torstai 23. huhtikuuta 2015

Agitreenejä ja vähän tokoakin

Tää on aika treenipainoitteinen postaus, eli kannattaa skipata jos ei tällaisia jaksa lukea. Kuviakaan tähän en ole saanut. Videota pitäisi joskus taas ottaa treeneistä. Loppuviikosta tulee sitten ehkäpä Haltin 8 kk kuvat ja muuta..

Haltin omatoimitreenit

Ollaan käyty nyt viime viikon torstaina, lauantaina ja tänä torstaina omatoimiagitreeneissä Loviisan kentällä (onhan se niin lähellä). Pyryn kanssa lisäksi maanantain ohjatuissa treeneissä Kotkassa, Halti tietty mukana.

Haltin kanssa ollaan harjoiteltu keinua, siten että on pöytä laskevan pään alla, ja keinu laskeutuu vain hieman. Olen siis lähettänyt Haltia keinun päähän ja apuohjaaja on palkannut keinun päässä. Halti ei kyllä ollenkaan välitä keinun liikkeestä, vaan vauhdilla ja tarmolla etiäpäin. Tätä jatketaan, ja jossain vaiheessa aletaan siirtämään pöytää ulospäin, ja näin sitten lisäämään keinun liikettä. Lisäksi pitäisi tehdä keinun pamauttelua Haltin toimesta ja päällä heijailua.

Ollaan tehty kahden hyppyesteen siivekkeiden välillä pujottelua, eli keskiväliltä lähetän aina toiselle esteelle, ja siitä sitten takaisin tullessa taas toiselle esteelle, tämä irtoamisharjoituksena. Lisäksi ollaan tehty ihan kolmen hyppyesteen irtoamista, Haltille sain laitettua etäisyyttä hyppyesteille, ja myös omaa etäisyyttä esteisiin sain lisättyä. Pyrynkin kanssa tein tätä hieman, hyvin irtosi.

Torstaina meni Haltin kanssa hyvin kun harjoiteltiin putkeen fokusointia siten, että apuohjaajalla oli lelu putken päässä ja heitti sen kun Halti tuli putkesta. Halti muutenkin leikki tosi hyvin ja riehui. Aika paljon varasti keinulle, kun sieltä sai ruokapalkkaa... Tehtiin myös pientä rataakin silloin ja harjoiteltiin persjättöä ja valssia.

Lauantaina oli isompi porukka treenimässä, ja Haltia en millään saanut leikkimään, ihan vähän vain. Tuntuu niin oudolta, kun se on niin kova leikkimään. Halti kokoajan vain haki kontaktipintoja mistä saisi ruokapalkkaa. Haki vaikka puominkin kontaktipinnalla istui ihminen, oli vaan vähän haastavampaa. Halti oli mielestäni aluksi varsinkin aika off-tilassa, tarjosi kyllä kaikkea, mutta leikkimiseen ja leluun ei pystynyt keskittymään. Itsekään en ollut suunnitellut kunnolla treenejä, joten voi vaikuttaa asiaan.

Saatiin sitten treenattua namialustan avulla, jolla irtosi hyvin takaakiertoonkin, ja lopulta teki kaksi hyppyestettä (siivekettä) putken ja yhden hyppyesteen luo namialustalle. Muutaman kerran varasti ennen putkea namialustalle, mutta kun apuohjaaja peitti sen, niin Halti lähti aina vaan kovemmalla draivilla  suorittamaan tehtävää.

Maanantaina Halti teki Pyryn agitreeneissä parin putken suorittamista namitaskulle, kujakeppien läpi juoksemista, ja tarjosi melkein kokoajan kontaktipintoja ärsytykseen asti.

Eilen keskiviikkona käytiin omatoimikisatokotreeneissä molempien kanssa. Halti ei taaskaan pystynyt keskittymään leikkimiseen, mutta ruokapalkalla toimi, ja sain vähän leikittyäkin Haltin kanssa lopuksi. Hyvin tehtiin seuraamista, luoksetuloa, ohjatun kapulalla noutoa...

Ja tänään torstaina tehtiin puomin pää pöydällä puomia, yritin saada Haltin aina hakeutumaan puomin päähän tasanteelta, mutta ei ollut helppoa, kun se tarjosi onoffia jo heti kun tassut ylettyi maahan. Muutamia onnistumisia saatiin. Putkesta putkeen juoksemista ja irtoamista harjoiteltiin yms. Halti keksi sellaisen kivan jutun, että pomppasi putken päälle, ja menin erehdyksessä palkkaamaan siitä, joten Halti pomppi seuraavat 10 kertaa putken päälle taiteilemaan, josko siitä saisi palkkaa. Lisäksi tosi hienosti hyppäsi keinun pään alla olevan korkean pöydänkin päälle, ihan tuosta noin vaan. Se on kyllä sellainen apina toi koira. Välillä ei meinaa uskoa mihin kaikkeen se fyysisesti pystyykään...

Taaskaan Halti ei oikein kiinnostunut leikkimisestä.  Tuntuu jotenkin epätoivoiselta ja epätodelliselta koska Haltilla on niin paljon taisteluhalua. Treenien jälkeen heittelin Haltille sitten palloa, ja siitä syttyi.

Ilmeisesti Halti on ehdollistunut siihen, että siellä kentällä tehdään töitä, ja töistä saa ruokapalkkaa, eikä leikitä kesken kaiken. Noh, sotasuunnitelma on nyt tällainen, vahvistan leikkimällä palkkaamista täällä kotona ja ulkona omilla esteillä, jotta Halti ehdollistuisi esteiden, kontaktien suorittamisen lelupalkkaan ja palkkaantuu siitä. Täällä kotonahan tänäänkin illalla Halti teki hienosti pari esteenkiertoa lelupalkalla. Kontakteilta on vaikeampi palkata lelulla, mutta yritetään. Sitten yritän siirtää lelupalkkausta kentälle taas. Ja silloin kun ei leiki, niin otan lampaankarvaisen namitaskun mukaan, jossa yhdistyy sitten ruoka ja lelu. Piti ottaa tänäänkin mukaan kentälle mutta unohtui. Pitäisi vielä saada opetettua kuollut lelu, kunhan saadaan vaan leikkitukos avattua. Halti kyllä jaksaa hyvin, ja tekee vauhdilla, mutta pitäisi malttaa tehdä paljon lyhyempiä treenejä ja pitää enemmän taukoja.

Pyryn omatoimitreenit

Pyryn kanssa ollaan tehty lähinnä namialustalla omavalintaista radanpätkää, ja keinulle hetsausta joka kerta. Hetken hidastaa, mutta aika nopeasti laskee jo alas keinun.

Lauantaina tehtiin 1-luokan rataa, Pyryllä oli ihan kiva vauhti. Haltin kanssa tehtiin tästä radasta 1-4-kohtaa.Puomin ylösmenokontaktit loikkasi yli, pitää seurata alkaako kuin paljon tekemään sitä. Ekalla rundilla puomin jälkeiseltä putkelta Pyry menikin puomille, kun puomin pää oli suoraan edessä. Muuten rata meni kivasti, tosin kun puomin jälkeisellä putkella joutui odottamaan niin ei vaan mitenkään ehtinyt pakkovalssiin seuraavalle putkelle pituuden jälkeen. Jouduin tekemään sitä takaaleikkauksella.

Keskiviikkona omatoimitokotreeneissä Pyry oli tosi hyvällä mielellä. Otin sen lennosta autosta paikkamakuuseen, ja oli tosi valppaana, ja kaikki liikkeet mitä tehtiin, niin teki hyvällä rutiinilla ja hyvällä vireellä. Pujoteltiin merkkien ympärikin, ja tosi hyvin piti paikkansa. Pyryllä oli kyllä ihan super keskittyminen.

Tänään torstaina tehtiin taas keinulle hetsausta, kontakteja ja irtoamista kolmen esteen kanssa. Pyry oli kyllä innoissaan. Nyt ei ainakaan hypännyt ylösmenokontaktin yli puomillakaan.

Pyryn kanssa on silleen kiva jo tehdä ja treenata, kun se on aikuinen, ja varma ja sen osaamiseen voi luottaa. Kisat nyt ei koskaan mene kuin toivoisi, mutta treenien fiilis onkin tärkeämpi.

Pyryn maanantaina agitreenit


Meillä oli ohjelmassa vastakäännös, käytinkin sitä hyvin ahkerasti, ja treenikohdissa kävi ihan hyvin, paitsi yhdessä oli turhan tiukka käännös Pyrylle. Vastakäännös piti tehdä 3-esteellä, 8-esteellä ja 14-esteellä. 14-esteellä oli turhan tiukka käännös Pyrylle tuo vastakäännös. Muuten meni ihan hyvin, ja hyvin oli vauhtia, vähän myöhässä olin pakkovalssissa 2-esteellä ja Pyryn kaarros tuli joka kerta liian pitkäksi. Muuten sai juosta. Pyry meinaa fiksaantua liikaa namialustaan ja jopa namitaskuun, joten jätän sen nyt vähäksi aikaa pois treeneistä, ettei Pyry mene kisoissa tarkistamaan ratahenkilöiltä ruokaa. Todennäköisesti menee silti.

Ilmoittauduin Agi-Kotkien agikisoihin ensi viikon sunnuntaille, maanantaina ehdin vielä ekan kerran sillä kentällä treenaamaan ennen kisoja, niin näkee miten keskittyy. Sunnuntaina siirretään esteet Heinlahteen siis. Toivotaan vielä viileätä ilmaa, hyvää keskittymistä ja ettei sada.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti