perjantai 25. syyskuuta 2015

Pyryn etsijäkoirakurssi, 2/6

Eilen Pyryn kanssa käytiin taas etsijäkoirakurssilla. Oli tosi nopeat treenit, koska osa tuli myöhemmin, ja päästiin samantien hommiin, niin tunti siinä vain meni ja päästiin jo puoli kuudelta kotiin. Kiva joskus näinkin päin. Treenit oli taas Valkon maastoissa, joten ei ollut kuin vähän päälle 10 minuutin matka kotoa.

Pyry pääsi heti aluksi jäljestämään, ja se oli niin innoissaan, että jouduin vähän rauhoittelemaan, ettei rupea sähläämään. Vähän aikaan jouduin odottelemaan, että se malttoi rauhassa ottamaan alkuhajun, eikä säätänyt joka suuntaan valmiina lähtemään (olishan Pyry lähtenyt var,asti ilman alkuhajuakin oikealle jäljelle, mutta pitäähän sen oppia erottelemaan, mitä hajua lähdetään ajamaan).

Kyseessä oli 300 metrin suora jälki (tai niin suora kun oli mahdollista). Pyry lähti jäljelle vähän rauhallisempana kuin aikaisemmin, eikä mennyt onneksi hirveällä höyryllä tällä kertaa. Kouluttaja sanoi, että oli kova vauhti, mutta mun mielestä ainakin henkisesti Pyry otti jäljestämisen rauhallisemmin ja keskittyi. Kerran otti ilmavainua, mutta muuten maavainuisesti. Pysäytin Pyryn heti kun se näki edessä olevan koiran, jotta Pyry osaisi pitää kunnollisen välimatkan (kun joskus välttämättä tulee niitä uroksiakin jäljestettäväksi). Tällä kertaa Pyry ei huomioinut jälkimerkkejä, joita oli pitkin matkaa. Aiemminhan Pyry haisteli ne matkalla myös.

Muutamat muut sanoivat, että koirat oli maanantaina aika väsyneitä, mullahan Pyry oli oikein kunnon ylikierroksilla ja jaksoi riehua Haltinkin kanssa sellaiset 2,5 tuntia (ei ole koskaan ennen niin pitkään leikkinyt Haltin kanssa) ja nukkumaan menoon asti, jolloin joutui rauhoittamaan niitä. Ihan kokoajan painivat ja riekkuivat ympäri kämppää.


Ensi maanantaina jälleen jäljestetään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti