sunnuntai 13. syyskuuta 2015

2 x agilityn seuranmestaruuskisat + Haltin agitreenit

LSK:n seuranmestaruuskisat lauantaina

Yllätys yllätys, seuranmestaruuskisojen aikaan taas oli tarjolla lämmintä ilmaa, lähemmäs 20 astetta näytti kai mittari lauantaina, ja Pyry suoritti radat aikas rauhallisesti. Onneksi rauhallinen meno riitti, ja päästiin hyppyradalla 3. sijalle 0-tuloksella, agiradalla ei sijoituttu (0-tuloksella) ja yhteistuloksella 3. sija seuranmestaruuskisoissa.


Haltista nyt piti ottaa vaan kuva..
Halti arvostaa suuresti Pyryn saamia palkintoja, Pyry kun niistä ei välitä..
Kumikanaa on kiva vinguttaa pitkin päivää..
Täytyy tähän väliin sanoa, että tänään tajusin, kuinka hienoa on, että kisoja ja treenejä järjestetään myös talvisin. Pyryn kanssa tästä harrastuksesta ei tosiaan tulisi mitään, jos treenattaisiin ja kisattaisiin vain kesällä. Tosin ei kisattaisi varmaan ollenkaan, jos ainoana vaihtoehtona olisi kesäkisat. Tai jos treenattaisiin vain LSK:ssa, niin ei juurikaan olisi säännöllisiä talvitreenejä, ja meidän paras treeniaika agilityssä jäisi käyttämättä kokonaan, koska talvisin Pyryllä tulee ihan eri vaihde päälle agilityssa, ja silloin Pyryn kanssa on mageeta harrastaa. Onneksi nykypäivänä tosiaan on mahdollista harrastaa agilitya ympäri vuoden.

Hyppyrata:


Hyppyrata meni ihan virheettä, radan takanurkassa vilkaisi jotain häiriötä, ja ravisteli korvaansa. Mielestäni aika verkkaisesti juoksi, hyvällä fiiliksellä juoksee 3 kertaa nopeammin.

Pyry, hyppyrata 3. sija (kuva Cessi G.)


Agirata:

Agiratakin meni ihan ok, taisi mennä vielä hitaammin kuin ekan radan. A-esteellä jäi jumittamaan ylös, ja tuli hitaasti alas. Jäinköhän itse liikaa varmistamaan alastuloa? Puomilla ravasi hiljakseen, mutta otti kontaktin sentään.

Tosiaan hyppyradasta 3. sija ja seuranmestaruuskisojen yhteistuloksen perusteella 3. sija, joten ei paha.

LSK:n seuranmestaruus, 3. sija (kuva Cessi G)

Agi-Kotkien seuranmestaruuskisat sunnuntaina

HyppyrataNo hyppyrata olikin taas..no..vaihteleva.. Alussa Pyry ei lähtenyt ollenkaan vauhdilla, kepeillä Pyry jäi haistelemaan maata, ja kesti hetken saada se liikkeelle. 

Kuva: Petteri Vihtilä

Tokan putken jälkeen sain Pyryyn vähän vauhtia kun tuli hyvin juostava pätkä, ja kolmannen putken jälkeisen takaakierron jälkeen saatiin taas paremmin vauhtia, ja tultiin vauhdilla maaliinkin. Tällä irtosi 2. sija, 1. sijalla myöskin oli porokoira Tesla ilmeisen yhtäläisellä suorituksella.

AgirataAgiradalla oli Pyryllä jo paljon parempi vaihde päällä, ja alkoi meidän rata näyttää agilityltä. A-esteellä taas Pyry jäi ihmettelemään huipulle, ja tuli hitaasti alas (A-estettä tarvinnee siis treenata taas). Ennen muuria sain hyvin itse irrottua takaakierron luo, mutta turhan aikaiseen olin takaakierrolla, ja Pyry meinasi mennä selän takaa suoraan hypylle. Siitä vähän meni fiilis, kun pitikin mennä takaa, ja puomin hipsi hiljakseen... sen jälkeen saatiinkin tosi hyvä vauhti, harmi vaan, ennen putkea Pyry meni yhden hypyn ohi, mutta jatkettiin siitä vaan täysillä, kun Pyryllä oli kerrankin hyvä vauhti. 
Kuva: Petteri Vihtilä

Kepitkin menivät vähän paremmalla rytmillä, ja putkeen lähetin puomin oikealta puolelta ja juoksin puomin edestä toiselle puolelle, ja ehdin jotenkuten ohjaamaan seuraavan esteen. Tämän kohdan olisi voinut tehdä leieröinnillä, ja toivotaan että joskus tätäkin rataa päästään tekemään treeninomaisena. Haltille varsinkin leieröinti toimisi aika hyvin, koska se ampuu hyvin putkiin. Hylky siis tuli, mutta mahtava hylky. Lohduttavaa kuitenkin, että kukaan makseista ei saanut tulosta agiradalta.

Kuva: Petteri Vihtilä


Hyvä oli käydä vähän näissä epävirallisissa, koska taas tuli harjoiteltavaa virallisia kisoja varten. A-esteen ja puomin vauhti ja alastulot (ja kontaktikäytös) ja keinua pitää treenata ankarasti. Pyryä edelleenkään en halua pysäytellä kontakteille, joten pitää selventää Pyryn juoksukontakteja, ja alkaa treenaamaan niitä boksilla. Pyry on ottanut treeneissä kontaktin käskyllä nätisti, mutta tosi toimissa ei toimi kunnolla, tai sitten olen itse tyrinyt ne pysähtelemällä, ja pitäisi vaan vedättää Pyryä selkeämmin. Pitää testata.

Kuva: Petteri Vihtilä


Haltin agitreenit sunnuntaina

Haltilla oli vielä agitreenit illalla, ja oli sillä vähän energiaa juosta (oli mukana Heinlahdessa seuranmestiksissä). Tehtiin LSK:n seuranmestaruudesta hyppyradan osaa, ja oli ihan kiva ja paljon opeteltavaa. Yritin alun ohjata ihan vaan kääntämällä 1, 2 ja 3-esteiden välillä Haltin 2-esteeltä 3-esteelle (ja siitä takaaleikkauksella putkelle), mutta ei onnistunut hirveän hyvin, kun Halti eksyi aina joko kouluttajan luo tai pituudelle heti 2-esteeltä. Erikseen treenattuna sain lopulta Halti kääntymään, mutta aika paljon käytin ääniapua. Pitää harjoitella vaikka rytmittämällä, ja varsinkin silloin kun on "ansaeste" edessä. Lopulta vain valssasin 2-3 esteiden välillä ja se käänsi hyvin Haltin ja ehkä valssikin oli paremmin ajoitettu kuin normaalisti. Loppuesteet Halti meni tosi kivasti, ja aika hyvällä sivuetäisyydellä. Tosi ihanaa kun on koira, joka ampaisee putkiin täysillä. Ja aika hienoa, että Haltin kanssa pystyttiin tekemään kerralla 15 esteen rata, ja ihan helposti. Käytettiin medimuuria ja 30 cm esteitä. Seuraavan kerran voisi käyttää ainakin 35 cm rimakorkeuksia. Toivottavasti en pilaa tän koiran draivia...

Keinuprojekti

Erikseen tehtiin vielä (avustettuna ja ilman) keinua, siten että pöytä oli laskevan pään alla, ja pudotusta oli jonkin verran. Aluksi oli avustaja palkkaamassa, mutta vähän harjoiteltiin myös ilman avustajaa, ja itse menin palkkaamaan. Ihan hyvin meni, ja näin saa vähän häivytettyä sitä palkkaajaa poiskin. Varsinkin nyt kun Halti on tottunut että keinun päähän pysähdytään, eikä lähde lentelemään pois keinulta ennenaikaisesti. 

Tehtiin myös erikseen toiseen suuntaan keinua. Nostin siis yläpäähän ja siitä alas kontaktille ja kontaktiasentoon. Se aiheuttikin vähän ihmetystä Haltille, vaikka hyvin Halti joka kerta kontaktille meni. Eli voidaan vähän treenata näinkin päin. Toivon mukaan saataisiin keinun suoritus johonkin kuosiin nyt syyskuussa ennen kuin siirrytään talvitreeneihin Agi-Kotkiin. En nimittäin tiedä miten jatkaisin näitä treenejä Agi-Kotkissa, koska siellä ei ole mahdollisuutta välttämättä laittaa pöytää alle.. tai ehkä agilitypöydän enintään (hmmm.. siinäpä hyvä idea).

Kujakeppiprojekti

Lopuksi tehtiin vihdoinkin kujakeppejä. Kotona ollaan tehty irtomuovikepeillä vähän kujan tyyppistä treeniä, ja on näyttänyt toimivan, koska nyt Halti haki hyvin oikein keppien alkuun ja juoksi aina oikein namialustalle keppien läpi, vaikka lähetinkin jo vähän eri kulmista. Sitten vähän kavennettiin, ja vieläkin Halti meni tosi hienosti, ja eri kulmista. Tästä on hyvä jatkaa!

Tässä vielä edelliseltä päivältä kuva meidän pihalta, Halti ja meidän rengas..


Käytiin me muuten tuossa torstaina omatoimitagireeneissä Pyryn kanssa, hyvin meni, ja oli kivasti vähän viileämpää silloin. Tehtiin edellisen vuoden LSK:n seuranmestaruusagirata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti