tiistai 1. syyskuuta 2015

Viimeisimmät agitreenit

Ollaan käyty ahkerasti molempien koirien kanssa agitreeneissä ja lisäksi treenattu kotonakin.On jäänyt vain treenipäiväkirjaan kirjaamatta kaikki.

Ainiin, mähän sain synttärilahjaksi Janilta A-esteen! Joten jossain vaiheessa päästään treenaamaan myös juoksukontakteja Haltille (ja ehkä myös Pyrylle) A-esteelle. En tiedä kuinka järkevää se on, ja kuinka antoisaa, mutta aina voi Haltilla varsinkin vaihtaa 2o2o, jos näyttää ettei vaan onnistu. Pyry ei palaa takaisin pysäytyskontakteihin.



Tässä on pikakelaus treeneistä, koska tarvitseehan mulla olla jotain todisteita treeneistä, jos joskus myöhemmin näitä mietin..

TOISSAPERJANTAIN OMATOIMITREENIT LOVIISASSA

Viime viikon perjantaina käytiin molempien kanssa omatoimiagitreeneissä, teemana molemmilla leieröinti ja Haltilla lisäksi takaaleikkaus.



Haltin treeni oli suurin piirtein seuraavanlainen:
2-esteelle harjoittelin takaaleikkausta, ja muualle sitten enempi persjättöjä. 7-putken jälkeen leieröinti, ja Halti kyllä meni aika hienosti. Puomia tehtiin erillisenä, niin vähän Halti ihmetteli alla olevaa putkea, mutta tottui siihen aika hyvin.
Pyryn treenit oli seuraavat (rata alkaa 2-esteestä):

Pyryn leieröinti ei meinannut taas onnistua, vaan vasta namialustalla suunnisti oikein. Treenattiin myös vähän keppejä. Oli aika lämmintä, joten paljoa ei voitu tehdä.


PYRYN MAANANTAIN AGITREENIT

Pyryllä maanantaina oli teemana valssi. Alussa tein valsseja, mutta aika paljon myös persjättöjä.


2-esteelle ja 3-esteelle valssit, 5-putken jälkeen odotin Pyryä, että saatiin lähettyä samaa matkaa vauhdilla. Viimeiseksi treenattiin 5-putken jälkeen myös siten, että vastaanotin vähän kauempaa 6-esteelle ja ohjasin toiselta puolelta A-estettä. 8-9-esteillä oli hyvä päällejuoksu, ja ennen keppejä piti tehdä valssi, mutta muutamaan kertaan taisi mennä persjätöksi. 16-putkelle piti tehdä pakkovalssia (ajoissa), mutta meni persjätöksi taas. Sain tehtyä hyvät pakkovalssitkin putkelle.

Kivat treenit, ja Pyry tykkäsi taas olla mun kanssa pelkästään treenaamassa.


HALTIN SUNNUNTAIN OHJATUT AGITREENIT

Haltin sunnuntain agitreenit, tehtiin valkoiset numerot:


Halti irtosi hyvin 3-putkeen, niin ehdin tosi hyvin valssiin (ja vielä hyvällä ajoituksella) 5-esteen jälkeen. Yritin myös rytmittämällä ja takaaleikkauksella, Halti tuli kyllä oikeaan päähän putkea, mutta ohjaus putkeen meni mulla aina vähän ohi. Päätin harjoitella sitä erikseen kotona. 7-8-väli piti tehdä valssilla, ja aluksi taas meni vahingossa persjätöksi, mutta sain tehtyä myös valssilla. Molemmilla toimi Haltilla hyvin. Tauon jälkeen kokeiltiin vielä esteet 9-12, eli tiukka valssi 10-11 esteiden välille. Olin pelännyt että Halti tekee liian isot kaarrokset, mutta se tuli tosi hienosti ohjauksiin. Pätevä pikkukoira.

Lisäksi treenattiin rengasta, aluksi lähempää, ja sitten kauempaa sekä hyppyesteiden kautta. Halti on nyt hiffannut oikeasti renkaan oikean suoritustavan, ja oikeasti hakee rengasta ja korjaa itse jos meinaa mennä ohi. Vähänkö hienoa. Ollaan siis kyllä kotona renkaalla harjoiteltu renkaan hakemista, ja Pyryhän tykkää hirveästi renkaasta, niin Halti on mennyt aika paljon Pyryn perässä rengasta. Mallioppimista, tiedättehän.

Haltin kohdalla pitäisi tehdä vähän lyhyemmät treenit, että ei väsy leikkimiseen. Meinaa haluta vaihtaa ruokapalkkaan kun on juossut tarpeeksi.

OMATOIMITREENIT KOTONA

Ollaan treenattu..
- hypyn tarjoamista, renkaan tarjoamista
- putken väärään päähän ohjautumista molempien kanssa (Haltin kanssa oli vähän työn takana mutta saatiin jo hieno suoritus ja takaaleikkaus)
- Pyryn kanssa keppejä ja vauhtitreenejä, saksalaisia..
- Haltin kanssa pienestä kujia läpijuoksulla
- Haltin kanssa persjättöjä, valsseja ja pakkovalssia!! Ja Halti tulee pakkovalssiin tosi hienosti ja on alkanut ymmärtää persjätötkin hyvin

PYRYN MANNERIN VALMENNUS TIISTAINA (tänään)


Pyryn mielestä oli treenikaverin nartulla alkamassa juoksut, eikä oikein ekalla rundilla pystynyt keskittymään tekemiseen, vaan nenä tipahti maahan aina kuin vain oli mahdollista. Ennen tokaa rundia kävelytin strategisesti Pyryn eri paikassa, niin Pyry vähän unohti naiset.

Ensin tehtiin mustat numerot. 3-esteellä saksalainen, ja olin myöhässä. Pussi oli radalla, ja kouluttaja piti pussia vähän auki (kun Pyry aina jää jumiin siihen pussiin), ja Pyry jäi joka kerta jumittamaan nenä maassa pussin jälkeen. Tein aluksi saksalaista siihen, mutta sitten sain ohjeeksi tehdä sen japanilaisen (pakkopersjättö), joka toimi tässä tapauksessa tosi hyvin, koska liikuin paremmin siinä. Muuten rata meni hyvin. Pyry oli vähän "pihalla".

Seuraava kierros oli valkoisilla numeroilla, ja sopi ratana paljon paremmin Pyrylle. Ainoa harmi oli 2-putkelta kepeille, kun Pyryn vauhti on putkien jälkeen hidas. Tehtiin erikseen keppejä aluksi, ja oli namialustan vuoksi hyvä vauhti. Muuten menikin hyvin rata,  10-esteelle tein päällejuoksun, ekalla kerralla olin myöhässä ja Pyry meni väärään päähän putkea, mutta tokalla kerralla oli tosi sujuva. Vielä lopuksi kokeilin 2x persjättöä samaan kohtaan, ja toimi sekin. Sain myös ohjeeksi käyttää taas noita namialustoja, tällä kertaa siten, että Pyry ei tosiaan näe namialustaa avustajalla, ja se tulee yllätyksenä, ja mielellään vielä silleen, että Pyry ei näe että joku käy laittamassa sen paikalleen (ettei ala kisoissa etsimään ratahenkilöstöltä namialustoja). Sillä tulee kuitenkin tosi hyvä vauhti aina namialustalla, niin ei ihme että monet kouluttajat ehdottelee namialustan käyttöä enemmän.

Oli kiva treeni, ja viimeinen Mannerin treeni tälle vuodelle, loppuvuodesta onkin sitten Wessmanin treenejä, lauantaina seuraava, jonne Halti pääsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti