lauantai 5. syyskuuta 2015

Wessmanin agivalmennus Haltin kanssa - sekavia ajatuksia treeneistä

Halti pääsi Pyryn valmennuspaikalle jälleen. Pyryllä on huomenna piirinmestaruuskisat (joukkue), niin Pyry saa kerätä voimia siihen, ja ei ennen kisoja kannata ottaa mitään tekniikkapyöritystä. Perjantaina käytiin Pyryn kanssa treenaamassa kyllä LSK:n kentällä sellaista kivaa vauhtisuoraa.

Tässä on rata (oli toinenkin 3.lk:n rata, mutta sitä en harjoitellut ollenkaan):


Huomasin, että Haltille pitää opettaa jonkin verran teknistäkin asiaa, ainakin silleen yksittäisenä, ja teknisen ohjauksen jälkeen lähtee palkka kovaa eteenpäin. 3-esteelle pakkovalssia olisi hyvä harjoitella (ja miksei saksalaista) ja 4-esteelle päällejuoksua. Pyryhän tekee noi ohjaukset miten päin vaan, ja sille on ollut helppo kokeilla mitä ohjauksia vain, koska se ohjautuu tosi herkästi (ja kiltisti) mun mukana. Halti taas vetää suoraan ohi vaikka tuossa 4-esteen takaakierron jälkeisessä päällejuoksussa. Sitä harjoiteltiin sitten erillisenä ja jatketaan harjoituksia siten että  palkka ensin tippuu riman toiselle puolelle alas, ja sitten voin alkaa heittämään sitä.

Sen jälkeen tehtiinkin 9-14 ohjauksia, missä tulee parempi suora. Halti ei ole tottunut että hirveän edellä juoksen sitä, vaan se saa juosta enempi edellä, joten tässäkin jotenkin himmaili eritoten. Tässä harjoiteltiin mun huonoimpia ohjauksia, eli valssia. Menin 12-esteelle persjätöllä ja yritin ehtiä 13-esteen jälkeen valssiin. Olin niin myöhässä. Alan tekemään sitä ajoissa ilmeisesti, mutta jään vähän katsomaan paikalleni että hyppääkö Halti yli esteen, enkä ole tekemässä valssia loppuun. Sitä harjoiteltiin useamman kerran, ja lopulta saatiin se multa onnistumaan. Ei ollut helppoa. Pitäisi siis olla nopeampi, aloittaa valssi ajoissa, ja lopettaa valssi ajoissa, eli ei jäädä pällistelemään.

Loppuaika treenattiinkin Haltin kanssa puomia (on muuten vahva kontakti). Puomin allahan oli putki, ja se vähän epäilytti varmaan, ja uusi puomi, niin ei mennyt sellaisella kunnollisella vauhdilla aluksi, kuten normaalisti. Tokalla rundilla tehtiin pari kertaa valmiilla kontaktilla olevalla palkalla puomia, ja sitten tehtiin 23-26 ja ennen 25-estettä mun piti jarruttaa Haltia ja kääntyä itse  puomin suuntaisesti ajoissa, että sain sen puomille eikä putkeen. Menihän se mun myöhäisen ohjauksen jälkeen putkeen muutaman kerran, mutta sitten saatiin se oikealla ajoituksella hienosti menemään puomille. Vähänkö hieno. Halti kestää mun juoksemisen ohi vauhdilla tosi hyvin, mutta vähän hidasti kun kouluttaja liikkui siinä kontaktin lähellä. Tällaista häiriötreeniä ei olla vielä tehty, mutta voitaisiin pikkuhiljaa alkaa treenaamaan pallon ohi heittotreeniä, ja toisen ihmisen liikkumista myös kontaktin ohi ja vierellä. Halti muutenkin ottaa vähän häiriötä kouluttajista samalla kentällä (torstain treeneissä tiputti rimankin kun vilkaisi kouluttajaa ohi mennen).

Kouluttaja kehui Haltin vahvoja kontakteja, että sen kun Haltilla saa pysymään niin aika mahtavaa. Halti on kyllä itse tosi mustavalkoinen noiden kanssa, että kontaktiltahan ei tulla jos ei tule käskyä tai palkkaa. Ja väärällä käskyllä ei tule.

Palkkasin pallolla ja namilla. Pallo sopii aika hyvin palkkana, kun saa kiihdytellä sen perässä. Pitäisi myös nyt muistaa ottaa se repimispalkka myös mukaan kuvioihin, että tottuu sellaiseenkin. Pallo on vaan niin helppo, kun sen voi heittää eteenpäin helposti.

Halti oli ollut mukana keskiviikkona tokotreeneissä (tosin vain enimmäkseen ihmeteltiin ja leikittiin paikalla ja sai tehdä ryhmäpaikkamakuuta), torstaina sillä oli omat agitreenit, perjantaina sai olla mukana kun treenasin Pyryn (ja lainakoira Iineksen) kanssa LSK:n kentällä, tosin silloinkin sai vähän tehdä. Perjantaina meni ihan liian kierroksille ja suurinpiirtein veti rallia lähinnä esteiden ohi. Perjantai-iltana tuntui olevan vähän maha sekaisin jostain, ja ennen tän päivän treenejä käytiin vielä iskällä Haminassa, niin en tiedä vaikuttiko nyt näihin treeneihin mikä ja kuinka paljon, koska väsyi aika nopeasti ja tuntui muutenkin olevan vähän hämmentynyt. Varmasti uuden treenipaikan häiriöt vaikuttaa henkiseen väsymiseen myös.

Hämmentynyt ehkä siksi, ettei ihan hiffaa vielä että tuolla Agi-Kotkien kentällä tehdään myös agilitya, ja siellä on sille uudet esteet, ihmiset, enempi koiria pois autoista ja liikkeellä sekä haukkumassa, enempi häiriöitä. Joka tapauksessa vaikutti jälleen vähän hämmentyneeltä kun sen kanssa yritti treenata, ja Halti selkeästi himmaili todella paljon verrattuna LSK:n kentän menoon. Ajattelin ottaa Haltin Pyryn treenipaikalle maanantaina mukaan, jotta tottuisi toisenlaisen kentän agitreeneihin (kun Pyry pitää lepotaukoa piirinmestiksistä), ja jos vähän vaikka rentoutuisi ja tehtäisiin jotain vauhdikkaampaa Haltin kanssa, kun nuo Wessmanin treenit tuppaa olemaan aika teknisiä, ja itse tuppaan Wessmanin treeneissä olemaan vähempi normaali.

Mullahan ei ollut tarkoitus viedä nyt tänä vuonna Haltia enää näihin agivalmennuksiin, koska se vaatii aika paljon perusasioiden treenaamista, ja ehkä näistä valmennuksista ei ole niin paljon hyötyä silloin. Lisäksi Haltin motivaatiota nyt kannattaa vaalia, että aina pääsee tekemään täysillä, ja treenatttavat asiat ovat sen takia aina sen verran helppoja että se voi aina onnistua. Siltihän näistä agivalmennuksista jää paljon aina käteen, Haltinkin osalta, koska saadaan aina vähän lisämietittävää, mitä treenataan seuraavaksi, vaikka itse valmennukset ei aina hirveän vauhdikasta ole olleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti