tiistai 20. lokakuuta 2015

Wessmanin agivalmennus

Taas vaan tekstiä eikä kuvia eikä videoita.. ehkä joskus vielä..

Oltiin Pyryn kanssa Wessmanin valmennuksessa sunnuntaina. Ekalla kierroksella Pyryllä oli taas vauhtia, ja en ollenkaan odottanut sen menevän vauhdilla vähän ylimääräisiä esteitä (esim. putkeen 21, kun piti mennä renkaalle 5). Siis kun se rengas on Pyryn niin lempieste. Siis oikeata rataa se meni, mun ohjauksen mukaan, mutta mun ohjaus oli väärä, kun oletin että Pyry tulee vähän hitaammin.....

3. luokan rata, ja ilmeisesti Nybergin rataa mukaillen.. Ai että mä tykkäsin tästä radasta tosi paljon. Siinä sai juosta ja juosta ja juosta... ja rengas oli kaksi kertaa! Pyryn lemppari.


Suurimmat huomiot olivat, että 3-esteellä on tehtävä valssi persjätön sijaan, jotta koiran linja on oikea 4-esteelle. 4-esteen kohdalla piti tehdä rytmitys, jotta koira kääntyy 5-esteelle eikä paahda edessä olevalle putkelle (niin kuin Pyry teki parisen kertaa).

6-esteelle pakkovalssilla, ja Pyryn kanssa aluksi ohjasin 8-esteen päällejuoksuna, ja sitten pyöritin 9-esteen, mutta sitten toisella kierroksella tultiin siihen tulokseen, että kannattaakin ohjata 8-esteen puomin puolelta, ja ohjata 9-esteen takaakierto kauemman siivekkeen kautta. Tästä Pyry sai paremman vauhdin puomille, vaikka se onkin pidempi matka muuten. Ongelmaksi itselle tuli se, että aurinko pahasti osui ikkunasta silmään juuri 9-esteen kohdalla, joten oli vähän sokea kohta. Kuitenkin siitä selvittiin.

Olisin ohjannut puomin oikealta puolelta, mutta seinä tuli vastaan, ja jouduin ohjaamaan sitten vasemmalta puolelta, ja muuttamaan vähän suunnittelemiani ohjausvalintoja puomin jälkeenkin. Ohjasin uloimman siivekkeen kautta, ja kerran tein persjätön Pyryn eteen ja pyöritin 11-esteen ympäri.

Kepeille tuli hyvä linja (kun tähtäsi 3. kepin kohdalle). Kepeillä oli mahdollisuus joko antaa koiran suorittaa itsenäisesti ja itse sijoittua 15-esteen taakse tai sitten kulkea koiran mukana kepit loppuun, mennä 16-esteen vasemmalta puolelta ja tehdä persjättö ennen 16-estettä, ja tämä onnistui varsinkin ekoilla kerroilla Pyryn kanssa.

Loppuhan oli aika kovaa juoksemista, ja teki mulla jopa Pyryn kanssa tiukkaa ehtiä 22-esteen takaakiertoon, vaikka Pyry ei niitä nopeimpia koiria ole.

Pyry oli aivan ihana, ja sillä oli vauhtia, ainoastaan kepeillä vauhti hiipui, mutta Pyrylle on vaikea tuollainen ohjaus missä ei keppien edessä ole hyppyestettä antamassa vauhtia, ja kepit päättyivät suoraan seinään enkä pystynyt vedättämään.  Oli kyllä ilo joka tapauksessa treenata taas Pyryn kanssa, kun sen kanssa voidaan silti tehdä helposti 3-luokan ratoja, kun se on niin este- ja ohjausvarma, ja varsinkin kun sillä on vauhtia, niin pääsee kokeilemaan eri ohjauksiakin. Haltin kanssahan ei pääse tuollaisia ratoja vielä kokeilemaan, kun kaikki esteetkään ei ole vielä hallinnassa, eikä ohjauksetkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti