keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Pyryn agitreenit; irtoaminen...


Pyry oli poikkeuksellisesti tiistain ryhmässä treeneissä (samoin kuin tulee olemaan pari seuraavaa viikkoa), koska maanantaisin meillä on etsijäkoirakurssi, ja haluan Pyryn kanssa treenata agilitya mahdollisimman paljon syksyn kisoja varten.

Teemana oli ns. irtoaminen, mutta eihän Pyry irtoa. Tälleen jälkeenpäin kyllä ajattelin, että olisi pitänyt oikeasti vaan harjoitella sitä Pyryn irtoamista pienissä erissä, eikä vetää täysillä juosten sen kanssa. Eihän se irtoamisen harjoittelu huonosta ole jo tapoihinsa oppineen koiran kanssa, vaikka kovin suurta edistystä tuskin näkyy. Haltin kanssa tämä treeni olisi ollut tosi kiva, ja pitää treenata joku kerta tätä vaikka Loviisan kentällä.

Aloitettiin ihan vaan 12-14 radanpätkällä, lähinnä että pääsin laittamaan namialustan keppien päähän ja päästiin palkkaamaan keppien suoritusta. Kepit menikin alussa varsinkin kovalla vauhdilla, hankalampaa oli saada koira suuntaamaan kepeillä, koska vahvastakin ohjauksesta huolimatta koirat meni pussille, koska se veti aika hyvin puoleensa (vaikka olikin väärinpäin). Lisäksi Pyry oli vähän malttamaton ja häröili kepeillä, meni pari kertaa väärältä puolelta ekaa keppiä (WTF??!!), tai toisesta välistä, tai jätti keskeltä tekemättä tai sitten jätti vikan.. kaikki keppivirheet löytyikin, jopa siis keppien ohi palkalle ryntääminen. Noh, ei se niin vakavaa ole, vähän rauhoituttuaan teki kyllä oikein. Kuitenkin sain Pyryn sitten kepeille hyvin oikean käden vetävällä ohjauksella kun itse menin puomin ja keppien välistä.

Koska ei irtoiltu, niin 9-putkelle tein persjätön (justjajust ehdin). Puomille sain hyvin käännettyä oikeaan linjaan, huomasin että monelle pienemmän koiran ohjaajalle tuo kulma tuli vähän yllätyksenä. Keppien aloitus oli vaikeampi kuin ajattelin, mutta johtui ilmeisesti pussista, ja hyvän ohjauksen sain myös kokeilemalla 13-esteen oikealta puolelta juoksemalla kepeille oikealta puolelta.


Lopuksi tehtiin vielä keinua, ja vähän mietittiin mitä vaihtoehtoja taas olisi sen nopeuttamiseksi. Kouluttaja oli vähän sitä mieltä, että kun Pyry on oppinut tuon keinun menemään tietyllä tavalla (odottaa että se alasmenevä osuus on maassa ennen kuin tulee alas), niin vaikea saada sille muokattua sitä suoritustapaa. Kuitenkin ajattelin kokeilla muutamia keinoja, eli namilla vedättäminen, apuohjaaja laskee alastulon nopeasti alas, ettei ehdi ihmetellä keinulla (tosin joka tapauksessa se Pyry odotti että se keinu meni alas eka), ja ajattelin tehdä naksuttelemalla ja tarjoamisen kautta bang-gamea keinun päällä. Eipä se harjoitus haittaa tee, vaikka tuloksia ei välttämättä tule enää mainittavasti. Kyllä se silti harmittaa, että kisoissa juurikin keinulla palaa paljon aikaa. Muuten ei haittaisikaan, jos Pyry olisi nopea muuten, että se kompensoisi vauhdilla keinulla menevän ajan.

Ja kisoista puheenollen, ilmoitin Pyryn jopa kahteen kisaan lokakuussa. Eli mennään Kouvolaan 4.10. ja Lahteen 10.11. Ei välttämättä tällä harjoitusmäärällä ja ankealla keinulla mitään tuloksia saada, mutta kokeillaan miten menee, onneksi kakkosissa ei vielä ole kovin tiukat ihanneajat. Kaikki on kiinni Pyryn vireestä muutenkin. Treeneissä oli nyt yhdessä hyppyesteessä 60 cm rima, ja pitää lisätä niitä 60 cm rimoja nyt vielä seuraavissa treeneissä kisoja ajatellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti