keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Haltin alkeistoko 2. kerta

Haltin kanssa tänään taas alkeistokossa. Vähän oli sateinen ilma, mutta siitä selvittiin.

Alussa tehtiin lämmittelyksi sitä, että koira pujotteli jalkojen välistä itse kävellen eteenpäin. Haltin kanssa sain harvennettua palkkausta jo pariksi askeleeksi. Tuon harjoituksen aikana yksi islanninlammaskoira, joka muutenkin on aika reagoiva ja kiihkeä, kävi toisen koiran kimppuun, ja siinä meni hetki että saivat sen irti. Itse tietty rähinän kuultuani automaattisesti otin Haltista tiukempaa kiinni, kun Pyryllähän on tapana sinkoutua tappelun suuntaan ja alkaa huutamaan. Halti ei edes tajunnut että siellä oli menossa tappelu, vaan keskittyi täysin minuun.

Tehtiin perusasentoharjoituksia, ja sain neuvoksi vähentää käsiapua, ja sain sitä vähän vähennettyäkin. Tehtiin seuraamisharjoituksia, että pienen seuraamispätkän jälkeen piti istuttaa koira ja kehua + palkata ja sitten lyhyt seuraaminen ja palkkaaminen kun teki oikein hyvin. Näissä harjoituksissa panostettiin oikein paljon kehumiseen. Vielä tehtiin sitä, että kaikki ympyrässä teki seuraamista pari askelta kerrallaan ympyrän sisäänpäin, eli kaikki lähentyivät toisiaan ja lopuksi kaikki juoksivat koiriensa kanssa takaisin kauemmas palkkaamaan koiriaan.

Lopuksi tehtiin ensin estehypyn ylimenemistä (tai koirien totuttamista esteeseen), oli yksi lauta. Haltin kanssahan eipä juuri mitään hyppimisiä olla tehty, mutta eipä tuo pari kertaa tokotreeneissä paljoa haittaa. Ja tämän jälkeen tehtiin vielä kartioiden luona seurauttamista. Ensin suora ja vasemmalle kääntyminen ja hetken päästä perusasentoon. Sitten vasemmalle kääntyminen ja kartioiden pujottelu.  Ja oli vielä koirakkokujan läpi kulkeminen ja koira ei käskyn alla. Oli ihan kivasti muutama tauko. Halti oli jälleen hienosti keskittynyt kaikkeen mitä tehtiin, ja hyvin chillaili kun ei tehty mitään. Vähän jossain välissä tuli ärrää, kun Halti halusi enemmän äksöniä.

Treenien loppupuolella löytyi keppi, jolla Haltin kanssa leikittiin, pitkään sen kanssa sai kyllä vetää. On se metka koiranpentu. Onneksi ei tarvi aina olla lelut mukana, kun luonnonantimet käy.

Loppuviikosta ei enää treenatakkaan mitään. Sunnuntaina on Pyryn agikisat, ja Halti varmaan tulee mukaan. Sitten ensiviikolla alkaakin Haltin pentuagility ja Pyryn Mannerin eka tän kesän agivalmennus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti