sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Pyryn etsijäkoirakurssi 4/6

Oltiin taas Valkon eri maastossa, ja Pyry sai etsiä leikatun uroskoiran, en tiedä johtuiko uroksesta vai siitä että alueella lenkkeili paljon muita koiraihmisiä, mutta Pyry merkkaili tosi paljon heti autosta päästessään, ja ruopi maata oikein kunnolla ihan kokoajan. Myöskin jäljen ajamisen aikana Pyry merkkaili aika monta kertaa, ruopi muutaman kerran ja teki tuotokset (voi olla myös merkkaamisjuttu).

Jälki oli 300-400 metriä, merkattu, ja puolessa välissä 90 asteen kulma.

Tein Pyryn kanssa ennen jälkeä vähän tokojuttuja, ja Pyry oli vähän rauhallisempi ennen jäljelle menoa, ja ei esim. vinkunut tai äännellyt ollenkaan. Jäljelle lähti kyllä vauhdilla, mutta vähän jarruttelemalla onnistuin pysymään rivakassa kävelyvauhdissa, eikä tarvinut juosta perässä. Tosin melkein aina kun jälkiliina pisti vähän vastaan, niin Pyry pomppasi vähän sivuun.

Ekalla suoralla Pyry meni kerran vähän sivuun jäljestä hieman ennen kulmaa, ja kävi ottamassa ilmavainua (siihen suuntaan jonne koira oli kulmasta lähtenyt) ja palasi sitten jäljelle takaisin. Kulman Pyry meni hyvin, mielestäni aika tarkasti. Välillä just merkkaili yms, mutta heti sen jälkeen palasi jäljelle kuin juna. Maali-ihminen oli kyykyssä ja koiraa ei hirveästi näkynyt, ja kun Pyry huomasi ihmisen, niin alkoi murisemaan ja haukkumaan ("täällä on jotain epäilyttävää!!"), ja päätin silti kehua, koska huomasi etsittävän haukkumisesta huolimatta, ja Pyry tuli luokse palkattavaksi (en usko että Pyry palkkauksesta alkaisi enemmän murisemaan, vaan ennemminkin oppii että tullaan pois päin etsittävästä). Pyry kävi pari kertaa uudestaan lähempänä etsittäviä ja tuli kehuista luokse palkattavaksi oikealla asenteella, eikä siis ärrännyt enää ollenkaan.

Seuraavan kerran varmaan etsittävän koiran ohjaajan tulisi olla vähän pystyasennossa myös, ettei Pyry katso sitä tunkeilijaksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti