torstai 1. lokakuuta 2015

Halti arkitottistreeneissä

Haltin kanssa käytiin pitkästä aikaa Kotkan Kivan arkitottistreeneissä, ja oli kyllä tarpeen. Siellä oli paljon koiria, ja Haltilla oli haukkua jokaiselle.. ne oli sellaisia yksittäisiä haukkuja, eikä Halti onneksi rähissyt muille mitenkään. Välillä Halti haukkui ihan toiseen suuntaankin missä koirat oli, eli purki paineita ja epävarmuutta varmaan sillä. Vähän Haltia kyllä jännitti (muut koirat) selvästi, kun se kiipesi mun syliinkin kun odoteltiin että kouluttajat käyvät moikkaamassa kaikki ringissä olevat koirat.

Tehtiin kontaktiharjoituksia, ja sitten käveltiin kouluttajien perässä letkoissa ja tehtiin ns. ohitusharjoitusta satunnaisesti ja totuteltiin koiria siihen, että edessä ja takana kulkee toinen koira. Lisäksi tehtiin hyppyharjoituksia, eli oli koiran kanssa yhdessä muurin, tai siivekkeiden läpi kävelemistä, koiran lähettämistä hyppyesteen yli, ja kutsumista, sekä pöydälle menemistä, mikä oli Haltin mielestä tosi siisti juttu. Ja siinä matkan varrella taas jonon päähän oli myös A-este, jolla Halti kävi aina tekemässä muutaman 2on2offin (juujuu, aletaan tekemään sitä juoksukontaktia vielä tässä).

Enitenhän Haltille oli treenaamista se, että muita koiria oli ympärillä ja ettei niitä tarvitse vahtia. Aika hyvin aloin saamaan Haltin kontaktin minuun, ja viimeisen puolen tunnin aikana Halti oli ihan rento, ja ei välittänyt ollenkaan vaikka lähellä liikkui mitä tahansa koiria. Välillä Halti meinasi mennä vähän kierroksille, ja yritti sinkoilla joka suuntaan (ja olisi varmaan vapaaksi päästyään lähtenyt kuin ammuttuna juoksemaan pitkin kenttää päästelemään paineita) ja välillä sitten rauhoittui ja keskittyi hyvin.

Ihan kiva, pitäisi yrittää käydä näissä treeneissä vähän enemmän, että Halti saa kontrollitreeniä. Haltillahan on menossa sellainenkin mörköilykausi, että meinaa kiljua aina vähän joka asialle.. ei niinkään räyhää, mutta ilmoitushaukkua löytyy joka asiaa koskien, ja kokee velvollisuudekseen ilmoittaa lähes aivan kaikesta. Ja välillä on hankala yrittää karsia sitä pois, kun Halti on muutenkin aika vokaalinen, ja haukkuu innostuksesta ja aina tavatessa ihania tuttuja ihmisiä ja koiria, ja se ei haittaa.

Halti pääsi vielä lopuksi leikkimään 4kk suomenlapinkoirapennun kanssa, ja se oli hurjan kivaa, ja jaksoivat painia vaikka kuinka paljon, eikä haitannut ollenkaan ettei ollut pennulla hampaita ollenkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti