tiistai 8. syyskuuta 2015

Haltin agitreenit; putki-puomi erottelu

Halti oli nyt ensimmäistä kertaa sijaistamassa Pyryä Pyryn vuorolla agitreeneissä. Aiheena oli putki-puomi-erottelut, ja oli ihan tarpeen.. Haltilla on aika vahva toi puomi..

Kepit suorittaville koirille rata alkoi toisesta päästä putkea, jatkui kepeille ja siitä 2-esteelle ja eteenpäin. Haltin kanssa tehtiin piirroksen mukaan. Lähetin keskivälistä putkea Haltin putkeen, ja siirryin 2-esteen luo ja vastaanotin vastakädellä. Tällä kääntyi hyvin hyppyesteille. Suurin "ongelma" tuli 7-putkelle vietäessä, koska Halti meni puomille. Se pomppasi puomille vaikka peitin kokonaan puomin omalla kehollani ja ohjasin putkeen.. Sain pari kertaa sitten putkeen, kun ohjasin 6-esteen jälkeen vain putkeen rauhassa, mutta aika lähellä putkea sai olla, ettei eksynyt puomille, kerta toisensa jälkeen.

Positiivisena asiana oli se, että puomin kontaktit ovat vahvat. Haltille saa tehdä vaikka mitä hämäyksiä, niin pysyy kontaktilla ja aika hyvin hakeutuu yhdellä "kiikii" käskyllä kontaktille. Ainakin 8-10-esteet, eli puomille ohjaaminen meni joka kerta oikein.

Tokalla kerralla tehtiinkin sitten vähän helpotetusti, laitettiin putken päät vähän kauemmas puomista, ja sittenhän se oli jo helppoa Haltille. Pitää vaan vielä treenata kauempaa putkiin lähettämistä puomin läheisyydessä.

Vähän muutettiin hyppyesteitä suorempaan 1-putken suuntaisesti, niin saatiin tehtyä vauhtirataa molempiin suuntiin ja Halti sai harjoitella irtoamista. Aika hyvä vauhti. Tällä kertaa Halti hiffasi aika hyvin että mentiin agitreeneihin Heinlahden kentälle, ja keskittyi aika hyvin, vaikka muita koiria oli siinä toisella puolella aitaa pari kappaletta. Hyvää harjoitusta!

Että mä odotan että päästään treenaamaan Agi-Kotkiin, varmaan jo lokakuun alusta, kun siirrytään hallitreeneihin. Haltikin pääsee treenaamaan vähän suurempaan häiriöön, kuin mitä LSK:n treeneissä (siellä ei juurikaan haukuta, koirat ei liiku kentän reunoilla, turhan rauhallista).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti