lauantai 10. lokakuuta 2015

Haltin agitreenit

Perjantaina oli Haltin ensimmäiset agitreenit Kotkan hallissa ja uuden kouluttajan kanssa. Mäkin vähän jännitin uutta kouluttajaa, mutta sain onneksi kerrottua kaikki tärkeimmät meidän treeneistä, ja pitipä meidän täyttää kyselykin treenitasosta, joten siihen sain paljon laitettua ajatuksia molemmille kouluttajille.

Tällainen oli rakennettu rata, mutta eihän me menty sitä juurikaan ollenkaan numerojärjestyksessä.


Haltilla oli jännää, ja oli paljon uusia jänniä hajuja, ja varmaan ekaa kertaa ikinä, jouduin kieltää sitä ylimääräisestä haistelusta, kun piti saada se laitettua lähtöön. Sen jälkeen Halti kyllä keskittyi hyvin, mutta huomasi että jännitystä oli, kun ei ottanut suuhun palkkapalloa. Lopulta luovutin ja palkkasin heittämällä nakkia eteen. Ennen meidän vuoroa kyllä sain leikitettyä vetolelulla, joten tästä pitää vaan jatkaa. Pitäisi kyllä muutenkin päästä hallille ihan vaan leikkimään Haltin kanssa, ja itse ainakin silloin olisin aina rennompi.

Koska oli eka kerta hallilla, niin tehtiin 35 cm rimoilla. Meillä on viime treeneissä ollut pari estettä aina jo 40 cm korkeudessa, mutta sen voi tehdä myöhemmin kun Halti tottuu ensin halliin.

Tehtiin aluksi ihan vaan suorahkoa treeniä, ja palkkasin eteen. Se meni hyvin.

Sitten kokeiltiin alkuperäisen radan kohta 7-10, ja se meni hyvin myös, ehkä hitaammin.

Lopuksi tehtiin tällainen treeni:



Lähetin 7-esteen yläpuolelta 1-putkeen ja 2-putkeen (hyvä harjoitella kauempaa ohjaamista), ja juoksin suoraan siitä 3-4 esteen väliin persjättöön. Ekalla kerralla jänistin, ja tehtiin takaaleikkaus, mutta tokalla kerralla ehdin, ja persjätön ehdin juuri ja juuri tehdä. Kuulemma persjättö toimi paremmin, koska itse liikuin enemmän ja Halti meni kovempaa. ....vähän silti toivoisin että Haltista ei tulisi niin "riippuvaista" mun liikkeestä kuin Pyry on.

Kivat treenit ja jäi hyvä fiilis.

Tässä on treenisuunnitelmaa ja tavoitteita tälle treenikaudelle (kuten piti kyselyynkin miettiä näitä):


  • Lyhyitä ja helppoja treenejä
  • Paljon vauhtia ja irtoamista
  • Rakennetaan vahva motivaatio
  • Ei paljoa tekniikkaa, vaan pikkuhiljaa 1 tekniikka kerrallaan, muuten vauhtitreeniä
  • Opetellaan esteet varmoiksi (A-esteelle juoksukontakti boksilla, kepit kujilla ja keinu pöydällä)
  • estehakuisuus ja itsenäinen esteiden hakeminen
  • Pikkuhiljaa nostellaan rimoja
Ja kuten sanoin kouluttajallekin, niin meillä ei ole kiire Haltin kanssa kisaamaan, että sitä voi katsoa sitten vaikka vuoden päästä. Joten tekniikkaa ei tarvitse alkaa hiomaan eikä rimoja vauhdilla nostelemaan. Nyt on tärkeää vaalia motivaatiota ja kivaa tekemistä Haltille.

Vähän edelleen mietin, että toivottavasti Haltia ei laiteta porokoira-muottiin liian aikaiseen, vaan annetaan keskittyä myös irtoamiseen, kauempaa ohjaamiseen, itsenäiseen esteosaamiseen, takaaleikkauksiin, ja vahvaan tekniseen esteosaamiseen. Näistä vain viimeinen on Pyryn vahvuus, ja haluan vahvistaa Haltilla juuri näitä muita, koska persjätön käyttö joka tilanteessa on vaan liian helppo, ja opettaa koiralle vain seuraamaan liikettä ja ohjaajan perässä. Haluan antaa Haltin sinkoilla edelleen ja rohkeutta mennä edeltä itsenäisesti ja en halua että sitä tukahdutetaan sen vuoksi koska porokoiraa pitäisi ohjata liikkeellä jne.. Tämä tietty vaatii myös omaa itsenäistä treenaamista hallilla (jotta saan vahvistettua haluamiani asioita), ja pitää yrittää sitten viikonloppuisin edes käydä treenaamassa itsekseen kun on sen verran lunta maassa ettei Loviisan kentällä enää voi treenata.

Mitä tämä uusi ohjaaja taas huomasi, josta on muidenkin kouluttajien kanssa keskusteltu, oli mun äänen käyttö, tai sen puute. En saa ikinä mitään ulos suustani, kun on kiire muistaa ohjata ja juosta samaan aikaan. En tiedä kuinka tärkeää estenimien huuteleminen on, jos on tarkoitus opettaa itsenäistä estehakuisuutta, mutta ehkä "putkeen" ja "hyppy"-sanat välillä antaa varmistusta Haltille, ja ehkä jopa kannustaa. Toinen asia onkin, että pitäisi kannustaa koiraa radalla enempi. Ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti