maanantai 12. lokakuuta 2015

Pyryn agikisat Lahdessa

Pyryn kanssa kisaaminen on yhtä vuoristorataa.. Se sisältää kyllä alamäkiä ja ylämäkiä, ja koskaan ei tiedä mikä tulee seuraavaksi.

Viime viikolla Pyry oli todella haluton Kouvolan radalla mutta nyt Lahdessa lauantaina hallissa ihan tosi hieno.

Mietin kyllä että Kouvolan radalla hidasteluun voi vahvasti vaikutttaa myös sekin, että Pyry pääsi kerran samalla kentällä tappelemaan irtijuoksevan karjalankarhukoiran kanssa eräässä näyttelyssä. Ehkä sen vuoksi ulkokisoissa Pyryn on vahdittava ympäristöään, ja se ei onnistu jos samaan aikaan radan suorittamisen kanssa.

Lahdessa oli tuomarina Kari Jalonen, ja vähän olin kuullut että radat olisivat vaikeita, mutta nämä radat olivat kyllä tosi hyviä. Oli niissä pari tekniikkakohtaa, mutta niissä sai myös juosta. Tykkäsin kovasti! Rimat taisivat olla joko 55 tai 60 cm. Kummallakaan radalla ei ollut keinua, mitä en kyllä edes huomannutkaan, mutta tälleen jälkikäteen ajateltuna helpotti.

Lahdessa Pyryllä oli tosi kova vauhti ekalla radalla, ja tokalla radalla vielä kovempi. Vaikka vitosta ja hylkyä tuli, niin olin kyllä niin tyytyväinen ja onnellinen meidän suoritukseen. Varsinkin kun kuuluttajakin sanoi, että sillä porokoiralla oli vauhtia.

1. rata:



Ekalla radalla suurin huoli oli 11-12-esteiden pyöritys, kun seinä esti kierrättämästä 12-esteen toiselta puolelta. Mutta hyvin se meni. Pyryllä oli hyvä vauhti, ja rengas juuri ennen pussia auttoi vauhtiin todella paljon (samoin kuin toisella radalla heti pussin jälkeen oli rengas). Itse tein 14-15-esteiden vähän eri tavalla kuin muut kisaajat, nimittäin koska välistä veto ei ole minulla kovin vahva, niin käänsin valssilla 14-esteeltä 15-esteelle, ja siitä päällejuoksulla toiselta puolelta puomia. Meni muuten ihan puhtaana ratana puomille, asti ja puomin kontaktin Pyry sitten hyppäsi yli.. mutta hyvä rata silti. Treenilistaan on lisätty juoksukontaktit puomilla boksin avulla Pyrylle.

2. rata:



Tokalla radalla Pyry varasti, ja vaikka siihen olin varautunut, niin en ollut siltikään, ja kolmannelle esteelle Pyry kääntyi vähän huonosti, mutta kääntyi silti, ja kepeille mentiin puhtaasti (siinä tuli monelle ongelmaa). Mä kyllä oon nyt reilusti auttanut Pyryä keppien kanssa, ja kädellä oon ohjannut oikeaan väliin, kun sillä on ollut kaikenlaisia ongelmia keppien kanssa, ja on säätänyt niissä kaikenlaista ihmeellistä. Puomin jälkeen mun linja oli sitten huono, ja Pyry IRTOSI seuraavan hyppyesteen takaakiertoon, vaikka suoraan se olisi pitänyt mennä. Ei tullut edes mieleenkään tällainen irtoaminen. Tästä tuli hylky, ja siitä jatkettiin seuraava este myös väärinpäin, kun jotain piti ohjata. Loppu menikin hyvin. A-esteen jälkeen ohjasin seuraavan esteen ohi, ja persjätöllä seuraavalle esteelle, ja ennen putkea vain rytmittämällä käänsin Pyryn putkeen.

Mutta Pyryllä oli vielä kovempi vauhti, ja olin kyllä taas enemmän kuin tyytyväinen meidän rataan. Se oli sujuva, oltiin samalla radalla, ja itsellä meinas henki loppua, kun en ollut varautunut juoksemaan niin kovaa.. :)

Muutamia huomioita:
  • Pyry ei hidastellut puomilla eikä A-esteellä ollenkaan
  • Pyry meni putkiin vauhdilla tuli niistä vauhdilla myös pois
  • Pyry hyppäsi puomin kontaktin yli ekalla radalla
    • aletaan tekemään kontaktitreeniä boksilla
  • Kepit oli keskitasoa, ei kunnon rytmiä, mutta ei hitaastikaan mennyt
  • Rata oli porokoirasopiva ja virtaviivainen, mukavia teknisiä yksityiskohtia, mutta ei turhaa pyöritystä pyörityksen perään

Toivottavasti tää fiilis pysyy nyt talven hallikisoissa mulla ja Pyryllä, ja tästä päästään taas hyvään kisafiilikseen. Onneksi ei ulkokisoja nyt enää juurikaan järjestetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti