tiistai 6. lokakuuta 2015

Pyryn etsijäkoirakurssi 5/6

Tokavika etsijäkoirakurssikerta ennen loppukoetta, aika paljon odotan tän loppumista, koska väsymystä pukkaa, varsinkin kun tuo etsijäkoirakurssi ei ole ainoa harrastus..

Tehtiin Sarvilahdessa, joten ei ollut pitkä matka kotiin (n. 3 kilsaa). Tehtiin siis 100 m, tiukka käännös + 300 m, tiukka käännös + 100 m. Oltiin Pyryn kanssa ensin maalissa, ja siinä Pyry nameja mättäiltä etsiessä sai rauhoituttua, joten oman etsinnän aikana oli suht. rauhallinen.

Saatiin ohjeeksi tällä kertaa vähän pidätellä Pyryä, koska sillä on vähän liikaa vauhtia. Aika alussa Pyry vähän intoili ja meni ekassa käännöksessä kai vähän sivuun (en tosin tiedä miten etsittävä koira oli kulkenut), mutta sitten kun sain liinatkin selvitettyä, niin matka jatkui aika varmasti molemmat käännökset ja koira löytyi. Pyry ilmaisi hyvin pysähtymällä ja tuijottamalla, ja kehuessa kääntyi luokse, ja palkkailin paljon. Samoin kun oltiin etsittävänä, niin toisen koiran löytäessä meidät Pyry oli luottavainen ja tiesi pelin hengen, ja keskittyi vain palkan ansaitsemiseen.

Kiva oli treeni, seuraava onkin 30 minuutin vanha jälki, joten pitää itsekin ottaa jotain puuhattavaa mukaan odottelun ajaksi...

Agilityn "pettymysten" vastapainoksi jälkitreenien onnistuminen on aina positiivista.. Agilityn pettymyksistä sitten vielä myöhemmin lisää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti