sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Haltin agitreenit; kontaktiesteet ja kepit

Agitreeneissä harjoiteltiin siis kontakteja ja keppejä. Koska muut harjoittelivat pelkästään kontaktille takatassujen laittoa yms 2on2offia, he tekivät pareina ja kaikki kontakteilla. Koska Halti tekee kontaktit jo kokonaisina, niin me saatiin sillä välin sitten harjoitella kujakeppejä.

Kujakepit

Halti on kyllä kujien kanssa edistynyt paljon, ja olen kaventanut reilusti kujaa. Pari kertaa saattoi mennä jostain kepistä ohi jos lähetin sivummasta, mutta suurimmaksi osaksi Halti meni täysin oikein, ja osasi hakea keppien aloituksen. Jos Halti jätti jostain keskeltä menemättä oikeasta välistä, niin sai mennä palkalle, mutta jos alusta meni väärästä välistä, niin sitten otettiin uudelleen.

Olen siis tehnyt kotona kuudella irtokepillä vähän sitä irtoamista kepeille, sekä eri kulmista lähettämistä. Nyt treeneissä siis lähetin edestä, vähän kauempaa, hetsaten, ja molemmin puolin eri kulmista. Vaikeampi kulma näyttää olevan kun lähetän oikealta puolelta kepeille, eli avonaisesta kulmasta, mutta seki onnistui monen monta kertaa. Sanoisinko että onnistumisprosentti on 80-90 %, mikä on hyvä, enkä tässä tapauksessa edes hae 100 % onnistumista, koska Haltin päässä raksuttaa kokoajan, että mitä pitää tehdä.

Jatketaan nyt sitten eri kulmista ja todennäköisesti jonkun hyppyesteen kautta lähettämistä eri suunnista, ennen kuin kavennetaan. Voisin varmaan lisätä keppien jälkeenkin jonkun hyppyesteen, niin oppii jatkamaan keppien jälkeen rataa.

Puomi

Puomin kontaktilla harjoiteltiin häiriötä. Eli putken tai esteen kautta lähetin puomille, ja otin sivuetäisyyttä puomiin, juoksin ohi (pitää muistaa olla juoksematta ollenkaan myös seuraavat kerrat), olin jäljessä ja edellä. Harjoiteltiin myös valssia ja persjättöä puomin jälkeen, siten että en vapauttanut Haltia. Kerran Halti tuli valssin jälkeen ilman vapautusta puomilta (palkkasin kun meni takaisin kontaktille), mutta muut kerrat oli tosi hieno.

A-este

Kokeiltiin ekaa kertaa myös A-estettä, ja meni kyllä tosi reippaasti mitään kyselemättä, ja meni muuten reippaasti kontaktille 2on2offiin.. heihei, suunnittelemani juoksarit A:lle. Noh, katsotaan että miten käy kun aletaan boksia treenaamaan. Kokeiltiin nyt kuitenkin Haltin kanssa A-estettä ja varmaan vielä uudelleenkin, jotta tulee este tutuksi.

Keinu

Keinulla tehtiin vähän bang-gamea, eli Halti sai hypätä vähän ylhäällä olevan keinun pään päälle tekemään 2on2offia, ja pamautteli samalla keinun päätä alas. Oli sikahauskaa Haltin mielestä. Sitten tehtiin kovaa päähän juoksemista, ja keinun pää menee niin alas pöydälle kuin vain voi, eli seuraavaksi siirrytään vähän matalampaan pöytään treenaamaan. Nyt Halti sai mennä tekemään pöydälle 2on2offin, eli keinun päässä takajalat ja etujalat pöydällä ja kouluttaja palkkasi. Halti on kyllä reipas miekkonen.

Lopuksi tehtiin vielä lyhyt rata, jossa toisella esteellä takaakierto ja siitä valssilla seuraavalle esteelle ja putkeen ja lopuksi hyppysuora. Aluksi Halti oli vähän kierroksilla, mutta sitten saatiin pari kertaa tosi hyvät ohjaukset ja irtoamiset. Jouduin paljon miettimään tuotakin takaakiertoa ja valssia, ja mitä vaihtoehtoja Haltin kanssa ohjaukseen on. Täytyy sanoa, että joutuu miettimään kaikki ohjaukset Haltin kanssa vähän eri tavalla kuin Pyryn kanssa, ja Lopuksi Halti sai irrota toiseen suuntaan ensin hyppysuoran (esteet 8,7,6,5, ja putkeen suoraan). Vähänkö hienosti irtosikin edeltä, lähti ihan itsenäisesti suorittamaan eteenpäin esteitä vauhdilla ilman että tarvitsi tulla mukana. Pitäisikö muistaa harjoitella näitä vielä enemmän...



Yritetäämpä saada nyt ensi perjantaina (kun on viimeinen kerta tätä agilitykurssia), niin saada vähän videotakin Haltin menosta. 9. syyskuulta alkaa sitten Haltin talvitreenit Agi-Kotkissa perjantaisin.


Käytiin muuten myös Nuuskulassa Kulloossa, kun siellä oli sellainen valokuvauspäivä koirille. Syötiin makkaraa, saivat etsiä nameja pallomerestä ja otettiin koirista kuvia (saa nähdä mitä kuvia Pyrystä taas tulee, kun oli taas niin mielensäpahoittaja).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti