sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Pyryn agikisat ja Haltin arkitottis

Lauantaina oltiin Pyryn kanssa yhdellä radalla KKS:n kisoissa. Se sattui olemaan vielä viimeinen rata koko kisassa, joten kauaa ei tarvinut odotella kisakirjoja ja kisojen loppumista.

Ei ole videota, mutta ratapiirros tulee tässä:


Pari vaativampaa kohtaa meille Pyryn kanssa, mitä mietin pitkään miten ohjaan. Eli kepeille vienti oli haastava, sekä pituuden jälkeen 10-esteelle mietin pitkään mitä kautta pyöritän seuraavalle esteelle. Sekä lopussa mietitytti miten Pyry menee varmasti puomille eikä putkeen.

Noh, kämmäsin jo tokalla esteellä! Eli unohdin ohjata, ja tein valssin (tai teinkö ollenkaan) liian myöhään, ja Pyry tuli aika pitkällä kaarroksella keinulle. Keinulla mietti hetken, mutta tuli kohtuuajassa sen. Seuraavaksi kepeille jotenkin en tajunnut ohjata, ja siitä meni läpi, ja toisenkin kerran (= 10 virhepistettä ja aikaa kului), ja sitten saatiin mentyä. Ja note to self: Olisi voinut kääntyä kepeillä menosuuntaan ja auttaa toisen välin menon kädellä! Tai keppien päässä oikaista koira kepeille. Nojoo, jälkiviisaus on paras viisaus. Loppu meni kuin tanssi. 11-esteellä päädyin pyörittämään Pyryn, eikä edes hidastanut siinä, ja puomille meni ihan hyvin, kun tein 17-esteellä persjätön ja vältin erikseen ohjaamasta puomille. Joskus mun ohjaamattomuus on parempi, kuin että alan säheltää.

Pyryllä oli tosi hyvä vauhti ja yllätyin vähän, kun yleensä vasta tokalla radalla vauhtia tulee lisää. Mentiin vain yhdelle radalle, kun halusin testata miten keinu menee vieraalla hallilla, kun omalla hallilla ei ole tullut enää ongelmia sen kanssa. Pitäisi ilmeisesti päästä epiksiin jonkin verran, että päästään tekemään keinua eri paikoissa. Pyry oli ilmeisesti hyvässä vireessä myös sen takia, kun minulla oli myös Halti mukana, ja se oli odotteluajan mun kanssa hallilla ihmettelemässä kisatunnelmaa. Kannatti siis Pyryn kannalta ottaa Halti mukaan.

Halti aluksi hallilla haukahteli muille koirille tyyliin "hei, tuolla on koira, ja tuollakin on!!", mutta viiden minsan päästä jo tyytyi vain katselemaan. Hyvin Halti rauhoittuu katselemaan vaan, eikä ala odotellessa vinkumaan tai haukkumaan. Ja hyvin intoutui leikkimään mun kanssa hallissa, jes! On se pätevä pikkukoira. Halti mitattiin kanssa, ja n. 46 cm siitä saatiin (itse olen saanut 47 cm), ja muutama sentti pitäisi vielä venyttää pentua. Ja punnitsin torstaina Haltin, ja on nyt 14,4 kiloa.

Viikkoharjoitukset

Tänään sunnuntaina käytiin Haltin kanssa Kotkan Kivan arkitottistreeneissä ja siellä meni kyllä kivasti ja oli kiva kouluttaja. Alussa taas Halti haukahteli muille koirille, ja kouluttajallekin, mutta sitten kun ruvettiin hommiin, niin unohtui täysin muut koirat. Luoksepäästävyydessä meni vähän vastaan, mikä on ihan ok.

Tehtiin sellaisia temppuja, kuin odottamista ja luoksetuloa hihnan etäisyydeltä ja myös siten että ohjaaja oli kääntyneenä selkä koiraa kohti. Sitten tehtiin leikkiä "metsässä kasvaa makkaraa", eli jos koira alkaa keskittymään johonkin muuhun kuin ohjaajan seuraamiseen, niin ohjaaja löytääkin yllättäen makkaraa maasta ja alkaa keräilemään niitä, ja koiraa alkaa kiinnostamaan ohjaaja enemmän, koska se on ihan ylimetsästäjä ja löytää kaiken hyvän.

Vielä tehtiin paikalla istumista, ja piti yrittää kiertää koiran ympäri. Haltin kanssa en kiertänyt ympäri kokonaan, koska ei olisi pysynyt, mutta pääsin Haltin selkäpuolelle asti, ilman että Halti liikkui. Palkkasin paljon. Haltille toimii paremmin "istu" sana kuin "odota", ainakin tällaisessa harjoituksessa se tietää paremmin mitä tehdä. Tätä treenasin vielä iltaruoalla, ja hienosti pysyi paikallaan kun kiersin Haltin ennen luvan antamista ruoalle menemiseen.

Sitten tehtiin hyppyestesiivekkeiden läpi ensin kävelyä, ja sitten kouluttajan kanssa liinalla (koirat ei saa olla vapaana siellä kentällä), että kutsuin siivekkeiden läpi tulemaan luokse.

Pidettiin välillä vähän taukoa, ja hyvin Halti jaksoikin. Todella hyvä keskittymiskyky kun tarjolla on ruokaa! Ja välillä ja lopuksi leikittiin lelulla. Hyvin Halti tosiaan alkaa leikkimään melkein missä vaan lelun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti