maanantai 7. syyskuuta 2015

Piirinmestaruusjoukkueessa Imatralla!

Oltiin Agi-Kotkien maksien piirinmestaruusjoukkueessa Imatralla eilen. Pitkä päivä oli matkojen vuoksi, mutta onneksi aikataulut olivat ajoissa, joten ei kauaa mennyt kisapaikalla. 10 joukkueen yhteensä 40 koiraa meni aika nopeasti, tosin ilmeisesti joku joukkue oli poissa.

Ei tullut taaskaan videota, kamerakin unohtui kotiin.

Tuomarina oli Minna Räsänen, ja hänen ratansa ei ole ihan suoraviivaisia. Rimat eivät ainakaan tässä kisassa olleet tapissaan, joko 55 tai 60 cm. Ratapiirros ei ole aivan oikein, en saanut mahtumaan loppua oikein, vika este on ainakin kauempana.



Rata ei ollut ihan helppo, meille tietenkin Pyryn kanssa haastava oli 3-esteen kierto, koska sellaiset vie vauhtia. Oli radassa muutama kohta jossa Pyry pääsi juoksemaan, ja esteissä tarvitsi vaan ohjausteknisiä juttuja, mutta koira sai mennä suht vauhdikkaasti, mutta sitten kun tulee käännöksiä, joiden jälkeen tulee kepit tai keinu, niin ne hidastaa todella paljon, kuin että pääsisi vauhdilla niihin.

Pyryllä oli hyvä fiilis (tosin alkuodottelu meni haistellessa narttujen hajuja), ja lähdin Pyryn kanssa samaa matkaa juoksemaan (ei ollut tarkoitus mutta näytti että Pyry ei meinannut jäädä lähtöön enivei) ja siitä tuli ihan hyvä vauhti. Puomilla tein valssin, ja unohdin antaa kontaktikäskyn, joten Pyry hyppäsi kontaktin yli, jatkettiin kuitenkin ilman mitään ihmettelyitä. Tälleen jälkeenpäin olisi ehkä pitänyt tehdä persjättö. Pituuden jälkeen persjätöllä, ja näköjään ennen keppejä persjättö sekä muurin jälkeen ennen keinua persjättö (molemmissa piti tehdä kyllä valssi). Paras oli kyllä loppu, keinun jälkeen, takaakierrettävällä esteellä päällejuoksu ja sai juosta vauhdilla maaliin. Oli kyllä niin voittajafiilis!!

Tuli 5 virhepistettä puomin kontaktista ja pari sekuntia yliaikaa, luulen että yliaika tuli suurimmaksi osaksi keinulta (siinä varmaan meni 5 sekuntia ainakin), ja ehkä myös kepeiltä, koska kepit oli vähän normaalia hitaammat, mutta ei kuitenkaan pahasti. Keinun hitauden osasin odottaa, kun perjantaina treeneissä se meni taas turhan vauhdilla keinun, ja sen jälkeen otti taas varovaisemmin.

Keinua ja keppejä taas hetsaamaan, niin eiköhän se siitä ja pikkuhiljaa aletaan saamaan kisafiilis kohdilleen, ja Pyrykin alkaa saamaan kesän jälkeen vauhtia. Tästä se alkaa.

Tänään otankin Haltin Pyryn treeneihin, ja Pyry saa levätä, kun sillä on ensi viikonloppuna kahdet seuranmestaruuskisat ja torstaina käyn varmaan Pyryn kanssa vielä treenaamassa edellisen vuoden LSK:n seuranmestaruusrataa. Samalla Halti saa harjoitella tuolla Agi-Kotkien treenikentällä agilityn treenausta.

2 kommenttia:

  1. Hitsi, kun oli työpäivä, olisin muuten tullut katsomaan piirinmestaruuskisoja. Olisi ollut kiva nähdä Pyryn menoa livenä.:)

    VastaaPoista
  2. Seuraavana vuonna sitten, silloinhan mulla saattaa olla jopa molemmat koirat joukkueessa, jos Halti on tarpeeksi valmis. Jos siis saadaan tarpeeksi joukkueita kokoon.

    VastaaPoista