lauantai 25. huhtikuuta 2015

Kaikenlaista

Halti 8 kk

23.8.2014 synt. = 173 g
2 kk 4,8 kg ja
 32 cm
3 kk 7,5 kg ja 38 cm
4kk 10,3 kg ja 42 cm
5 kk 12 kg ja 44 cm
6 kk 13,5 kg ja 47 cm
7 kk 14,5 kg 47 cm
8 kk 15 kg ja 48 cm

Pyry on viime viikkoina alkanut leikkimään paljon vapautuneemmin Haltin kanssa. Ennen Pyry erittäin harvoin makasi leikkiessään Haltin kanssa, eikä antanut Haltin olla päällimmäisenä. Nykyään on paljonkin selällään ja antaa Haltin olla päälläkin tai molemmat makaa ja hammastelee. Jotenkin olen olettanut että Pyry ei ainakaan rentoudu kun Haltista tulee murkkuikäinen, mutta juuri nyt Pyry luottaa Haltiin todella hyvin. Tosin jos Halti sattuu innostumaan, ja meinaa yrittää Pyryn selkään, niin jo yhdellä tassulla selkään yrittämisestä Halti on jo maissa, joten on jäänyt tähän mennessä aika olemattomaksi yritykseksi..





Sori, kuva heilui kiitettävästi, mitähän lie kuvaaja nauttinut...

Halti on tämän viikon alusta ollut koko kämpässä yksinoloajat Pyryn kanssa. Maanantaina siis murtautui pentuportin takaa viimein pois, ja oli vastassa kun tultiin kotiin. Ei ollut pissannut minnekään, eikä tuhonnut mitään. Tiistaina oli murtautunut uudelleen pentuportin takaa (purrut kalterit) ja keskiviikkona jätettiin pojat keskenään kämppään. Toki muutaman huoneen ovet kiinni ja paikat pentuprooffattu.  Halti on ollut täysin sisäsiisti kun on saanut olla koko kämpässä, ja epäilemättä aika paljon rauhallisempi. Portin takana on tainnut riehua jonkin verran. Tosin ulos päästessään on ollut aika kova hätä, eli vielä ei kuitenkaan pidätä ihan kuin aikuinen koira.






Kongit uskalsin jättää molemmille, toivon mukaan ei tuu niistä sanomista. Normaalistihan ne syö kongit ja puruluut omassa rauhassa. Halti ei ole resurssitietoinen millään tavalla, mutta Pyry on sitten hyvin ja murisee tai antaa lähdöt kyllä jos Halti menee liian lähelle. Pyry ei mene kuitenkaan Haltilta ottamaan kongia jos itse syö aikaisemmin. Olen pyrkinyt laittamaan Haltille enemmän ja Pyrylle vähemmän kongiin, jolloin Halti syö kauemmin, eikä mene hengailemaan Pyryn lähelle, ja Pyry syö nopeammin, eikä joudu puolustamaan ruokaansa. Halti tosin ei ymmärrä mitään noista vahtimisista, eikä provosoidu. Vielä siis uskallan jättää ne kongien kanssa. Pentuna Halti on pari kertaa saanut lähdöt Pyryn ruokakupilta ja puruluulta kun on mennyt hääräämään siihen lähelle, ja siitä on hyvin oppinut. Toki itse jouduin aika paljon katsomaan, että Halti ei mene häiritsemään. Pyry luottaa tosi hyvin Haltiin nyt, ja Halti saa Pyryn syödessä pyöriä siinä lähellä, eikä Pyry välitä.

Haltin lempinukkumispaikka pennusta lähtien

Nyt ollaan pidetty harrastuksista pari päivää vapaata. Olen saanut otettua ulkona koirista kuviakin.





Halti näyttää jo ihan koiran kokoiselta

Hymiö by Pyry
Haltista tulee vielä ruskea - tässä valossa riista - toisessa valossa musta


Sain viimein hankittua sen koiraveräjän autoon, jotta auton takaluukkua voi pitää harrastuksissa kesällä auki kun on lämmin. Koirat ei oikein arvostaneet kun se vie vähän enemmän tilaa, mutta aika hyvin ovat jo tottuneet siihen, ja on se kätevä avata takaluukku kun ei tarvitse etukäteen käskyttää koiria odottamaan/istumaan ennen kuin avaan luukun. Ja onhan se turvallisempaa, jos ohitse kulkee muita koiria kun yrittää ottaa molempia tai vain toista takapaksista pois.




Tänään käytiin Myrskylässä mökillä. Siellä oli kolme belgiä odottamassa. Vertin lisäksi Vertin sisko Roma, ja Roman kämppis Hexa. Pääsin eka Pyryn haistelemaan ja sitten Haltin ja sittenhän kaikki koirat lähti juoksemaan ja rellestämään. Pyrylle on vähän rankkaa tää laumaelämä ja yritti kokoajan hallita kaikkia koiria, ja kuumeni siitä kun varsinkin Halti ja Vertti juoksi keskenään. Yritti myös aika paljon puolustaa Haltia. Pyryä sai olla keskeyttämässä jonkin verran. Pienen rauhoittamisen jälkeen (ja kun muutkin rauhoittuivat) Pyrykin pystyi elämään lauman kanssa, ja pystyi luopumaan muiden paimentamisesta. Haltilla oli vähän oppimista kalliolla juoksemisesta, ja kerran putosi 1,5 metrin pudotuksen, mutta ei näyttänyt loukkaantuvan (sen näkee sitten viimeistään huomenna jos jotain jomotusta on). Sen jälkeen oppi juoksemaan oikeasta paikasta, eikä tullut vahinkoja. Vähän sain kuviakin.










kukaan koirista ei katso kameraan kun yritän ottaa kuvan













Huomenna käydään siirtämässä Agi-Kotkien esteet Karhulasta Pyhtäälle, ja maanantaina päästään sitten treenaamaan jo Pyhtäällä ulkona. Hyvä että kerran päästään reenaamaan ennen kisoja samassa paikassa. Haltia en ota mukaan, vaan käydään Haltin kanssa agin omatoimitreeneissä tiistaina ja ehkä myös torstaina ja keskiviikkona tokon alkeiskurssilla. Tän viikon tokon kurssikerta peruuntui.

Ostin tuossa innoissani taas pari karvalelua; kaninkarvalelun Pyrylle, ja sitten lammaskarvaisen namitaskun molempien käyttöön. Sain aikaiseksi ostaa myös FitDog Energyä molempien koirien nesteyttämiseen lämpimillä säillä. Vähän kyllä epäilen että suostuuko Pyry sitä juomaan (joka sitä vielä enemmän tarvitsee), mutta Halti todennäköisesti litkii sitä ihan onnessaan. Ja ostin uuden pillin! Vanha on kadonnut jo pari vuotta sitten, ja nyt ostin uuden ja paremman, ja pitäisi alkaa treenaamaan sen avulla luoksetuloa ja pysäytystä (en osaa viheltää niin tarvitsen apuvälineitä).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti