Koska olin myöhässä niin kyllä se Pyry meni sen väärän esteen kautta, ainakin kerran. Joka kerta olin myöhässä, vaikka mukamas olen niin hirveän hyvä sokkareissa... pari kertaa sain jopa lähelle oikeaa suoritusta, mutta täydellistä ei löytynyt. Tokalla kierroksella kun Pyry oli hitaampi, niin silloin olin eniten ajoissa. 17-esteen jälkeen tein sokkarin kun vaan kovaa juoksin.

Kiva treeni (vaikka epäilin kovasti radan onnistumista kun en saanut oikein siitä otetta aluksi). Pyryllä oli ekalla kierroksella siis kova meno päällä, mutta tokalla kierroksella tippui kiinnostus puoleen, että kouluttajakin sanoi, että Pyry oli kyllä tosi paljon nopeampi ekalla kierroksella. Mietittiin jos vaikka joko tehtäisiin niin, että otan ekalle puolikkaalle Haltin, ja tokalla Pyry (vain puolikkaan treenin) tai sitten tokalle puolikkaalle saman tien namialusta palkka, jotta sillä on enemmän motivaatiota, eikä pääse löysäilemään. Mutta Pyrylle selkeästi olisi riittänyt kyllä vain se yksi treenikerta. Onhan se kiva, kun on Halti jolla motivaatio kuitenkaan ei pääse loppumaan, niin voi sitten alkaa ottamaan Haltia mukaan treeneihin ja Pyry pääsee vähemmällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti