keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Maanantain agitreenit; ratatreeni

Tällä kertaa oli ratatreeni. Ihan kiva rata. Pyryn kanssa menin aluksi, ja Pyryllä karkasti jokseenkin mopo käsistä ja rupes monessa kohtaan suorittaa ihan omavalintaista rataa. Kouluttajakin sanoi, että kyllä sä ihan oikein ohjaat, ja kaiken järjen mukaan Pyryn pitäis tulla ohjauksen mukana, mutta Pyry vaan tosiaan lukitsi itselleen ihan muita esteitä :D



A:lle kun piti tulla mukana ns. saksalaisessa, niin Pyry valitsi sen viereisen hyppyesteen ties monetta kertaa. Parhaiten onnistui kun 8-esteen jälkeen odotin hetken ja otin haltuun Pyryn, ja sitten A:lle. Ja ekalla kerralla A:lta lähti mun takakautta väärään päähän putkea, just joo.. Muuten meni ihan hienosti. Keppikulma meni ihan jees, vaikka en edes kummemmin ohjannut kuin sinne päin. Keinua tehtiin useampaan otteeseen palkaten, ja meni ihan kivasti, tosin ekalla kerralla hetken taas mietti (olisi pitänyt muistaa heti laskea se ylhäällä oleva pää alas).

Sitten sitten! Pääsin ohjaamaan sellaista pientä russelipoikaa, kun omistaja oli kipeänä. Vähän jännitin miten osaisin ohjata minikoiraa. Ja tiedättekö, meni aika mageesti! Joku muukin koira siis osaa lukea mun ohjauksia, kuin Pyry :D

Russeli meni niin järkyttävän kovaa, että jouduin ihan laittamaan jalkaa toisensa eteen, ihan että kouluttajakin sanoi että mähän liikun ihan eri tavalla pienen koiran kanssa kuin Pyryn. Ekalla kerralla meni väärään päähän putkea, mutta jatkettiin rataa, ja ihan loppuun asti kerralla. Joissakin kohdissa yritin (turhaan) suoristaa koiraa, vaikka ei ollut tarvetta, keppiväliin yritin huitaista siten miten Pyrynkin, mutta minikoirahan tulee sillä ohjauksella toiseen väliin. Ja vikalla putkella tuli kerran ohi, kun en odottanut että koira lukitsee putkea. Mutta tosi mageeta ja vauhdikasta. Ja oli kyllä nopea ja irtoava koira, että sain tehdä lennosta ihan erilaisia ohjauksiakin kuin Pyryn kanssa olen tottunut. Ja tää koira meni kyllä hyvin mun kanssa, ei yhtään vierastanut (ja kuulemma meni kovempaa mun kanssa kuin normaalisti - ajatteli varmaan antaa vähän haastetta tälleen ekalle kerralle). Ja tästä innostuneena, note to self, OPETA PENTU IRTOAMAAN ESTEILLE!!

Haltin kanssa demostroitiin aloittelijoille miten kontaktilaatikko toimii, ja miten se aloitetaan. Halti on kyllä tosi hyvä takajalkojen asettelussa vaikka mille pinnalle (kotiin tullessamme maanantaina ensimmäisenä kävi laittamassa tasapainotyynylle takajalkansa, jos saisi vaikka namia). Tehtiin kontakteja myös keinun alasmenokontaktille ja puomin kontaktille. Mistään muusta treenistä ei oikein tullut mitään, kun Halti varasti kokoajan tarjoamaan niitä takajalkoja kontaktille..... noh, taisin minäkin olla sen verran väsynyt että putkeen/esteille irtoamistreenistä ei olisi tullut mitään. Tein kerran hyppysiivekkeillä sellaisen treenin. Että pidin Haltista kiinni, heitin lelun eteen, ja Halti sai juosta lelulle hyppysiivekkeiden läpi. Siinä se. Ja oli sellainenkin loskailma, että meni yli tunti matkassa Kotkassa Loviisaan, ja tuntui että matka ei ikinä lopu, enkä ikinä pääse kotiin.



Itse olin eilen tutustumassa Hesyn (Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen) toimintaan, ja on kyllä organisoitua toimintaa, verrattuna meidän Loviisan Kissatalon toimintaan. Oli kyllä mukava opintomatka.

Ja Haltille olen nyt vaihtamassa aikuisten eli Pyryn ruokaan (Carnilove), kohta loppuu penturuoat. Vielä hetken liotan vedessä ruoat, kun Halti tuppaa ahnehtimaan niin suurella paineella ruoat kupista, että pitää olla jotain hidastamassa. Ehkä nuo aikuisruoan isommat nappulatkin hillitsevät hieman sitä ahmimista.

Tässä vähän satoi luntakin, eikä ihan niin vähän..olin kyllä valmistautunut jo ihan kesään.. Noh, ainakin porokoirat tykkäsivät, ja ihan villiintyivät :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti